local-stats-pixel fb-conv-api

Krievijas karavīrs.8

113 8

Nu tad tā.

Gribēju nedaudz pastāstīt šo to, kāda ir krievijas karavīra nostāja pret notikumiem Ukrainā.

Sāksism ar to, ka es centos internetā atras kādu tiešsaites mājaslapu, kaut ko līdzīgu chatroulette, tikai krievu versiju.

Mērķis man bija atrast kaut vienu cilvēku, kurš kaut ko var pastāstīt, par savām domām, un kāda ir viņa nostāja par notikumiem Ukrainā un Krievijā. Šo vienu cilvēku es centos noķert apmēram 6 dienas. Man ļoti paveicās, ka viņš bija samērā jauns (ap 21 gadu vecs) jo par cik es arī esmu diezgan jauns, tad mums diezgan nopietna un atklāta sanāca tā saruna.

Nu labi, ko te muldēt, sāksim.

Tātad, es sākumā viņam jautāju, ko viņš domā par savu fīreru V.V.Putinu. Viņš teica, ka Putins, pēc viņa domām, ir Krieviju ''nedaudz'' sagrozījis kājām gaisā, bet tas nemaina viņa domas par Vovu, un vienalga viņš ciena šo valsts prezidentu. Man īpaši tas nebija saprotams, kāpēc, pēc šādām rīcībām, viņš viņu turpina cienīt.

Nākošais ko es viņam pajautāju bija, kur viņš šobrīd atrodas, atbildēja, ka savās mājās, atpūšas un ir laimīgs par šo svēto mieru, un karš viņam nav vajadzīgs. Es viņam arī paprasīju, pirmstam, kur viņš ir, Krievijā vai Ukrainā, un vēlāk viņš atbildēja, ka protams Krevijā un uz Ukrainu doties netaisās jo tur brauc pārsvarā tikai brīvprātīgie, kuriem dzīvē pilnīgi nav ko darīt un viņi ir nolēmuši braukt pelnīt naudu karojot šai zemē.

Vēlāk paprasīju, ko viņš darītu gadījumā ja sāktos 3. Pasaules karš, atbilde bija visai paredzama, šis cilvēks teica, ka protams aizstāvētu savu tēvzemi, gadījumā ja viņai uzbruks, bet es vēl nepabeidzu viņam jautāt - ko viņš darītu ja viņu mobilizētu uz kādu no baltijas valstīm, konkrēti un Latviju. Atbilde bija tāda - Viņš noteikti vēlētos palikt tikai Krievijā un nevēloties karot citās valstīs, bet ja viņu piespiestu tur karot, viņš to darītu. + Es vēl paprasīju, vai viņš vienkārši tāpat nevēlas kādreiz karot. Teica, ka nē, un tās esot pilnīgas muļķības, ka Krievijas karavīri alkst pēc asinīm un ''kariņa''. Kaut kā īsti nenoticēju, ka nevēlas, bet konkrēti šijā gadījumā, ka tieši viņš nevēlas, es noticēju jo viņš atbildēja, ka ir jādomā arī par savu ģimeni. Bet kā tad ar tiem, kuriem nav ģimenes, šie bandīti, viņi taču ir kā traki uz kaut ko tādu, viņiem sapņu darbs - ej karot un saņem par to naudu.

Tad nu tā, lēnām beidzot sarunu viņš teica, ka neitaisās karot citās valstīs un, ka miers ir dieva dāvana. Priekškam karot? Lai tik fīrers Vova būtu apmierināts krāniņu mērīšanā? Nē! Bet ja viņa dzimtenē iebruks, tad to aizstāvēs! Tas ir tā pašsaprotami, es domāju, ka jebkurš patriots aizstāvētu savu dzimteni.

Nobeigumā pateikšu to, ka es ticu, ka saprātīgi cilvēki ir arī Krievijas armijā, ne tikai NATO valstīm, un saprātīgi karavīri, tāpat vien uz citu zemi nebrauks, protams, ja viņiem būs tāda izvēle, palikt Krievijā vai braukt ''pakarot''. Protams, ceru, ka nākošais pasaules karš nepiepildīsies, bet nu kas to var zināt... Vizmaz tagad zinu, ka Krievijā nav tikai bandīti un nozombēti ļaudis, bet nu pārsvarā jau ir :D.

Paldies, ka lasīji, raksts tika veidots uzreiz pēc sarunas, un ar plusiņu, mīnusiņu vākšanu nenodarbojos, tāpēc , ka man no šīm pogām ne silts ne auksts. Padalījos tikai ar savām un šī karavīra domām.

Liels paldies!

113 8 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

saturiski ļoti laba informācija, tikai grūti lasīt, jo rakstības stils un forma nevisai emotion kādu bildi / screenshotu varēji piemest.

1 0 atbildēt

Diemžēl karavīriem pavēles ir jāpilda, ja nē, tad šādā(kara) gadījumā nošaus kā dezertieri

1 0 atbildēt

Jā, kāds ekrānšāviņš gan derētu.

0 0 atbildēt

nu ta izmuldējies. vnk video nevarēji pievienot? Lasīt ir jau pagātne,video ir nākotne

1 1 atbildēt

ir , nav , ir nav , wtf es tik lasu kkadu labo kreiso paplet rakstu , wat.

0 1 atbildēt