local-stats-pixel fb-conv-api

Leģionāru piemiņas diena.26

172 1

Tā kā viss notiek tik klusu, izdomāju ko labu uzcept. Jo atrodas kāds, kas šo paceļ saulītē. Un kāpēc gan tas nevarētu būt es. Runa šoreiz būs 16. Marts. Jeb Leģionāru piemiņas diena. Tā skatos, ka šogad neviens nerunā ne par gālienu, un pat antinacisi sevi nepopularizē. Brīnumi!! Visu cenšas klusu palaist garām. Tā tad jau sāk rosīties Krievu kopienas savienība un Latvijas Antinacistu komiteja, jo šogad piedalīsies ap vai pat vairāk kā trīs tūkstoši cilvēku. "Daugavas Vanagi" nenoliedz ka tā varētu būt. Tas jau viņiem jau nepatīk, ka veltītais gājiens pie Brīvības pieminekļa kļūst populārs. Un vērojams Krievijai naidīdu izteikumu birums, un nacisma ideoloģijas atbalsta uzplaukums. Es teiktu muļķības. Propoganda! Nav nekāds nacisma uzplaukums. Ušakovas pat atzīmēja, ka pagājušogad bija mazāk par 900 cilvēku gājienā. Nu, tas šogad nesanāks, nebūs nekāda pa lampu mešana.

172 1 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000
Es zinu ka nebija likumīgi iesaukt cilvēkus no okupētajām valstīm, pēc tur kaut kāda likuma. Bet dziemžēl viņi to darija. Jo karā visi līdzekļi ir labi un atļauti. Protams latviešu zēniem bija tas pats sapnis un doma, kā pirmajā karā. Bet dziemžēl nesanāca, un uzvarētāj valsti nenosoda, tikai zaudētājus. Visus latviešus kas krita par sapni, izdzīt krievu un pēc tam vācieti, par brīvu Latviju un to pašu labo dzīvi kā agrāk. Es viņus pieminu, un gājienā pie pieminekļa arī eju, jo tas ir mans pienākums.
5 0 atbildēt

16.marts nebija problēma, pirms tizlais Dzintars to nesāka izmantot savas partijas popularitātes celšanai!

2 0 atbildēt

legionars cinijas nevis par kautkadu tur hitleru vai stalinu vins cinijas par brivu latviju 

2 0 atbildēt

kapēc tu to man prasi ? emotionemotionemotion es vispār alkoholu nelietoju

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Es nesaprotu krieviski
1 0 atbildēt

Ušakovs 16. bartā pie Brīvības pieminekļa neies, jo bail saslimt ar leģionāru slimību.

1 0 atbildēt

Es atbalstu klusu ziedu nolikšanu kapos vai pie Brīvības pieminekļa, bez kādiem gājieniem un TV kamerām.

Leģionāriem (cik nu viņu palikuši) būtu mierīgāk un kliedzējiem nebūtu par ko kliegt. Un nelaist politiķus tuvumā, jo no tā būs tikai sliktāk

1 0 atbildēt

A raksta doma kāda? Kāds mesidžs?  

0 0 atbildēt

Es tā arī nesapratu. Iespējams, rakstības dēļ. Tā ir piemiņas diena, jo kaut kad sen latvieši uzvarēja cīņā par kalnu? emotion Vai arī šeit uzsvars uz to, ka tika pieveikti krievi?

0 0 atbildēt

kad beidzot liks tiem leģionāriem mieru ? besī ārā, katru gadu viens un tas pats... ja nebūtu bijuši tādi leģionāri tad nacionālā apvienība jau sen būtu musarā. Par ko vispār tos leģionārus piemin ? par to ka viņi bija pārāk vāji lai apvāktu savus priekšniekus un tiktu brīvībā ?

0 0 atbildēt

Pirms muļķības rakstīt iesaku iepazīties ar Ģenerālplāna Ost paredzēto lomu latviešiem. Otrkārt ar Okupācijas muzeja datiem par upuru skaitu no nacistu un padomju okupācijas (būs pārsteigums, jo izrādās, ka skaitļi ir diezgan vienādi). Treškārt ar to cik labi vācieši attiecās pret latviešiem 1.Pasaules kara laikā un Brīvības cīņu laikā. Interesanti ir R.Hesa (kas vienu laiku bija otrais aiz Hitlera nacistu hierarhijā) memuāri par karadarbību Latvijā un par to, ka ar kara noziegumiem to vispilnākajā izpausmē viņš iepazinās tieši Latvijā freikora rindās un tikai pēc tam SS pārņēma šo visu pieredzi.

0 0 atbildēt

Anonīm, 

Ja ir citi dati par upuriem no nacistu režīma, tad lūdzu publicējiet vai Okupācijas muzejā iesniedz. Pašreiz pētījumi rāda to, ko es minēju, ka no abiem režīmiem Latvijas iedzīvotāji (nevis ievestie kaut kādi, jo tos skaita citur) cieta aptuveni vienādu postu upuru skaita ziņā.

Par to kā vāciešus uztvēra - tas arī nav viennozīmīgi. Pateiktu tu 41.gadā kādam bijušajam strēlniekam, ka vācieši ir draugi, viņš tev sejā iespļautu. Vai arī kādam no Kurzemes/Zemgales, kura radus vai draugus nokāva vācu freikors Brīvības cīņu laikā. Iesaku arī palasīt to latviešu vēstules un dienasgrāmatas, kas cīnījās pie Sarkanajiem. Ļoti interesanta lasāmviela ar daudz vielas pārdomām.

Leģiona abas dīvīzijas tika veidotas uz Policijas bataljonu bāzes, kas ir zināms, ka piedalījās Rīgas geto apsardzē un dažādās akcijās Baltkrievijā utt. Cik liela iesaiste un kāda, tur vēl n-tie pētījumi jāveic, bet pašreiz fakts ir tāds, ka tas viss met ēnu uz Leģionu. Ģenerālplāns Ost bija visnotaļ reāls. Vāciešiem ieskati uz Baltiju jau bija 1.Pasaules kara laikā un daudzi šī plāna etapi jau tika sākti realizēt dzīvē. Vismaz ja atmiņa mani neviļ.

Par somiem - somi nostājās Hitlera pusē tikai Ziemas kara dēļ. Ar cariem viņiem nekādu problēmu nebija. Tieši otrādi. Ne velti Helsinkos joprojām ir piemineklis Aleksandram II. Un arī pats slavenais Mannerheims līdz mūža beigām palika pārliecināts monarhists, kas ar lielu cieņu izturējās pret Nikolaju II un lepojās ar laiku pavadīto Krievijas gvardes pulkā. Tikko kara laime novērsās no vāciešiem, tā somi bija spiesti iet karot pret saviem bijušajiem Sabiedrotajiem. 

0 0 atbildēt

Anonīm,

Viss skaidrs. Nožēloju, ka iesaistījos diskusijā tikko ieraudzīju rakstīto par to, cik Ādolfs bija labs utt., tas ļoti daudz ko paskaidroja emotion

Es jau vairākas reizes rakstīju par Okupācijas muzejā apkopotajiem datiem. Varat droši ar tiem iepazīties, tie ir pieejami visiem LV iedzīvotājiem. Par to, ka vācieši nevienu nešāva un nesūtīja - domāju, ka Rumbulā nošautie ebreji, čigāni utt. jums nepiekritīs. Mana vecāsmātes ģimene, kura tika aizdzīta vergu darbā uz Vāciju arī diezvai. Tā pat kureliešu štāba virsnieki utt.

Par genocīdu - fakts ir tāds, ka PSRS 50 gadu okupācija tomēr ļāva izdzīvot latviešiem. Gribat Jūs to vai negribat, bet fakts paliek fakts, ka mūsu tauta šos 50 gadus izturēja. Vai tas būtu tā noticis uzvarot 3.Reiham? Diezvai un labi vien ir, ka to neuzzināsim. 

Nu cik var murgot? Pērkoņkrusts bija tik maza un nenozīmīga organizācija, ka vispār netiek minēts šo notikumu kontekstā. Un pat ja arī tā būtu kā rakstat, tad tas tikai padara Jūsu argumentāciju sliktāku, jo Pērkoņkrustieši tieši bija atsaldēti nacisti, kas sapņoja par rases pārākumu utt. Tādi paši kā norvēģu Kvislinga partijas biedri un citi galēji labēji citās Eiropas valstīs.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt