local-stats-pixel fb-conv-api

Latvietis - Pakaļlaizītājs?!82

Raksts tiem, kam patīk poļu zemenes, logi, lietuviešu piens, zviedru laši, ķīnas trauki abģērbs utt...

Gadiem ejot un pieaugot jaunajai paaudzei, kura ir dzimusi neatkarīgās Latvijas laikā, arvien populārāka kļūt nacionālā ideja, un populārs kļūst sauklis "Latviju latviešiem", bet reti kurš aizdomājas par šī saukļa apslēpto daļu, kura nes līdzi daudz nacistisko ideju, pret kurām cīnījās mūsu vectēvi. Tieši tā, tas, ka ka mūsu vectēvi cīnījās nacistu pusē, nenozīmē, ka viņi cīnījās par nacisma idejām, tā pat kā vairums Latvijas karavīru nacistu armijā, arī vairums Latvijas karavīru padomju(komunistu, PSRS) armijā cīnījās par Latvijas neatkarību nevis šo teroristisko režīmu idejām. Cīņa nebija par "Latviju latviešiem", bet gan par neatkarīgu Latviju!

Gadsimtiem ilgi Latvijas teritorijā ir bijuši dažādu lielvaru režīmi, kuri aizejot ir atstājuši šeit cittautiešus, kuri uz šejieni ir atbraukuši šo lielvaru režīmu laikā vai dzimuši šeit, un viņi ir tādi paši cilvēki kā mēs, kam Latvija ir mājas!

Bet ko dara politiķi, nacionālo ideju sludinātāji, prokrievisko ideju sludinātāji? Šie cilvēki izmanto, dažādu tautu esamību MŪSU TĒVZEMĒ, kā ieroci sava savtīgā labuma gūšanai. Nav jācīnās pret Latvijas iedzīvotājiem, kuri kopējiem spēkiem ceļ, vai vismaz uztur pie dzīvības Latvijas ekonomiku. Kamēr mēs nīstam viens otru un cīnamies savā starpā, mēs neattīstamies, enerģiju, ko varētu vērst Latvijas attīstībai, Latvijas alstiskās un ekonomiskās neatkarības saglabāšanai, mēs veltam savstarpējai cīņai.

Kamēr liela daļa latviešu nīst vietējos krievus, tikmēr MŪSU galvaspilsētu mēs brīvprātīgi jau otro reizi esam atdevuši prokrieviski noskaņotam politiskam spēkam, "latviskās" partijas tirgo ārzemniekiem uzturēšanās atļaujas un ieved mūsu valstī vēl vairāk cittautiešus, rūpnīcas, bankas, veikalus mēs atdodam ārzemju kompānijām, un tādā veidā šo uzņēmumu peļņu paši brīvprātīgi atdodam citām valstīm. Pateicoties ES direktīvām, mēs esam iznīcinājuši cukura rūpnieciebu, sagriezuši lielu daļu zvejas kuģus, un to mums tuvākajā laikā vairs neatgriezt, bet mēs varam stiprināt atlikušo rūpniecību, bet tā vietā liela daļa sapņo par garšīgajām limonādēm, saldumiem, apģērbu brendiem, kuri pagaidām vēl Latvijā nav pieejami, un ar atplēstām rokām gaida to ienākšanu Latvijā, tādā veidā vēl vairāk stimulējot Latvijas ekonomkskās neatkarības iznīcināšanu.

Un pats smieklīgākais ir tas, ka ārzemju zīmolus visvairāk Latvijā gaida mūsu jaunatne, kura ir arī aktīvākā nacionālisma atbalstītāja un visa prokrieviskā pretiniece. Ar vienu roku atstumj visu krievisko, bet ar otru paši ver durvis vaļā visam citam NELATVISKAJAM. Un tā ir nacionālā ideja? Vai nīstot krievus, bet tajā pat laikā atbalstot visu citu nelatvisko, mēs cīnāmies par mūsu Tēvzemi? Vai tiešām nebūtu prātīgāk no sākuma paskatīties uz to, ko mēs paši daram Latvijas iznīcināšanas labā? Sauklis par to, ka labāk ielaidīsim anglisko, eiropisko nevis krievisko, ir attaisnojums nekā nedarīšanai. Ir viegli vainot visā ļaunajā krievus, kad mēs paši brīvprātīgi visu atdodam citiem - nekrieviem!

Latvijā saimniekam ir jābūt Latvijas uzņēmējam, un nav svarīgi vai tas ir latvietis, polis, krievs, vācietis vai kāds cits. Ja Latvijas latvietis nav spējīgs patreiz radīt kvalitatīvu preci, tad lai to dara LATVIJAS cittautietis, galvenais, lai Latvijā ir saimnieki Latvijas iedzīvotāji un ārzemju uzņēmēji ir kā "Damakla zobens" ar kuru "nocirst" galvu negodprātīgam Latvijas uzņēmējam, nevis otrādi, kad Latvijas uzņēmēji gaida, kad viņiem kaut ko atmetīs. Ārzemju brendam ir jācīnās par to, lai viņam tiktu tas gods, lai pārstāvētu savu brendu Latvijā,un jācer uz mūsu brenduieiešanu viņu tirgū, nevis Latvijas iedzīvotājiem jāraud spilvenā, ka Latvijā vēl joprojām nav viens vai otrs pasaules brends! Zīmola (brenda) popularitāti, atpazīstamību veido tā klienti, pircēji, viņu lepnums par savas valsts produktu, bet mēs laepojamies ar to, ka ārzemju brendi nāk pie mums!

TURPINĀJUMS SEKOS...

268 29 82 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 82

0/2000

Es labprātāk graužu poļu ābolus Maķītī, nekā sēžu lopu vagonā, kas brauc uz Sibīriju... emotion

28 5 atbildēt

autoram rosols galvā

 

nevienam patiesībā nav vajadzīga "neatkarīga latvija" u.c. skaļi piesauktie ""jēdzieni"" tie ir troksnis

 

patiesā vertība īstam labēji konservatīvu uzskatu "rietumniekam" ir dzīvot kā brīvam  un neatkarīgam indivīdam savā īpašumā ar savu darbu gādājot sev iespējamo labklājību --  valstij un varai vnk jākalpo šim  mērķim

 

par nelaimi tepat blakus dzīvo kreisi un liberāli domajosie "austrumnieki" - bara ļautiņi, kas principā nespēj sevi atdalīt no bara, valstiskuma, vienlīdzības idejas apmāti - tie ir gatavi dzīvot  verdzībā un nabadzībā bet sajusties piederīgi kautkam lielam un stipram , kam jārūpējas par šiem --- tiem vajag visādus"sliktos"

tas ir nesavienojami - jau zemapziņas  līmenī

 

nespēj pieņewmt domu ka var dzīvot  savu dzīvi

 

19 3 atbildēt

Bet tiesi tapec jau mazas valstis ES ir vajadzigas, jo lielas ES valstis razo par daudz un noietu var atrast vienigi mazajas , jaunajas dalibvalstis... liekiet vinam aizver sev nevelamas razotnes...

Visas normalas valstis , valsts censas subsidet savus zemniekus, lai pec iespejas vairak pasi sarazotu un nebutu jaieieperk...ja daudzi var blaut ,kapec gan jasubside zemnieks , par maniem nodokliem,BET tas rada jaunas darba vietas, tas dod iespeju zemniekam konkuret ar tiem pasiem poliem, kuri tik letu visu sarazo jo valsts vinus subside...

Jo vairak nauda apgrozas jo mums labak...

Musu rupnieciba ir iznicinata , gandriz pilniba... tapec tomer labak ir 50 stradnieki arzemnieka uznemuma LV, neka 50 latviesi Uk fabrika... Ja nauda aiziet uz kadu citu valsti , bet tomer ir raditas darba vietas, no kuram kads nodoklis tiek ari latvijas valstij...

gruti teikt kas labaks vai sliktaks PSRS vai ES...Viena mes bija razotaji , bet otra pataisiti par pateretajiem... Lai cik divaini neliktos , joprojam lielaka dala LV eksporta precu iet uz austrumiem...

 

Un ja kapec gan lai mes miletu nelojalos krievus ? Riebjas tas ka musu valdiba laiza gan ES paklas gan kremla pakalas, jo to krievu visatlautibu sen vajdzeja ierobezot... Nos ar visadiem Nilpirziem un Zdanokam... vagonos un uz sibiriju...

10 1 atbildēt

"Un pats smieklīgākais ir tas, ka ārzemju zīmolus visvairāk Latvijā gaida mūsu jaunatne, kura ir arī aktīvākā nacionālisma atbalstītāja un visa prokrieviskā pretiniece."

"Latvijā saimniekam ir jābūt Latvijas uzņēmējam, un nav svarīgi vai tas ir latvietis, polis, krievs, vācietis vai kāds cits."

Paga, ko? o_O

7 0 atbildēt

Latvijas lielākā problēma nav ne krievi, ne finansiālā situācija, ne dzīves dārdzība, bet gan slinkums! Kas notiek Latvijas laukos? Kāds ir pabraukājis? - Tos ir pārņēmis alkoholisms, kas mantots no PSRS laikiem un turpinās arī mūsdienās. Pabraukājot pa laukiem reti var sastapt sakoptas un pelnošas saimniecības un tās pašas 80% gadījumu pieder ārzemniekiem... Vainot ES un ārzemju uzņēmējus ir muļķīgi, viņi vismaz Latvijā strādā un sakopj zemi, kamēr pašmāju bāleliņiem pašu tecinātais dzirdrais ir tuvāks pie sirds. Latviešiem pirmām kārtām ir jāsāk cīnīties pret alkoholismu un slinkumu, tikai tad mēs varam vainot citus.

4 0 atbildēt

Atzīstos - ļoti kaitina, ka RIMI dārzeņu sadaļā ir latviešu preces, jo tad vakariņās aiziet daudz vairāk naudas.

Bet rakstā attēloto bildi gan neizprotu. Likt naudu Latvijas bankrotējošās bankās? Neiepirkties H&M, bet.. tirgū? Neiet uz Maximu, bet meklēt TOP veikalu? Tuvāko Statoil aizvietot ar Latvijas Naftu? Nē, paldies. Drīz man noteikti būs obligāti jāizmanto Just5 telefons. 

Īsi un konkrēti tiem, kas uzskata, ka kaut ko var mainīt - lūdzu, ejiet politikā, uzstājieties publikas priekšā, televīzijā un tapsiet sadzirdēti. Arī Hitlers savas nacionālās vērtības daudzināja un pamazām iekaroja tautas un rietumeiropas sirdis. Nesaprotu - autors grib mūs piespiest iepirkties dārgāk? Autors tiešām tic rezultātam???

Un rakstam mīnusu ieliku virsraksta dēļ. Neesmu pakaļlaizītājs. Un naciks arī.

7 3 atbildēt

Priekš kam vajadzīgs turpinājums , kāpēc īsi un kodolīgi visas sāpīgākās tēmas nevar apspriest vienā rakstā, bet kā tādu kožļeni jāstiepj pa desmit rakstiem?Principā kārtējais ar pareizu domu iesākts sūdains raksts, kam nav nobeiguma un pats labākais - nav nekādu reālu ieteikumu esošās situācijas ietekmēšanai par labu parastajiem cilvēkiem, kas šeit dzīvo. 

3 0 atbildēt

Autors - nedaudz viltīgs, be diezgan akls, kurš slepus stutējas uz krievu pusi, visiem kam ir acis pierē un kaut nedaudz smadzenes redz cauri tavai slēptajai propogandai

2 0 atbildēt
abģērbs - apģērbs un vēl dažas ortogrāfijas kļūdas, kuras nedrīkstētu būt īstena latvieša publiskā rakstā.. :( Es norādu uz to, kas duras acīs. Būtu labi, ja latvieši tiešām iegādātos savējo ražojumu, piem, sievietes, pērkot "Madara" vai "Dzintars" kosmētiku un drēbes, kuras radītas Latvijā, mēs varētu boikotēt no ārzemēm ievestos čipšus. Neesat ievērojuši, ka "Lays" čipši ir ļoti sāļi, mums pašiem ir savi "Ādažu čipši".. Mēs varētu pirkt dārzeņus, augļus un ogas tirgū atbilstošajās sezonās vai arī ietaupīt naudu un paši iet meklēt vai audzēt.. Ir daudz veidi, kā mēs paši varam celt saulītē savus ražojumus. Tirgū taču ļoti daudz kas ir atkarīgs no pircēja. Pārdevēji ir atkarīgi no pircēji tāpat kā politiķi no vēlētājiem. Mēs esam tie, kas var kustināt lietas dažādos virzienos. Galvenais ir beigt kašķēties un apvienoties!
2 1 atbildēt

Es domāju, ka kari rodas tad, kad ļaunums cilvēku sirdīs ir sasniedzis kaut kādu kritisko masu.  

Un izmainīt katrs var tikai savu sirdi. Visas gaišās mācības pasaules izmainīšanu sāk no sevis, kamēr tumsas nesēji cenšas izmainīt citus.

1 0 atbildēt

Latvieši necīnijās tikai nacistu pusē, ja vien nedomā tā, ka cīnījās tā laika nacistu pusē un mūsdienu nacistu tēvu pusē. Runāju par nacistisko Vāciju un PSRS.

1 0 atbildēt

Šito rakstu tu adresē nepareiziem cilvēkiem,šo tu vari sūtīt uz valdību un lamāt viņus nevis vainot vidusmēra Latvieti,kuram rokas ir sasietas un kurš tiek nospiests ar sistēmu.Ko es vidusmēra darbarūķis varu izdarīt?Piketi nestrādā,jeb tamlīdzīgi saieti,atbalstīt uzņēmēju?Kā atbalstīt?Dot viņam naudu jeb strādāt pie viņiem?Tā saucamajiem mūsu uzņēmējiem prece ko viņi tirgo vairākumā gadījumu ir dārgāka, nekā no ārzemēm iepludinātā un par cik esmu vidusmēra latvietis es ekanomēju un stādu savu budžetu,bet watever šī tēma ir bezjēdzīga..

4 3 atbildēt

Tu pats saprati kādu murgu sarakstīji? Tavuprāt krievija ir baigi uzticams sadarbības partneris?  Neredzu gan arī kāpēc man tagad būtu pēkšņi jāsāk krievi mīlēt. Tāpat neloloju siltas jūtas pret savas zemes iztirgotājiem,vienalga kam vai dānim,vai zviedram. Un par to ka Latvija tagad ir tādā pakaļā būtu jāpateicas lielai daļai politiķu-sākot jau ar Godmani,Repši,Šleseru,kas ievilka šeit lielveikalu ķēdes,nolikvidēja mazās saimniecības ,mazos gaterīšus un pārējo laiksaimniecību.

4 3 atbildēt
divaini,ka tada valsts vsp eksiste.pedeja laika daudz runas,krievija nopirdas bet mes ostam un trakojam.zb tie konflikti.
0 0 atbildēt

bet vispar velk pec šļeserisma

0 0 atbildēt

autoram pie galvas daktera jaaiziet .izskatas pec personibas rubikošanas vai ždanokiešanas .pajat kas saimnieks lai tik būtu kam kalpot? es nekalpošu  sava zeme pašam jabut saimniekam 

0 0 atbildēt

Latvija ir uztaisīt par diršlaižu valsti...

Diemžēļ pie mūsdienu sistēmas labojams vairs nav nekas, jo viss ir atdots paŗdots un prihvatizēts... Latviešiem piederošu banku nav.. Lieli uzņēmumi ir iztirgoti par grašiem..

A kas attiecas uz Mūsu daunatni tad tiem vispār nekas vairāk par sekstingiem ifoniem un brendotām šmotkām paurī nav... Un tas tiek speciāli ravēts lai tādi tizlenīši parādās visur, tas saucas radošums.. Un tos par valsts un sponsoru naudām fīre visur, spilgts piemērs Pedoeirovizija:D

Tai pat laikā mums ir talantīgi mediķi, zinātnieki, inžinieri kam ir progresīvas idejas, kuriem no valsts puses atbalsts ir niecīgs vai tāda vispār nav... Spilgts piemērs ir Profesors Ērglis, vai arī pētījumi vēža ārstēšanā, kur būtībā vaidzētu reālu valsts atbalstu, lai to visu kā saka razkrutītu, un mēs būtu līderi, cilvēki pie mums brauktu ārstēties un maksātu naudu.. Bet tas netiek darīts, un netiek darīts ar nolūku..

1 1 atbildēt

Latvietis nav pakaļlaizītājs. Toties Latvijas valdībā sēdošie gan ir pakaļlaizītāji.

1 1 atbildēt