local-stats-pixel fb-conv-api

Latviskās lentītes: kur iegādāties, kā pareizi un kāpēc tās jānēsā?3

34 0

Uzzini, kā un kāpēc Lāčplēša dienā nepieciešams pie apģērba piestiprināt sarkanbaltsarkano.

Vai atceries, kāpēc novembrī nēsājam patriotiskas lentītes un kā tas aizsākās?

Sarkanbaltsarkanās lentītes tradīcija sākās 2007. gadā, kad Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki aicināja iedzīvotājus tās piestiprināt pie apģērba stilizēta simbola “11” formā, kas norāda uz 11. novembri kā visu Latvijas karavīru godināšanas dienu. Kopš tā laika iegājusies tradīcija lentītes pie apģēra piespraust V burta formā. Aizsardzības ministrijas pārstāvji arī norāda, ka nozīme ir tam, kādi ir lentītes gali - to garākajām malām jāatrodas iekšmalā, kā redzams šajā attēlā.

34 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Paldies par patriotismu, un vērtīgu informāciju emotion  emotion 

2 0 atbildēt
Man īpaši nepatīk tās garās salocītās lentītes,jo kaut kā nesmuki izskatās!!!Lentītes garums ir jāsamazina uz pusi,jo vidējais izmērs vislabāk izskatās!!!Ineresants fakts ir,tāds,ka šo lentīšu spraušanas akciju uzsāka telekompānija LNT,nevis kāda ar valsti saistīta organizācija!!!
0 0 atbildēt

Čaklas rokdarbnieces gatavo krāšņus pērlīšu vainagus, rotā kreklus un villaines. Prasmīgas piegriezējas un šuvējas šuj ņieburus, jakas, brunčus un vīru vestes, vīru "svārkus".Katrs tautastērpa komplekts ir vairāku mākslas meistaru veidots. Gatavojam tērpus gan individuāliem, gan kolektīviem pasūtītājiem, gan pieaugušajiem, gan bērniem. Katrs pasūtījums tiek izskatīts un veidots vienreizīgs. https://www.anviam.lv/tautasterpi

0 0 atbildēt