local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas sagatavotība, armija ,ieroči un obligātais militārais dienests.289

964 21

Sveiki visi šeit būs īss raksts par ,jūs jau nojaušiet Latvijas armijas stāvokli, ieročiem ,kā karavīriem tā arī civilajiem, kā Latvija var sagatavoties karam, par obligāto militāro dienestu utt.

Saistīti raksti:

Latvieši esat gatavi 12.daļa (Šaušanas treniņi pa lēto ,airsoft un vēl.)

Latvieši esat gatavi (5. daļa kā sagatavoties karam.)

Latvieši esat gatavi (3. daļa pašaizsardzība un ieroči).

964 21 289 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 289

0/2000

Izdali vien katram urlam ieroci, uz priekšu... emotion

Un nevar salīdzināt vienas no pasaules bagātākajām valstīm iespējas ar Latvijas iespējām.

70 1 atbildēt

Tas ir debīlākais raksts, ko esmu lasījis jebkad dzīvē! 

Tagad katram 18 gadīgajam būs ierocis? Tu stulbs esi? Tas 18 gadīgais nākamajā dienā aizies iepīpēs spaisu un apšaus tavu māsu , brāli un kaķi. Un tikai nesaki, ka no 213 000 neatradīsies viens idiots!

63 0 atbildēt

Skarba mums tā situācija!

34 0 atbildēt

1) Lv nau tādas summas, labāk būtu 15-20 gadīgajiem iet jaunsardzē, kur apgūtu visu nepieciešamo(var periodiski vai visu laiku)

Kara gadijumā profesionālajai armijai un brīvprātīgajiem ir lielāks cīņas spars un efektivitāte ,kā obligātais dienests. Labāk ļoti apmācīti 200 vīri,kuri spēj veikt sabotāžas un misijas, nekā 50.000 vīru kuri nav gatavi īstam karam.

Izmainot ieroču politiku problēmu būs vairāk ,jo paskaties uz ASV. Visur ir ieroču, praktiski to nepēj kontrolēt. Noziedzība liela un bīstamāka pateicoties  brīvai ieroču pieejamībai. ļoti liels negadijumu skaits, kad bērni nogalina vecākus vai klasesbiedrus un policija nogalina pusaudžus.

Nēesam tik bagāti, lai būvētu bunkurus, bet tos vajadzētu gan.

AK ir domāts lai nogalinātu, bet rietumi vadās pēc idejas- ievainot, sagūstīt, tikai kritiskā brīdī nogalināt.

Ja tevi šašauj ar 5 mm tev tomēr ir lielāka iespējamība izdzīvot un izveseļoties, nekā ar  AK.

Labāk lai friči ražo kvalitatīvi , nekā mūsējie, jo mēs vel nēesam tik nobrieduši, jo būs krāpšanās un blēdīšanās.

Valdība dzīvoja ar domu nekarot, būt neitrāliem un tas tan nenotiks ar mums ATKAL, bet nu laiki mainās un jāsāk aktīvi par šo visu domāt un rīkoties.

19 0 atbildēt

Nē, īstenībā viss, ko tu rakstīji, ir tīra patiesība un loģiski secinājumi. Pilnībā pievienojos tavam viedoklim.

18 1 atbildēt

1. Esmu pret OMD, uzspiest ar varu nav risinājums.

     Latvijā ir diezgan stingra ieroču kontrole, kurš katrs idiots dabūt nevar.

     Medicīniskās pārbaudes ir reizi 5 gados.

2. Jaunsardzi kā obligatu ir vēl lielāka muļķība (Jau pusaudzu gados iedzīs naidu un nepatiku pret militāro dienestu)

3. Vaitad ar 10 ieročiem nepietiek.

Vai civilajiem ir vajadzība pēc bruņsitēj, bruņsitēj aizdadzinošas, trasejošas munīcijas?

Vai civilajiem ir vajadzība pēc automātiskajiem ieročiem?

4. Nebūtu slikti ja Latvija vismaz savām vajadzībām saražotu ieročus, bet tas ir ilgstoš un dargs proces.

7. Kādus bojājumus nodarīs ir atkarīgs ne tikai no kalibra, bet arī no lodes tipa.

8. un 9. Par to gan vajag vairāk padomāt.

16 0 atbildēt

Ieroču tirgus latvijā ir iedzīts grīdā. Atīstītās valstīs kā ASV šī nozare bagātina labklājību un garantē ka valdība baidās no tautas - nevis otrādi! Un svētajā Izraēlā, bez ieroču industrijas - "nebūtu aršana"! Pilnībā piekrītu: Lietas ,kuras vajadzētu mainīt likumdošanā:

 *Atļaut iegādāties neierobežotu daudzumu ieroču.

*Glabāt neierobežotu daudzumu munīcijas.

*Atļaut visa veida munīciju ,tas ir iekļaujot bruņu cauršaujošo. Visiem kalibriem līdz 50.BMG vai augstāk. ▲ Ieroču ražošanas un izplatīšanas licenzes vaig palētināt un izskatīt ātrāk, nevis iesniegumus pazaudēt birokrātijas raktuvēs!

16 2 atbildēt

Es armija nesmu bijis, bet dzives pieredze deva daudz vairak zinashanu neka tie kas reiz gaaja obligaatajaa dienestaa... fufelis tas viss, tie obligaataa dienesta piekriteji vnk nezin par ko runaa... domaajat ka Latvijas speks bus ja tagad visadus lohus armija nems? 1 profesionalis var mierigi nolikt uz aisim 100 aakstus bez lielam probleemaam. Tas ka kaadam iespiezh rokas ieroci, tas nenoziime ka tas pekshnji klus par karotaaju. Vai varbut te ir savaakushies vatnjiki, kas krievu filmas saskatijas kur ta teikt ienaidnieks tika biedeets ar kamikadzem kas skrien zem lodeem un par visu pakaast?

12 0 atbildēt

tieši tā zēni un meitenes emotion IEROČUS vaig! Latvijā tā jau ir nenormāls pašnāvību skaits, bet ja vēl katram būtu pa stroķim, nu tad mby katrs pašnāvnieks vēl paķertu pa kādam līdzi (kā Amērikā)  emotion un tad jau vairs aizstāvēt nevajadzētu jo nebūtu jau vairs ko, paši apšautos 

12 1 atbildēt

Esmu par obligāto dienastu. Atliks mazāk laika muļķībāmemotion

38 28 atbildēt

Pašam ir doma iet uz šo virzienu, tikai uz SUV. emotion

10 0 atbildēt

nu es teiktu, ka pirmais punkts ir kaucik saprāta robežās vēl normāls bet par otro ka var iegādāties ieročus jebkurš 18 gadīgais un atļaujas var izņemt kur un kad grib teikšu ka tu esi debīls, jo bļad kādu pametīs vecene kā piemērs tas izomās apšaut 18 purnus un vēl pašu bābu un viņas mīļāko, vai nu dzērājs kāds izdomās nošaut savu pudeles brāli dēļ pēdējā zacenes gabala, malaļetkas kuri nedomā ar savu galviņu tak zags gan ieročus gan munīciju apdraudot sevi un apkārtējos, sāksies starpnacionāli konflikti, kaimiņš saeimā apšaus opponnentus, mirs nevainīgi cilvēki, un nedod dievs sāktos starpnacionāli konflikti, tad točna krievija anketēs latgali, bļa tauta sadalīta divos blokos, varu ieņem visu latvijai, krievijai nekas neatliek kā okupēt latviju, lejot asinis, lai apturētu assinsizliešanu ir jāizlej asinis, nu krč pilnīgs pzģ... nah to vaig ? reāli, kas atbalsta šo ideju, tam ar paurīti točna nav viss labi... gribi ieročus ? kam tev rokas un galva domātas ....

7 0 atbildēt

Daļa no pieminētā rakstā, jau ir bijusi reālajā dživē. 90 gados zemessargiem bija izdalīti ieroči glabāšanai mājās. Tīeši šī iemesla pēc, ka domāja, ka krievs varētu nākt iekšā. tad 90 gadu beigās tie visi tika atņemti un uzdāvināti brālīgajām afgāņu ciltīm. Tie bija kalašņikovi automāti un ložmetēji. Tā ka nekas jauns tas nebūtu. Savā ziņā ZS palīdzēja policijai 90-jos gados cīnītie ar bandītiem. Bija tiktāl aizgājis, ka bandīti jau sāka baidīties no ZS. Man kaimiņš ir bijusī autoritāte ieraugot mani ZS formā vēl joprojām bijībā man roku spiež sveicienā.

3 0 atbildēt

Obligātais dienest un professionālā armija ir divas dažādas lietas

Obligātajā dienestā cilvēki dzerstīsies un noteikti būs kāds pro-krievisi noskaņots cilvēks kas kara gadijumā var būt sabotieris.

Professionālajā dienestā cilvēki visu uztver 2x reiz nopietnāk nekā obligātajā.

Mājās var turēt neierobežotu daudzumu ammo un ieroču .. tiešām? tad jau visi pro-krieviskie mierīgi var sapirkt ieročus uz nebēdu.

Ir jāstiprina zemessardze un professionālā armija jāapgādā ar modernu ekipējumu,

3 0 atbildēt

*Atļaut iegādāties neierobežotu daudzumu ieroču.

*Glabāt neierobežotu daudzumu munīcijas.

 

un pēc tam nebrīnies ka kāds jauniešu bars saspēlējies cs ies un izbombīs kādu lielveikalu, nevar civilajiem ļāut turēt tik daudz ieroču

2 0 atbildēt
Obligāto dienestu vajag atjaunot. Es ietu dienēt, ja nebūtu iedzimta slimība. Ieroči - bīstami, jo Latvijā ir daudz "Krievu Pasaules" ideoloģijas atbalstītāju, tādejādi, "seperātisms" sāktos bez Krievijas palīdzības.
2 0 atbildēt
No 18 par ātru, varbūt no 25-30
2 0 atbildēt

nedomāju gan ka obligātais dienests būtu laba doma, jo, ja tu kara laukā aizsūtīsi cilvēku, kurš armijā ir pret paša gribu, tad tādu tak pēc 5 min nošaus. bet ja tu kara laukā aizsūtīsi profesionālu kareivi, tad viņš būs spējīgs nogāst no kātiem 10 krievus vai vairāk... 

vel cits spoks bija komentējis, ja tu katram 18 gadus vecam cilvēkam iedosi kaut vai pistoli, tad viņš tā sāks risināt strīdus...

zinu, ka bišku neloģiski, bet ceru ka domu saprati

1 0 atbildēt

Man obligāto militaro dienestu neviens nepispiedīs! es pats gribu iet uz armiju!

1 0 atbildēt

Palasot rakstu un komentarus,nacu pie sledziena,ka neviens no jums isti neaptver temas nopietnibu.Viens piemers.Tas notika OMON ardisanas laika,pasa Neatkaribas atjaunosanas sakuma.Gudras galvas izdomaja ,ka ari Latvijai vajadzetu lidzvertigu (omonam) militaru formejumu.Tika izveidots MPP-mobilais policijas pulks.Tas tika apmacits un labi (preiks tiem laikiem)apbrunots,gatavs pildit Latvijas Republikas (kura vel bija jaizcina) atjaunosanas uzdevumus.....   Latvijas TV radija frgmentus no vinu apmacibas, intervijas ar pasiem policistiem.....   Mes visi klusiba cerejam ,ka nu reiz omons dabus pa dirsu,vai vismaz pierausies,citadi vini darija ko grib,-ienema Rigas TEC,grava jaunveidotos muitas punktus... utt. Tad pienaca N stunda-bedigi slavenais GKCP valsts apversums Maskava,Gorbacovu atstadinaja,varu parnema,,komiteja,, ,likas ka tulit asinis noslicinas visus brivibas centienus.  MPP sedeja kazarmas,bet omons ardijas.Tas dazas vasaras dienas(kamer norisinajas ,,pucs,,) pagaja bez musu policijas pulka piedalisanas,vini kazarmas gaidija paveli(nesagaidija)...   KO AR TO GRIBEJU PATEIKT ? Kaut kur augsa sedeja nodevejs/ji ,kurs/ri noblokeja pulka piedalisanos notikumos ,kas vareja mums beigties bedigi...Tad nu taisiet secinajumus.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »