local-stats-pixel fb-conv-api

Ko varam gaidīt no Ziemeļkorejas?38

112 0

Kodolkara draudi ir atgriezušies ziņu virsrakstos. Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Phenjanai ir izdevies izstrādāt miniatūras kodolgalviņu. Tā ir pietiekoši maza, lai ietilptu ballistiskajā raķetē, kā tās kādas Ziemeļkoreja veiksmīgi izmēģināja vien divas nedēļās atpakaļ. Turklāt diktators Kims Čonins nekautrējas izstaipīt jaunos muskuļus un ir paziņojis, ka apsver raķešu triecienu amerikāņu kara bāzei Guamā. ASV prezidents Tramps uz šiem jaunumiem reaģēja ar draudiem Ziemeļkoreju pakļaut tādām dusmāmun uguni, kādu pasaule vēl nav pieredzējusi. Abu kodolarsenālu pavēlniekiem esot karstasinīgiem un nepieredzējušiem politiķiem, cik reāli ir kodolkara draudi? Un kā esam nonākuši līdz tam, ka viena no pasaules nabadzīgākajām valstīm spēj izteikt reālus draudus pašai bagātākajai un varenākai?

112 0 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000

Rietumus uztrauc nevis iespējamais Seulas Armagedons(to kaut kā pārciestu), bet gan Ķīna kā Ziemeļkorejas sabiedrotais. Bez Pekinas atbalsta, ZK jau sen būtu izčibējusi un "demokratizēta"

6 0 atbildēt

Jāliekas vienreiz mierā ar tiem "psihopātiem". Kamēr Obama bija baltajā namā, nekas nenotika, jo viņš nepievērsa lielu uzmanību nedz Krievijas, nedz arī Z- korejas princešu kaprīzēm. 

Tagad, kad pie varas nācis Tramps, abām šīm lielvarām beidot tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, kas ļauj viņiem tēlot "visvarenos pasaules karaļus"...

Protams, ignorēšana jau arī nav liela māksla, bet nevajag uzspiest tik lielu uzsvaru attiecībā pret Krievijas un Z-korejas sadarbību. Viņiem vajag tikai Pasaules uzmanību un tas arī ir viss

2 0 atbildēt

Nekas tur nav un nebūs. Tādas valstis, kā Z-koreja, Irāna utml. tikai spēlē nepaklausīgā puišeļa lomu. Dažreiz lielie bosiki šos puišeļus aizstāv, dažreiz iesaka nelekties. Vairums citas mazās valstis uzskata sevi par pareizi audzinātiem un klausa lielos "labos" onkuļus. Galu galā tāda ziepju opera vien sanāk. Taču skaidrs ir viens - ar nepaklausīgu puišeli ir par maz, lai ciemā sāktos tesiņš.

2 0 atbildēt

Viss būs ok!!!

2 0 atbildēt

 emotion  emotion 

1 0 atbildēt
Paldies par rakstu, kas palīdzēja izprast esošo situāciju!
1 0 atbildēt

Tā nu gan nebūtu. Tā ir taisnība, ka Ķīnai un Krievijai ir savas intereses Ziemeļkorejā. Tomēr, abām šīm valstīm ir nesamērīgi lielākas intereses ASV. Labs piemērs ir nesenais Ķīnas paziņojums, ka tā aizstāvēšot Ziemeļkoreju gadījumā, ja ASV dos triecienu pirmie, tomēr, ja Ziemeļkorejieši paši darīs muļķības, piemēram, apšaudīs Guamu ar ballistiskajām raķetēm, Pekina neiejaukšoties amerikāņu atriebības gadījumā. It kā būtu iespējams, ka ASV uzbruktu pirmā... Tātad Ķīnas retorika balstās uz to, lai tā neiedzītu pati sevi stūrī. Gadījumā, ja sāksies nopietns konflikts, gan Ķīna, gan Krievija izlems, kurā pusē atrasties ir izdevīgāk. 

0 0 atbildēt

Vienalga cik cilvēku ir vai būs apkār Z-korejai. Ja Z-koreja tiešām uzbruks Guama salai, tad Tramps nesēdēs rokas bikšu kabatās sabāzis un spēlējies ar olām, nē. Z-koreja ir gandrīz kā Latvija. Tad rodas jautājums - ko latvija varētu izdarīt ASV? Tieši tā, neko.

1 2 atbildēt

Fakts pēc definīcijas ir absolūta patiesība. To noliedzot, tu izvēlies no vairākuma atšķirīgas definīcijas, nevajadzīgi sarežģījot savu sakāmo. 

Nepiekrītu arī tavai loģikai, jo sekojot tai, varbūtība, ka kodolkarš ir kādas slēptas, ietekmīgas grupas interesēs tiek uzskatīta par realistiskāku, nekā komunistu elites varas spēlītes ar Rietumiem. Neredzu arī loģisku saikni starp negodīgiem lobijiem un iluminanti pasaules valdības. Jā, lielām kompānijām ir izdevīgi lobēt politiķus, lai tie pildītu to ekonomiskās intereses gan ar godīgiem, gan negodīgiem līdzekļiem. Tomēr uzskatīt, ka šīs intereses iet tālāk par ekonomiku vien, ir balstīšanās tikai uz fantastiku un pieņēmumiem.

0 1 atbildēt