local-stats-pixel fb-conv-api

Marasms latviešu gaumē126

787 32

Šodien runāju ar draugu. Sākām runāt par Britu izstāšanos no ES un kaut kā runa aizgāja par NATO. No turienes, viņš sāka izteikt atklātas bailes ka Krievija tiešām var uzbrukt Latvijai un Baltijas valstīm. Es biju nesaprašanā, cilvēks viņš ir izglītots, topošais ārsts, taču dzirdēt tādas muļķības no viņa mutes negaidīju. Padiskutējām ar viņu un kā viņš pats izteicās, es viņu esot nomierinājis. Taču viens teikums gan man iesēdās prātā. "Te visi gaida karu" (Es pats Latvijā nedzīvoju) un sapratu ka lielā mērogā cilvēki nav pietiekami informēti un savā veidā sašķelti un iebiedēti. Tad nu lūk nolēmu izveidot rakstu (reti kad to daru) kurā es analītiski izklāstu Latvijas iekšpolitiku un Krievijas politiku attiecībā uz Latviju un pārējo Eiropu, balsotites uz savu subjektīvo viedokli un manām zināšanām šajā jomā. Protams komentāru sadaļai ir atvērta diskusijām.

787 32 126 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 126

0/2000
Es gribēju likt plusu, bet ceturtā punkta dēļ - mīnuss. Nav tā.Iedot viņiem balstiesības, tie nobalsos par iestāšanos NVS un divvalodību. Tie par kuriem tu raksti, ir okupanti. Viņi un viņu senči atbrauca te kā krievijas ( tad tā bija psrs) pilsoņi, tie bija lojāli krievijai noskaņoti ļauži, nevis nevis bēgļi, nevis cilvēki, kuriem simpatizēja LPSR, un gribēja celt Latvijas ekonomiku. Tie kuri gribēja būt lojāli LV tie naturalizējās, pārējie ir tie, kas cer, ka nevajadzēs LV pilsonību. Šķēlumu sabiedrībā rada Krievija ar provokācijām, lai LV sagrābtu ar marionetes valdības palīdzību. Krievi nevar iekarot Latviju, bet iecelt marioneti var. Rīgā jau vienu iecēla. Bet visa šī situācija LV ir latviešu mīkstčaulības dēļ.
53 3 atbildēt

"Krievvalodīgie sastāda aptuveni pusi no valsts iedzīvotājiem" - ko tu lieto? Pēc 2015. gada datiem latvieši ir 1223650, bet krievi 512400. Man nekādi nesanāk puse. Pat trešdaļa nē. Un kur ir problēmas krieviem ar pilsonības iegūšanu? Ja viņi nespēj iemācīties valsts valodu un nedaudz vēsturi, tad tādi ļaudis nav pelnījuši būt šīs valsts pilsoņi. Pilsonis nevar būt cilvēks, kurš neciena valsts kultūru un valodu. Nekur pilsonību nedod tāpat vien, jo, redz piedzimuši un strādā (turklāt savā labā, ne jau valsts dēļ).

Par Krievijas "pakazuhu" piekrītu. Nav nemaz tik liela tās militārā varenībā, bet viņi vismaz cenšas "uzvilkt biezas drēbes, lai izskatītos muskuļoti". Neko vairāk par diršanu pret NATO viņi iesākt nespēj. Taču Latvijas mediju propaganda ne tuvu nestāv Krievijas propagandas līmenim. Tur tauta dzīvo pilnīgi citā, iztēlotā realitātē, un tic, ka tā ir patiesā.

35 0 atbildēt
Sasmējos, kad izlasiju, ka Krievija pieder pie "Partnership for Peace" emotion Krima
27 0 atbildēt

Paldies par tavu domu lidojumu, viss tā arī ir, izņemot 4. punktu, tur tev nav taisnība. emotion 

21 1 atbildēt

Latvieši nekādā gadījumā neatstumj krievvalodīgos. Latvietis ar krievu pats runā krieviski. Ja mēs patiešām ignorētu, atstumtu un nekontaktētos  tad patiešām viņiem parādītos problēma. Pagaidām viņi dzivo ka niere pa taukiem.

18 0 atbildēt

1. Krievvalodīgie ne tuvu nesastāda pusi no valsts iedzīvotājiem. Pēc 2011. gada datiem krievvalodīgie bija aptuveni 27%. Ņemot vērā tendences, pašlaik šis procents ir vēl zemāks. Tas, ka tu sava viedokļa pamatošanai izmanto galīgi no gaisa rautu informāciju, vien jau dod iemeslu tevi neņemt par pilnu.

2. Lai kļūtu par Latvijas valsts pilsoni ir jānokārto elementārs ar latviešu valodas un Latvijas kā tādas zināšanām saistīts tests. Tie, kuri pēc 20 gadu dzīvošanas šeit, nav spējīgi to izdarīt diez vai kļūtu par funkcionāliem un uzticīgiem Latvijas pilsoņiem. Ja tavs ģeniālais plāns par pilsonības dalīšanu pa labi un pa kreisi tiktu īstenots, pašlaik Latvijā būtu divvalodība. Jā, protams, integrācijas kampaņas varētu būt labākas, bet, velns parāvis, ir pagājuši 25 gadi.

3. Ir viegli runāt par Latviju, dzīvojot ārzemēs. Šaubos vai no šāda skatu punkta var gūt pilnīgu redzējumu uz notiekošo Latvijas sabiedrībā un Latvijas attiecībās ar Krieviju. Pirmkārt, īsti nezinu nevienu, kurš uzskatītu, ka karš ir reāla iespēja tuvākajā nākotnē. Otrkārt, ir grūti palikt pilnīgi mierīgam, kad kā pirms pāris gadiem Žirinovskis ārdījās pa visiem kanāliem, ka Latvija ir jāieņem un krievi līdz Rīgai var divās stundās aiziet. Treškārt, ir muļķīgi uzskatīt, ka Latvija nav Krievijas interešu sfērā. Uz to norāda visas joprojām īstenotās provokācijas (kaut vai praktiski katru dienu ziņās esošie stāsti par Krievijas iznīcinātājiem Latvijas gaisa telpas tuvumā) un Krievijas politiķu paustie viedokļi. Jā, ar tankiem viņi nenāks iekšā, bet tas vēl nenozīmē, ka viņi neīstenos dažādas provokāčijas ar mērķi gūt kaut kādu varu vai ietekmi Latvijā. Pilna vēsture ar tādiem viņu izgājieniem. Un Latvijas iedzīvotājiem, dzīvojot Latvijā, tas ir satraucoši.

17 0 atbildēt
Eu tu debīliķi- vairums tavu tā saucamo neintegrēto krievu nemaz nevēlas Latvijas pilsonību,jo tad uzreiz braucot uz Krieviju viņiem vīzas būtu jākārto. Un paakaidro kāpēc cilvēks visu mūžu dzīvojot Latvijā nevar valodu iemācīties? Pats raksti ka dzīvo ārzemēs-vai tad arī tur mauj savā valodā,vai tomēr vietējā valodā?
16 0 atbildēt

Var redzēt, ka dzīvo ārzemēs, jo dažas problēmas ar ko saskaramies šeit tu vienkārši ignorē. Teiksim tā raksts diezgan vienpusējs. Mīnuss.

Autor, varbūt pasaki Ukrainai, ka no Krievijas nav jābaidās ?

Kā arī par "maigo varu" esi dzirdējis, ja reiz uzskati ka militāri neuzbruks ? Ir taču visādi veidi, lai destabilizētu situāciju.

Krievi Latvijā - 25.8 %. Plusu skaits pie raksta ar tik daudzām kļūdām faktos pārsteidz. Tavā informācijas pasniegšanas maniere man rada pārliecību, ka pēc tautības esi krievs vai kā minimums puskrievs.

16 1 atbildēt

Krievija ir potenciāls apdraudējums, kamēr vien tā pastāv. Tā tas ir vienmēr bijis un nav noticis nekas tāds, kas to mainītu. Vai potenciālie draudi kļūs par reāliem, rādīs laiks. Pat ar vāju Krieviju ir pietiekami, lai kārtējo reizi okupētu Baltijas valstis. Tā ir realitāte.

Nevaru piekrist par slikto integrāciju. Vienkārši pārāk daudz cilvēku, ko vajadzētu integrēt

11 0 atbildēt

No otrā punkta sākas pilnīgs fufelis. Ja Krievi iedomātos uzbrukt Somiem, Zviedriem, tad NATO tām valstīt nekavējoties ietu palīgā. Raksti, ka Krievi nekad neriskētu karot ar NATO. Bet vai tu, ka gadījumā ja Krievi izveidotu Krimas scenāriju Latgalē, un uztaisītu fikso referendumu - vai NATO ietu karot ar Krieviju Latgales dēļ? 

Krieviem piešķirt pilsonību, lai šie varētu piedalīties lēmumu pieņemšanā? Kāda mārrutka pēc cilvēkiem, kuri pat tik daudz, kā iemācīties LATVIJAS VALSTS VALODU nav spējīgi, būtu nepieciešams ļaut piedalīties lēmumu pieņemšanā?! Pats teici - dzimuši, auguši Latvijā. Tad jau pietiekami ilgs laiks, lai Latviešu valodu iemācītos! Bet acīmredzami Krievu saknes ir pārāk dziļas, lai tās būtu iespējams izraut. Ļaut viņiem vēl vairāk apspiest MANAS TIESĪBAS? Man IR tiesības savā valstī runāt SAVAS VALSTS VALODĀ! Kādēļ man jāpielāgojas Krieviem, ja VIŅI ATRODAS SVEŠĀ VALSTĪ nevis es? 

Uztaisi eksperimentu. Aizbrauc uz Rīgas centrāltirgu, un sāc visus uzrunāt Latviski. To pašu izdari arī jūrmālā.. Tad paskaiti cik tev atbildēs Latviski, un cik Krieviski. Tad padomā. emotion

11 0 atbildēt

"Runa iet par cilvēkiem kuri ir dzimuši, auguši, strādājuši un dzīvojuši Latvijā bet kuriem tāpat ir nepilsoņa statuss. "    

nepilsoņa statuss? par kādu grupu tad tu runā? par tiem, kuri te dzīvo uz vīzām un vēl bērnus taisa? labi, ka tādiem nedod pilsonību, es saku!  es domāju, ka tie, kuri kaut ko te šķeļ ir tie krievvalodīgie, kuriem kā Latvija tā latviešu valoda pie vienas vietas un tiem padomjlaiku večiem vecenēm, kuri tikpat kā dzīvo Krievijā ar savām antēnām un vienvalodību. Latvija maza valsts, atliktu tikai vienreiz pieņemt divvalodību (kā jau te gribēja) un atpakaļceļa vairs nebūtu, jo tad tie bļautu par krievvalodīgo tiesībām. latv valoda kaut piespiedkārtā vairs nebūtu jāmācās. mūsējie vēl mūk prom. nesaprotu kā tā ieceltā krievu marionete joprojām sēž savā amatā,  tas nu ir jau pierādīts fakts, ka tādiem cilvēkiem latviešu vērtības pie vienas vietas. un visiem tiem, kuri atdod savas balsis tādiem cilvēkiem.

12 1 atbildēt

kārtējais kremļa trollis, sieva būs priecīga, kādu kapeiku taču mājās atnesīsi

17 7 atbildēt

Tik tiešām, ja dotu vēlēšanas tiesības "old school" krieviem, kuri saka, ka latviešu valoda ir suņu valoda situācija tiešām uzlabotos, vismaz par saskaņas centru balsotu vairāk.

8 0 atbildēt

Raksts ir labs man patīk tava doma, pa lielam es domāju tā pat! Bet es neuzskatu, ka Latvija izolē vai atstumj krievvalodīgos vai citas minoritātes. Visiem ir vienādas tiesības iegūt Latvijas pilsonību un ņemt dalību balsošanā par Latvijai un tās iedzīvotājiem svarīgiem notikumiem! Kā jau tu pats rakstiji, (varbūt ne gluži šadi) bet neviens nevienam neko nedos par baltu velti, ne latvietim, ne krievam, ne baltkrievam (kuri man liekas ir daudz vairāk Latvijā nekā pašu krievu, bet tas jau ir cits stāsts), ne poļiem, nedz lietuviešiem! Jāpieņem Latvijas pilsonība, jāiemīl ši zeme tāda kāda tā ir, jāaizmirst nesaskaņas un jāsāk kaut kas darīt (kaut vai ar to sasodīto čekas maisu atsiešanu un vārdu publiskošanu, kā tu rakstiji kā noticis ar Austrumvācijas čekistiem). Lūdzu, daram to! 

9 1 atbildēt
Labi virn ir, ka tu, SMERDELI, nedzīvo te. Labi vien ir, ka tavai mātei neideva pilsonību. Vajadzēja neiedot arī tev. Tā ir, ja cilvēks nav lojāls valstij, tad arī nepaliks. Visus šos nepilsoņus, pabiras vajag atsevišķos kvartālos sasēdināt, lai smird vienā vietā.
7 0 atbildēt

"Krievvalodīgie sastāda aptuveni vienu trešdaļu no valsts iedzīvotājiem, un varbūt 20% no viņiem ir balstiesības. [..] Tā pat arī šīs minoritātes ir bieži vien tiek izslēgtas no sabiedrības un atklāti nīstas."

Njā, var redzēt, ka autors dzīvo krietni tālu no Latvijas. 

Klau, autor, bet pasaki man, kas tiem nabaga atstumtajiem krieviem ir liedzis šo 25 gadu laikā iegūt pilsonību? Principā pilsonību met pakaļ, pašam tikai pakaļa jāpakustina! 

Un kurš kuru te diskriminē?! Tie ir latvieši, kam savā valstī jārunā krieviski - jo daudzos uzņēmumos neko citu nedzirdēsi. Ja paveicas, tad tādu latviešu valodas karikatūru, ka nav skaidrs, ko tas cilvēciņš ir gribējis pateikt. Ja tirgū [un ne tikai] mani automātiski uzrunā ar "požaluista luddzu" - kurš te ir otrā šķira?

Datus par krievvalodīgo procentu nemeklēšu, baidos, ka daudz vairāk par 1/3.

7 0 atbildēt

Virsraksts ir ļoti netaktisks, bet marasms ir uzskatīt, ka Latvija ir kaut kāda Krievijas province, kur krievi te tagad varēs justies kā mājās. 

5 1 atbildēt

Kur krievi , tur bardaks!!!

4 0 atbildēt

Tieši tā, kā es teicu - dzīvo citā, kremļa uzburtā realitātē, un tic, ka tā ir patiesība.

4 0 atbildēt
Kā tad īsti raksta ščelšanos vai šķelšanos? Es domāju, ka šķelšanos, vienā vietā tā otrā savādāk uzrakstīts.😃
3 0 atbildēt
« 1  2  3 »