local-stats-pixel fb-conv-api

Kas var būt stulbāks par šo?72

343 25

???????????????????????????????

Kas var būt stulbāks par šo?

Kas var būt labāks par šo? 6. decembrī

Šodien noskatījos LatvijasTV1 Mārtiņa Rītiņa raidījumu par pelmeņiem.

Manī izraisīja sašutumu pirkto pelmeņu klaja iemešana miskastē. Pelmeņu, kurus lieto mūsu iedzīvotāju lielākā-trūcīgākā daļa, arī studenti tos iecienījuši. Pati neesmu pelmeņu fane, bet nenoniecinu tos tādā veidā. Es saprotu, ka metam ārā tos produktus, kam beidzies derīguma termiņš vai tie ir redzami bojāti.

Te neko tādu pelmeņiem nekonstatēja, pat nemēģināja to darīt.

Neviens nevienam neko ar varu mutē neliek, mēs paši daļēji esam atbildīgi par to, ko domājam, runājam, darām un arī ēdam. Taču pārtikas produktu demonstratīva izmešana miskastē tikai tāpēc, ka nepatīk, ir noziegums. Tik ilgi būs noziegums, kamēr vairums cilvēku nebūs tik bagāti, lai ēstu izmeklētus produktus.

Gribētu pajautāt cik no Jums var atļauties paēst pusdienas pie Mārtina Rītiņa. Varbūt kāds būs pamielojies ar viņa gatavotajām vārnām?

Cik ētiski ir tas, ka to redzam mūsu galvenajā televīzijas kanālā. Ta domāšu tik ilgi, kamēr ziņās dzirdēšu un lasīšu, ka katru gadu pasaulē 45 miljoni cilvēku mirst no bada un uztura nepietiekamības.

343 25 72 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 72

0/2000

Es strādāju par pavāru jau vairākus,gadus,pēc pieredzes saku,ja tu zinātu,cik daudz pārtikas virtumē met laukā tu būtu noģībusi no šoka,ja tu jau trako par izmestiem pelmeņiem.

63 2 atbildēt

Tiešām skumji, kā tas tiek pasniegts tv skatītājiem. Bet cik zinu un saprotu, tā nu tas ir- paēdušais nekad nesapratīs izsalkušo. Un vispār, mani kaitina tās daudzās pamācības kā dzīvot veselīgi, nepaskaidrojot kā to izdarīt ar nepietiekošiem līdzekļiem. Ir, protams, īpaši attapīgie, kuri spēj atrast zelta vidusceļu, bet lielākā daļa tomēr dara kā to atļauj maciņabiezums, Un tas ir attiecināms ne tikai uz ēdienu.

52 1 atbildēt

īstenībā Rītiņš tāds iedomīgs un uzpūtīgs tipiņš ir, vot Mārtiņš Sirmais kā kārtīgs vecis visu vienkārši un saprotami paskaidru emotion

38 5 atbildēt

Tādu lietu nebūtu jāpasniedz kā labu darbu mūsu galvenajā televīzijas kanālā.! To noskatoties šķiet, ka visi esam miljonāri.

25 1 atbildēt

Rītiņš(un līdzīgie kulinārijas šovu pavāri) jau sen ir palicis par fiziski un garīgi aptaukojušos SNOBU, kurš sev līdzīgus baro...

Lai cik mēs labi kādreiz nedzīvotu, "CIEŅA pret MAIZI" latviešu dzīvesziņā ir bijusi goda vietā, un to katram vajadzētu mācīt saviem bērniem.

Es te netaisos slavēt veikala "širpotreba" pelmeņus, taču demonstratīvi mest miskastē jebkādu produktu, TV  ir nepieņemami.

Acīmredzot resnais sivēns ar kulināra prasmēm jau sen dzīvo tik labā maizē, ka ir piemirsis, ka visi nevar atļauties ēst restorānos... emotion

20 0 atbildēt

Skumji, bet fakts. Bet tiem kam tiešām gribas ēst šaubos, ka ļautu pie tādām viesnīcām gaidīt kad kāds ko met ārā

14 0 atbildēt

Būtu labāka atdevis izsalkušajiem.

15 2 atbildēt

Nepatīkami.Augstprātīgs tips,kurš ar savu "AMERIKEN"karti vienmēr plātoties,noteikti savā dzīvē nevienu patiesi izsalkušu nav paēdinājis.Nejūsmoju par pelmeņiem,bet ar tādu attieksmi pret ēdienu skaidrs,ka nav ne smakas no inteliģences un elementāras kultūras,ņemot vērā,ka daudzi šeit pat pelmeņus nevar atļauties.

13 1 atbildēt

Tas kurš pats badu ir piedzīvojis nekad neatļausies šādu attieksmi pret ēdienu. Cieņu pret ēdienu bērni mācās no vecākiem.

12 1 atbildēt
Nu jā . Pelmeņus neēd tikai nabadzīgie . Ir arī dārgāki pelmeņi kurus nabadzīgie neiegādāsies . Un daudziem tie garšo . Bet tā pelmeņu nomelnošana jā . Nu fuj no viņa puses . Katrs ēd kā grib un ko grib . Nav nekāsa starpība cik bagāts esi . Bet nedomāju ka televīzijā jāmet pelmeņi vienkārši ārā . Citiem tas liek dziļi aizdomāties . Tādas ir tikai manas domas .
10 0 atbildēt

Nu jā, bet vinš dzīvo vidē, kurā par tādām lietām nedomā. Kaut gan raidījuma veidotājiem gan vajadzēja piedomāt par to, kā tas izskatās no malas.

10 1 atbildēt
Rītiņam vakariņš galvā. Es ēdināšanas jomā strādāju un jā, kā te cilvēki ar līdzīgu sfēru saka - daudz ēdiena aiziet misenē. Es pati uz mājām piektdienās esmu ņēmusi dažādus ēdienus, bet visu nepaņemt. Žēl ēdiena. Bet demonstratīvi kaut ko labu ielidināt miskastē...mjā...
7 1 atbildēt

Vispār jau tie veikala pelmeņi ir vienkārši sabojāts ēdiens un viņus nav iemesla pirkt ne nabagajam, ne bagātajam. . Pats var uztaisīt lētāk un labāk, ar īstu gaļu nevis tiem štruntiem, ko tur sabāž iekšā.  Es gan laukā nemetu- vienkārši nepērku.

Man viens pazīstams džeks mācījās par pavāru un teica, ka vienīgais restorāns, kurā viņš ir bijis praksē, un kur zemē nokritušu gaļas gabalu izmet ārā, nevis vai nu noskalo, jeb tāpat taisa tālāk, ir Kaļķu vārti. Tas, ja kas, manu cieņu pret Kaļķu vārtiem tikai pavairoja. 

6 0 atbildēt

emotionTe nu var pierādīt teicienu "Bagāts dara kā grib,nabags kā var!"emotion  

3 0 atbildēt

Es tieši tagad ēdu ceptus pelmeņus. Esmu iecienījis Sibyrsky(kautkā tā), tie, uz kuras pakas ir attēlots lācis. Cepti ir diezgan garšīgi. Nesaprotu, kapēc Tu saki, ka pelmeņus ēd tikai nabadzīgie?

3 1 atbildēt

ja ledusskapī nekā nav,ņemam laša fileju,šis jau visu izsaka par to briļaino patmīli.

2 0 atbildēt

Vispār nesaprotu kāpēc labi produkti jāmet ārā.

2 0 atbildēt
paga par ko raud autors? par to ka Ritins ir normals vecis un iemet razotajiem pa seju ar vinu pelmeniem!? Normali dara viss kartiba ibiem. Tu esi uz miru, ka tiek razoti pelmeni zem katras kritikas? Nu tad velu veiksmi! zidaini!
2 1 atbildēt

Ko var gribēt..? Vinsentā pat GRIĶU PANKŪKAS maksā 150 eirikus! emotion

1 0 atbildēt

Viņš tiešam tos izmeta miskastē!?

Es ar neesmu liela pelmeņu cienītāja, bet man ome mācija neķērnājies ar ēdienu!!!!Kamon Rītiņ?

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »