local-stats-pixel fb-conv-api

Kur nonāk tavi atkritumi19

433 0

Šokējoši foto un skaitļi, kas patiesībā notiek pasaules ūdeņos var iedzīt gandrīz vai kapā. Pirms piemētā dabu ar atkritumiem padomā vai dzīves beigās vēlēsies atrasties starp atkritumu kalniem, jo pašiem jārūpējas par savu apkārtni, augstāk stāvošie to nedarīs.

433 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Es nesaprotu tos cilvēkus, kas piesērņo dabu, vaitad ir tik grūti aiznest līdz nākamajai miskastei to plastmasas pudeli? Ja neviens nerīkosies mēs dzīvosim mēslos... .

15 0 atbildēt
Labs raksts! +
11 0 atbildēt

Atgādina WALL-E multeni kur cilvēki aizdirsa planētu tā,kad nācās kosmosā dzīvot.

2 0 atbildēt

Nu ja ta ir bet vairak man besi tas ka Latvija ir ta ka atkritumus sameta un kad ir talka tad visi izskatas ka baigi labinie ooo cik daudz savac bet liela dala pasi tos sudus samet

2 0 atbildēt

vispār jau tie nav mani atkritumi, bet ražotāju atbildba. par cik daudzkur ražotājam jau ir uzlikts tāds vai šitāds noklis, kas saistās ar iepakojumu un tā pārstrādi, un kurš ir iekļauts cenā, un kuru patērētājs jau apmaksājis, tad neuzskatu par pareizu patērētājam vēl maksāt par atkritumu apsaimniekošanu.

vēl piemēram: cik tizlam jābūt, lai ūdeni, kas maksā pāris centus pildītu mazās plastmasas pudelītēs, kas maksā N reizes vairāk? iepakopjuma cenai jābūt adekvātai pret paša produkta cenu. bet kas ta ražotājām par bēdu, patērētājs tak samaksās!

0 0 atbildēt
Daudzas valstis, tai skaita ari Latvija tiek tik maz domats par atkritumu skirosanu, vai otrreizeju parstradi. Ipasi mazpilsetas. Visu atkritumi tiek mesti liela konteinera kopa. Cilvekiem pat nav iespejas kautko skirot. Tas ir skumji...
0 0 atbildēt
Valsti kura dzivoju ir laba sistema pudelu parstradei. Par katru pudeli veikala maksa papildus klat, stikla pudele 0,8cent un plastmasa 0,25cent. Pec dzerienu izlietosanas pudeles nodod specialos pudelu automatisch, kuri ir jebkura partikas veikala, vai jebkura dzerienu veikala, un sanem pudelu naudu atpakal. Par cik pudelu cena ir diezgan normali, cilveki ir motiveti to darit. Un pudeles uz ielam nemetajas. Kautko tadu vajadzetu ari Latvija un citas valstis ieviest.
0 0 atbildēt

Kaut kā aizdomājos mazliet- labs raksts ++

0 0 atbildēt

Kautko Tu neesi pareizi pārtulkojis vai sapratis. No Amerikas nāk 8 tonnas atkritumu gadā. Mana darba vieta vairāk saražo gadā nekā no Amerikas nonāk okeānā atkritumu. Rupji rēķinot ieskaitot citus kontinentus, balstoties uz to, ka no ASV nāk 8 t gadā, tad no visiem būtu apmēram 50 t gadā. Tad 245 000 t atkritumus okenānā varētu sasniegt tikai nieka 4900 gados. Lūdzu atrodi pareizo informāciju un izlabo!

0 0 atbildēt

Protestēt, iet mītiņos rakstīt vēstules eiropas iestādēm, sadarboties ar vides kustībām informēt pēc iespējas vairāk cilvēkus . Pamazām mūs sadzirdēs un politiķi sāks rīkoties. Lai politiķi ko mainītu ir jāmainās sabiedrības attieksmei pret šo jautājumu un vinīgais veid ir tikai informējot katru un aicināt ikvienu iesaistīties ,jo šis vis ietekmē mūs pašus, mūsu ģimeni un mūsu labklājību.

Tapēc nesēžam dīvānā pie PC , bet rīkojamies.

0 0 atbildēt

Vispār tā ir laba ideja. Savācās grupiņa ,kam tas interesē un kas ir uz to gatavi, sameklē sponsorus, uzfilme šo visu un viens mazs stūrītis ir tīrs. No iegūtajiem atkritumiem var ko izveidot un pārdot vai nodot otrējai pārstrādei.

Es būtu gatavs šādā pasākumā piedalīties.emotion

0 0 atbildēt

It's just another way to Die 

0 0 atbildēt

Virsraksts labākajās dzeltenās preses tradīcijās... Pilnīgi nekāda sakara ar rakstu, ja nu vienīgi lasa ķīnietis.... fui....

1 3 atbildēt