local-stats-pixel fb-conv-api

Mans viedoklis par pašaizsardzību. (Mājās)57

Daudzi cilvēki paļaujas uz drošības kamerām, restēm uz logiem un smagām metāla durvīm lai būtu droši ka neviens neiztraucēs viņus savā mājā. Bet ja tev nav naudas vai gribi būt gatavs situācijai kad zaglis ir pārāk mērķtiecīgs lai panāktu savu?

Kā aizstāvēties ja tev ir nelūgts "ciemiņš" trijos naktī? Es izklāstīšu manu viedokli. Vai tas ir pareizs vai nepareizs spriediet paši. Jebkurā gadijumā es tikai atspoguļoju manu personisko viedokli.

154 2 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000

Vislabākā pašaizsardzība ir gudrība un viltība. Ja tev izdosies apčakarēt kādu, tad būs lielāks efekts, nekā no visiem ieročiem.

8 0 atbildēt
Mans ieteikums ir iegādāties asaru gāzes granātu un staigāt visu laiku ar gāzmasku. Kā redzi kaut ko aizdomīgu, vai jāiet cauri tumšam tunelim, izrauj gredzenu un met. Tā kā tev gāzmaska, vari mierīgi turpināt ceļu. emotion
6 0 atbildēt

Kur elektrošoks?

6 0 atbildēt

Vislabākais pašaizsardzības līdzeklis ir Husquarna. Vienīgi baigi neparocīgs, sieviešu rokassomiņā nekam citam vairs nepaliks vieta.   emotion  

5 0 atbildēt

Ir elektrošoks, arī tuva distances, bet diezgan efektīvs. Bet ir jāprot to izmantot.

Ir elektro šoka pistoles, ko izmanto apsardzes un dažas policistu vienības. Labāks kā elektrošoks, bet arī ierobežots rādiuss, bet plašāks kā nažiem un nūjām.

Pistolēm var dabūt sāls vai plastmasas lodes, kas nav nāvējošas, ja vien neiešauj galvā vai sirdī! Laba alternatīva parastajām lodēm, bet mīnus: nevar izšaut cauri mēbelēm, sienām, durvīm utt.

Laba kombinācija ir svilpe, kad notiek izvarošanas vai aplaupīšanas mēģinājums, ātri un veiksmīgi pievērš uzmanību. Lielākā daļa jau aizmūk.

Ja uzbrucējs neapstājas, izmantojam elektrošoku vai piparu gāzi, varbūt pārdomās un aizmuks, ja nē liekam to lietā(šeit lieliski noderētu pašaizsardzību kursā iegūtās iemaņas). 

Pats vienmēr nēsāju piparu gāzi, bet aizsardzībai pret agresīviem suņiem. Braucu ar velisopēdu un ir bijuši gadījumi ar agresīviem suņiem, pagaidām viss ir bijis veiksmīgi beidzies.

Bet ja uzbruks pūtīšu i sunim, i suņa saimniekam. Būs mācība abiem! emotion  emotion 

4 0 atbildēt
Kas tas par murgu? Gribētu redzēt sejā tos, kuri liek plusus. 1. Man pazīstams cilvēks kurš visu mūžu nodarbojas ar austrumu cīņām ( kaut kāds dans karate, kaut kāds dans džiudžitsu un kaut kāds dans kikboksa + vēl starptautiska līmeņa tiesnesis dažādos sporta veidos - karate, k1, kikboksa) ir teicis. - " eksistē tikai viens efektīvs pašaizsardzības paņēmiens. Tas ir - sprints. Ja tu mācēsi skriet 10 sekundēs 100 metrus, neviens tev neko neizdarīs". ...... Tu vari būt olimpiskais čempions cīņās bez noteikumiem (mma) bet ielu kaujā vari norauties. Atnāks divi, iemau*s pa olām un viss, cīņa beigsies. Jo VISĀS cīņās eksistē noteikumi. Pat mma (" cīņā bez noteikumiem") nedrīkst kost, durt acīs, sist pa kājstarpi, no aizmugures... utt. Ielu cīņas notiek savādāk. Tur bandīti mēģina neitralizēt pretinieku ātri, negaidīti vai ar pārspēku ( vairāki). Iesist no aizmugures pa galvu, iedurt ar kaut ko, utt. Tomēr profesionāliem cīkstoņiem ir viens liels pluss ielu kaujās, tie ir tefleksi. Cilvēks, kurš staigājis kā tu raksti pusgadu NEKAD nepaspēs izstrādāt refleksus. Maximums tehniku. Bet ielu kaujās galvenais ir nedomāt. Tāpēc vienmēr dzīvē kaujoties labajam puikam ar slikto, sliktais uzvarēs, jo viņš nedomā. Mauc tikai un viss. Profesionāļiem kuri nodarbojas gadiem, ir izstrādāti refleksi. Viņiem muskuļi strādās pirms domāšanas. Ķermenis pats paspēs noreaģēt uz sitienu, (atvairīt to, vai izvairīties) un sist pretī, ātri, precīzi, nedomājot - " kur stiprāk, kā labāk... utt" Sešus mēnešus iet uz kādu cīņu, tas ir labi tikai tādēļ, lai iemācītos pareizi sist. Un viss. 2. Gāzes balons ir vislabākais aizsardzības līdzeklis. Tavs rakstītais mīnuss ir nepareizs. Ir baloniņi, kuri izdala nevis gāzi, bet šķidrumu. Pietiek to uzliet pat uz apģērba, lai tas pārvērstos par gāzi, un tik un tā nomierināt uzbrucēju. Gāzes balonam ir tikai divi mīnusi - ro nevar lietot slēgtās telpās ( piem. liftā) vai ļoti tuvu pie uzbrucēja, jo gāze var tad tikt arī pašam. Un otrs mīnuss, ka pret narkomāniem var būt neļoti efektīvs 3. Gāzes pistole ir arī laba, tikai tā nav ļoti ērta, savu gabarītu dēļ. 4. Nūja tas vispār ir marasms. Ar to savu nūju vari pats pēc tam dabūt. Ja gribi izmantot nūju, tad jāmāk tā arī izmantot. Turklāt nejauši kādu nositot ( pa galvu piemēram) vari pats iedzīvoties nepatikšanās. 5. Šaujamierocis, nazis - vēl sliktāk kā miets. Vari iekļūt nepatikšanās ar policiju, vai vēl sliktāk. Iedomājies, tev uzbrūk kāds nariks ar nazi. Grib tevi pabaidīt, savākt tavu maku un telefonu un tīties prom. Tu izvelc ieroci vai nazi, tad uzreiz narikam nekas cits neatliks, kā tev durt.Tā vietā, lai paliktu bez naudas tu vari dabūt nazi ribās.
5 2 atbildēt
Ir lasīts stāsts kur cilvēks pašaizsardzības kārtā ar nazi sadūra 2 čaļus,bet pats par to dabūja sēdēt pāris gadus. Tāpēc nazis būtu viena no pēdējajām lietām ko izmantotu
2 0 atbildēt

Man mājās pie gultas ir mačete,uz grāmatplaukta cirvis,ja kāds ielīdīs pats vainīgs.

2 0 atbildēt

Vajag katram gadījumam salikt mājās tādus slazdus kā "Viens pats mājās" emotion 

Bet nopietni runājot domāju, ka teorētiski izplānot var dajebko, bet reālā situācijā bailēs un uztraukumā visi plāni pašķīst. Turklāt neaizmirsti, ka arī uzbrucējs var būt bruņots ar Kalašņikovu, ne tikai tu. 

1 0 atbildēt

Ar nazi arī var būt letāls gadījums un beizbola nūju arī, var netīšām iesist pa galvu un cilvēka nav, problēam būs Tev jo asisnis būs uz tavām rokām ej un pierādi, kā patiesībā bija.. 

0 0 atbildēt

Kas attiecas uz nazi, tam ir vēl viens mīnuss - uzbrucējs cīņas laikā var to iegūt un pavērst pret naža īpašnieku.

0 0 atbildēt

Sit pirmais un skrien.

0 0 atbildēt

Visa veida ieročiem (arī gāzes) OBLIGĀTI jātrenējas regulāri. Savādāk satraukumā ar pistoli var mierīgi uz 2 metriem aizšaut garām, vai arī no stresa neatcerēties kur ir drošinātājs. 

0 0 atbildēt

Garš, truls priekšmets...  emotion 

0 0 atbildēt

A ja nu uzbrucējs arī māk cīņas mākslu?

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt