local-stats-pixel fb-conv-api

Laimes formula1

58 0

Amerikāņu un britu zinātnieki nolēma izskaitļot laimes formulu, jo uzskata, ka tai piemīt gandrīz vai mağiskas īpašības. Lai arī tam vēl nav neapgriežamu pierādijumu pētnieki ir pārliecināti, ka laime spēj pagarināt mūžu, stiprināt veselību, paugstināt imunitāti un darbspējas. Pierādīts, ka laimīgie cilvēki dzīvo ilgāk. Kādā pētijumā secināts, ka starp pašu laimīgāko un pašu nelaimīgāko cilvēku grupām starpība bijusi deviņi gadi, kas neapšaubāmi ir milzīga atšķirība. Smēķēšana var saīsināt mūžu par trim gadiem, bet ja cilvēks smēķē ļoti daudz - par sešiem gadiem, tāpēc deviņi gadi, kas atkarīgi no laimes ir ļoti daudz.Es arī esmu pavērojusi laimīgos un nelaimīgos cilvēkus, tāpēc piekrītu šim apgalvojumam.
Kas padara cilvēku laimīgu? Pēc psihologu atzinuma vienotas laimes atslēgas nav. Ir, ja tā varētu teikt, paprāvs mazu atslēdziņu saišķītis. Pirmkārt, tie ir tuvinieki un draugi. Jo plašākas, dziļākas un labestīgākas atiecības, jo labāk. Mēdz teikt, ka draudzība spējīga norobežot no mikrobiem. Cilvēka smadzenes kontrolē daudzus organisma mehānismus un tieši tāpat kā stress, spēj izprovocēt kaiti, draudzībai un laimei piemīt aizsargājošs efekts.
Draudzībai ir arī lielāka ietekme uz laimes līmeni, nekā ienākumiem. Piemērs tam ir daudzas atīstītās valstis: lai arī dzīves līmenis pēdējā pusgadsimta laikā tur strauji cēlies, laimes līmenis palicis bez izmaiņām vai pat samazinājies. Tāpat ir daudz pierādījumu tam, ka bagātība nespēj padarīt cilvēku laimīgāku.

58 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Cool
0 0 atbildēt