local-stats-pixel fb-conv-api

Materiālā labklājība3

37 0

Materiālisms ir pašreizējā laika posma galvenā mācību stunda. Materiālā labklājība gan valstiski, gan personiski bieži tiek pieminēta kā galvenais uzdevums, kas būtu jāsasniedz valstij un cilvēkam individuāli. Vai tiešām materiālā labklājība ir galvenais uzdevums?

37 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Skaistas "pozitīvās domāšanas" klišejiņas, kas, diemžēl, neder visiem. Ja viens atdos nabaga tantiņai pēdējo santīmu, viņu aiz stūra sagaidīs atrasts lats. Bet otrs, atdevis pēdējo naudu, aiz stūra paklups un sasitīs vienīgās brilles. Toties no malas tik skaisti varēs pabakstīt - re, tu nepareizi domāji, nebiji pietiekami garīgs... 

Un, ja kāds vēl nav ievērojis - padomus, kā kļūt bagātam, un padomus, ka nauda nav svarīga, dod cilvēki, kas ir bagāti un kam nauda patiešām nav svarīga - jo tās ir vairāk nekā vajag. Vai nu bagātu cilvēku atvases, vai daži, kam palaimējies būt īstajā laikā un īstajā vietā, lai nokamptu treknu kumosu. Turklāt vairākums no viņiem dzīvo krietni siltākā klimatā. Latvijas ziemā Jurkas garāžā bez apkures sākt ražot datorus? Ka tik ne arī. 

Tie, kas pēc krīzes dzīvo no aldziņas līdz aldziņai, kombinējot ēdienreizes visai ģimenei trīs dienām no viena cīsiņa un trīs kartupeļiem, nevar atļauties skaisti visu pamest un meklēt savu sapņu darbu, jo bērni prasa ēst, Latvenergo - rēķinu apmaksu un par velti nevienam nekas no gaisa nekrīt, īpaši, ja tu esi atbildīgs ne tikai par savu pliko vēderu, bet arī par bērniem [kuri diez vai ir vainīgi pie vecāku bijušā sapņu darba uzņēmuma bankrota].

Var jau dziedāt pakaļ "Amerikas veiksmes stāstiem", bet realitāte Latvijā ir stingri no cita plauktiņa. Kaut vai sākot ar to, ka Latvija ir citos platuma grādos un zem citām zvaigznēm.

Par "kā viņa bez uztraukuma klāsta savas zināšanas, nebaidoties, ka kāds cits ar tām sāks pelnīt naudu? Viņas atbilde bija vienkārša: „Lai pelna, mani tas neuztrauc, jo man klientu un darba netrūkst”." - atļaujiet pasmīnēt. Latvijā ir gana daudz pretējo gadījumu - kad zināšanas tiek noslauktas, klienti tiek pārvilināti un laipnais konkurentu izglītotājs sēž pie sasistas siles. 

5 0 atbildēt