local-stats-pixel fb-conv-api

Ko darīt, ja kāds uzspiež savu viedokli?26

Sveiki lasītāji!

Kā jau jūs zināt pienāk dienas, kad kāds mēģina jums uzspiest savu viedokli kā vienīgo patiesību. Ja tas ir kāds no jūsu draugiem, kas uzspiež jums savu viedokli kā vienīgo patiesību, tad tas var sāpināt, sakaitināt un izprovocēt strīdus bez kuriem varēja arī iztikt.

Ko darīt šādā situācijā?

1) Parastais variants būtu mēģināt paskaidrot kā jūs jūtaties šajā gadījumā un ka būtu vēlams izvairīties no viedokļu uzspiešanas.

2) Ja variants parastais nelīdz tad aizmirstiet par mēģinājumu uzspiest savu viedokli kā patiesību. Tas ne pie kā laba nenovedīs.

3) Vislabākais variants, kuru dažiem ir jātgādina, ir pasmaidīt, izlikties, ka uzklausīji, taču patiesībā laidi visu gar ausīm un dzīvot mierīgi tālāk savu dzīvi ar vēsu prātu! Lai šādi cilvēki turpina dzīvot savā iedomu realitātē.

39 5 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000
Ja kāds uzspiež viedokli tad neklausies un ej prom! Tu ēstu makaranos pat tad ja tev tie negaršo? Muļķības kaut kādas!
1 1 atbildēt

Bet, gadījumā, vai šajā situācijā, Tu mums neuzspied savu viedokli, sakot, ka nevajag ieklausīties citu viedokļus? Viedokļu uzspiešana var būt ļoti dažāda. Viens var teikt, ka ASV valdība uzspieda savu viedokli, ka ir labākā valsts pasaulē, demonstrējot nācijai videopārraidi ar cilvēka nosēšanos uz Mēness, laikā, kad nespēja signālu normāli pārraidīt pāri valstij, no okeāna uz okeānu. Kāds cits var teikt, ka tā ir nepareiza viedokļa uzspiešana par ko nosodāmu, rādot reālus skaitļus un faktus par to, kā Ādolfs H. spēja uzlabot valsts ekonomiku, zinātni un loģistiku. Tu esi aizmirsis 4. variantu. Viedokļu izvērtēšana, pamatojoties uz faktu materiālu. Piemēram, ASV melnādainie ir minoritāte, kā viņi paši to vēlās apgalvot. Visi viņus apspiež, apsaukā un dara viņiem pāri, bez iemesl0, kā viņi to nostāda. Bet uz 100000 iedzīvotājiem, apmēram, 3300 ir cietumā, kamēr baltie - vien aptuveni 550. Latīņamerikāņi ir, rupji, 1300 iedzīvotāji. Manuprāt, šie skaitļi runā paši par sevi.

Bet tālākā viedokļu izpratne ir Tevis paša ziņā. Ja cilvēks draudzējās ar galvu, viņam būtu jāizpēta dažādu avotu informācija un pēc tā, jāizvērtē viedokļa patiesība, no kā arī izrietēs tas, vai Tu tam piekritīsi, vai nē. Nekas nerada tādu prieka sajūtu, kā kāda cilvēka viedokļa iznīcināšana, ar konkrētiem faktiem un skaitļiem.  emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt