local-stats-pixel fb-conv-api

Latvieši, esiet gatavi! 10. daļa (Atomkarš, radiācija un pēcefekti).74

Beidzot mums gatavniekiem ir pienācis laiks runāt par ATOMKARU un kā to izdzīvot.

Godīgi sakot ātomkara iespējamība ir diezgan zema ,bet tā aizvien pastāv .Lai gan aukstais karš ir jau 25 gadus kā beidzies ,pasaulē aizvien valda liela saspīlētība ,ne tikai starp tādām valstīm kā Amerika un Krievija bet arī Ziemeļkoreja ,kas mēģina izveidot ar raķeti palaižamu ātombumbu ,draudot visai pasaulei. Lai gan labākajā gadijumā neietriecoties tieši jūrā pēc starta kā ar pēdējām izmēģinājuma raķetēm ,tā spētu tikt maksimums līdz Japānai.

Tomēr lielākoties visas valstis saprot ,ka atomkarš ir kaut kas prātam neaptverami briesmīgs ,kas var ne tikai nogalināt milzīgu daudzumu cilveku ,bet arī saindēt uz gadu desmitiem mūsu planētu Zemi.

Mēs šajā rakstā iziesim ,kā sagatavoties ātomkaram un iziesim cauri tādām tēmām kā:' ko darīt sākoties atomkaram ?" ,ēdiena un ūdens krājumi, pašmāju bumbu patversme ,kā ārstēt radioaktīvos apdegumus utt.

Citi raksti:

"Prepping" Latvieši esat gatavi.(1.daļa ēdiena un ūdens krajumi).

Latvieši esat gatavi.(2. daļa mājas sagatavošana krīzes situācijām.)

Latvieši esat gatavi (3. daļa pašaizsardzība un ieroči).

Latvieši esat gatavi (4.daļa zombiji uz nopietnas nots)

Latvieši esat gatavi (5. daļa kā sagatavoties karam.)

Latvieši esat gatavi (6. daļa Bug Out Bag ,jeb soma izdzīvošanai.).

Latvieši esat gatavi (7.daļa Kāpēc ir jāgatavojas krīzes un citām situācijām.)

Latvieši esat gatavi 8. dāļa.(atšķirības starp izdzīvotāju un "prepperu")

Latvieši esat gatavi 9. dāļa (Sagatavošanās jebkurai krīzes situācijai)

Latvieši esat gatavi ? 11.daļa ( Vai tu esi gatavs krīzes situācijām ? )

Latvieši esat gatavi 12.daļa (Šaušanas treniņi pa lēto ,airsoft un vēl.)

660 6 74 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 74

0/2000

''Lai nebūtu bunkurā garlaicigi paņem kādu grāmatu vai galda spēli''

Ja nokritīs tā bumba vienīgais ko tu paspēsi iedomāties pirms skriešanas uz bunkuru ir pietaisīt bikses emotion

20 0 atbildēt

Diezgan saistošs rakstsemotion

11 1 atbildēt

Tici kam gribi. Daži piemēram tic ,ka valsts par tevi parūpēsies ,kad notiks krīzes situācija.

Daži tic ziemassvētku vecītim un lieldienu zaķim.

10 0 atbildēt

tu esi karavīrs?emotion

6 1 atbildēt

Ja mums metīs atombumbu virsū, tad ne vienu vien, vairākas...Jūs cilvēki domājat ka esat gudri, ka zinat, ko iesākt.Nē emotion neziniet viss.Atombumbai nevajag 20-30 sekundes lai tiktu galā ar pavisam nelielu attālumu.Atombumba 1 sekundes laikā nones 10km rādiusu.Domājiet tā vienkārši paslēpties?

4 0 atbildēt

Man kā atomspecam nāksies autoram šoreiz iebilst:

0) totālu atomkaru, no kā varētu smagi ciest Latvijā, nevar izraisīt mazās kodolvalstis - Indija, Pakistāna, kur nu vēl Z-koreja. Vismaz no viņiem kodoltriecinu mums vēl ilgi nesagaidīt.

1) par konkrētiem kilometriem maza jēga runāt, jo kodollādiņi variē no dažām kilotonām līdz dažām megatonnām. var gan pieņem kaut kādu vidējo jeb drizāk mums šeit metīs "vāju" bumbu. 3km attālumā es nedotu tik optimistiskus laika intervālus.

2) nejau radiācija izraisa melnu lieti. tur putekļi un pelni, kas satur radioaktīvas daļiņas. pēc atomsprādziena salīdzinoši ātri vide kļūst daudz maz normāla. tā nav atomstacija, kas piesārņo vidi uz simtiem vai tūkstošiem gadu.

3) 1 zīverts jau ir saslimšana ar staru slimību un nāve. tad jau ir skaidrs, ka cilvēks ilgi nedzīvos. 1 rentgena procedūra ir 0.03 zīverti. Var sarēķināt, cik rentgena uzņēmumus vajag, lai tas jau kļūtu bīstami emotion

5) tur gan iet runa konkrēti par gamma starojumu, kas ir sākotnēja caurspiedīgā radiācija. afla daļiņas aiztur pat papīra lapa, bet alfa daļiņas nonākušas ķermenī dara daudz lielāku postu.

7) laikam tāpēc visi amerikāņi ir tādi pagrabu fani. viņiem puse dzīves notiek pagrabos. es gan šaubos, vai tie daudz pasargās, jo mājas ir pamatā koka un ar koka pārsgumiem.

man ir laba padomju brošūra, kas īsumā pastāsta kā aizsargāties pret atomsprādzieniem. piemēram, novākt aizkarus, nokrāsot logus baltus utml.

autoram varētu šis interesēt Atomieroči NEVAR iznīcināt planētu!

3 0 atbildēt
Man gan paveicās... Dzīvoju 5-ajā stāva(no 5) un uz 3 pusēm man nekas ir skata no visa uz aukšu...
2 0 atbildēt

Ļoti labs raksts, paldiesemotion

1 0 atbildēt

Ahh. Tad jau labāk pats sev galu padarītu, neka vel 2 ned mocišos un tad tpt nobeigšos... emotion

1 0 atbildēt

bail pilnīgi palika emotion

1 0 atbildēt

SIRRUS velisepēds

3 2 atbildēt

Atomkars mums nav tik aktuals,drizak kada avarija atomelektrostacijas,kuru ap Latviju ir pietiekosi daudz. Abos gadijumos butu noderigi iegadaties individualo aizsargkomplektu-gazmasku un apgerbu .PSRS armijas aizsarglidzekli bija tolaik vieni no labakajiem ,domaju ari tagad var ko nebut atrast.Der gan aizsardzibai no kimiskajiem drankiem ,gan radioaktivajiem putekliem.

1 0 atbildēt

Ļoti labs jautājums. Droši vien cilveki nokārtotu savas darīšanas plastmasas maisos ,pēc tam tos sasietu ,un pa kādu lūku nomestu nodalijumā priekš atkritumiem.

0 0 atbildēt
Kam tu gatavosies uzmetīs mums vienu , apdirsties nepaspēsi , ka jau būsi pelnos. Pilnīgs muļķības ar to sūda izdzīvošanu
0 0 atbildēt

Vispar prapors pec lidzigas instruktazas piebilda ka galu galaa tomer esot labak aplukot sho skatu jusu pedejas dzives sekundees,jo...neko tadu jus nekad vairs neredzeesiet...emotion

0 0 atbildēt
Sigulda un taas tuvuma ir bunkuri
0 0 atbildēt

Nu ja būs tāda temperatūra ,tu jebkurā gadijumā neizdzīvosi.

0 0 atbildēt

ja tev tuvumā pilnīgi metāls kūst tad ir drusku par vēlu kaut ko darīt...

0 0 atbildēt
Nu...priekškam rakstīt kko tādu..;D jo ja būtu karš viņš jau būtu sācies 2010 un beidzies 2014 gadā kā vanga pareģoja, bet nekā! Ha
0 0 atbildēt

Visiem Taviem rakstiņiem + emotion , palasi/paskaties youtubē šī autora video: https://www.youtube.com/channel/UCbJQ5QEAfyRNO7t5gpWfuDQ , attiecīgi būs iemesls jaunus rakstus taisīt, par izdzīvošanu mežā un t.t. emotion

1 1 atbildēt