local-stats-pixel fb-conv-api

Krievu nauda Latvijas sportā0

Hei,hei ,hei. Ir saulaina 10 aprīļa pievakare un laiks atkal jaunam pārdomu rakstam,tieši ideāli,jo tūlīt sāksies Latvijas - Somijas pārbaudes spēle hokejā..Lasot rakstu sapratīsiet kāds tam visam sakars.

Krievi ļauni,krievi slikti ,krievu nauda slikta. Šādas runas dzirdam tik regulāri dēļ visa,kas notiek saistībā ar Ukrainu.Piekrītu arī man liekas, ka tas ko dara krievi, precīzāk Krievijas varenie ir absolūti nosodāmi un nepareizi,lai neteiktu skarbak un rpjāk. Kāds tam sakars ar sportu? Pavisam vienkārši - krievu nauda palīdz Latvijas sportam. Basketbolā VEF Rīga spēlē (nu jau,portams, paspējusi pabeigt sezonu) VTB līgā,kuru dēvē arī par Krievijas atklāto basketbola čempionātu,jo pamatmasa no dalībniecēm ir tieši krievu vai postpadomju valstu klubi. Un otrais - Rīgas Dinamo,kurš ir vēl vairāk atkarīgs no krievu naudas,jo īpašnieks oficiāli ir A.Makarovs ,kurš tad arī dod lielo piķi,talāk tikai seko "čekists" Juris Savickis. Un pie tam klubs spēlē krievu līgā = KHL.

Kāpēc tas raisa pārdomas? Gluži vienkārši - Vefa gadījumā ,nezinu cik daudz krievu naudas tiek klubam vai īpašniekiem,taču krievu līgā spēlē, un godīgi sakot grauj savu prestižu,jo vadības/treneru nevarības dēļ pēdējā sezona zem kritikas. Pluss, protams, iespēja pārbaudīt spēkus, arī jauno latviešu puišu spēkus uz tādiem grandiem kā CSKA un Khimki, ko citur,būsim reāli nevarētu. Tātad zināmi plusi ir - spēle pret CSKA,tomēr daudz neatšķirās no spēles izlasē - pretī ir konkrētākie monsri un analogs ,lai regulāri spēlētu pret tādu kalibru ir Eirolīga,kas ,lai man piedod VEFA fani -nespīd tuvākos gadus.

Dinamo - tur krievu naudas un ietekmes ir vairāk. Dinamo sevi ir parādījis kā politisko instrumentu vēlēšanās, bet kāds sakars tagad? Pavisam vienkārši,tikko iesākās Krimas okupācija, daļa Dinamo fanu, un arī vienkārši cilveku no malas sāka bļaut ,ka jāiet prom no KHL,jo krievi ir zagļi,neģēļi,slepkavas utt. Vai tas būtu gudri? No politiskā viedokļa -ne sevišķi -sakatināsim krievus. No ekonomiskā Latvijai kā valstij - 50/50. Sportiskajā ziņā - absurds. Visi tā fano par Somijām/Zviedrijām - tur mūs negrib,un pat ja gribētu naudu nedos. Krievu nauda Dinamo budžetā ir 70-80 %. Latvijā tos 10 miljonus neviens neatradīs. Daudzi saka, ka Dinamo tapat grauj izlasi, stiprie "nogurst" Dinamo patiesībā izlasei ir devis daudz. Ja nebūtu Dinamo tādi spēlētaji,kā Dārziņs un un Miķelis Rēdlihs iespējams joprojām ganītos pa Baltkrievijām, neviens nezinātu ne Indraši,ne Pavlovu, ne Gudļevski. Katru gadu no Dinamo iznāk vismaz viens lietaskoks arī izlasei.

Tās ir tikai manas domas - varat piekrist, varat nepiekrist, bet ,kamēr neiet galīgi juku jukam nevajadzetu atteikties no naudas ,ko Latvijas sporta iegrūž Krievija- cits to nedos.

49 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000