local-stats-pixel fb-conv-api

Kārtējā īpatnība1

2 2

Sveicināti lasītāji!

Pēdējo dienu un pat nedēļu laikā nākas novērot kārtējo dubultmorāli vai sabiedrības īpatnību, ja to tā var nosaukt.

Šoreiz runa ir par traģēdijām, kad kādas nāves ir īpašākas par citām. Liela daļa sabiedrības nespēj pārdzīvot, ka dažādi ministri, deputāti, ierēdņi vai vienkārši naudas kulītes jūtas pārākas jeb vienlīdzīgākas par pārējiem. Bet līdzīgi uzvedamies mēs, attiecībā uz dažādiem notikumiem, kuros dzīvību zaudē mūsu brāļi, māsas, tautieši.

Pēc Maximas veikala traģēdijas, kurā bojā gāja 54 cilvēki, ažiotāža bija neredzēta. Vēl joprojām Artuss Kaimiņš nespēj beigt šokēties par valdības vienaldzību un gļēvumu, cilvēki joprojām atceras to šausminošo periodu, kas vilkās dienām, nedēļām ilgi. Pilnīgi piekrītu, ka 54 cilvēku dzīvību izdzišana vienā vakarā ir šausmīgs notikums, tomēr ikdienā šķiet nepamanam vēl skaudrākus notikumus.

Šogad ir noslīkuši jau vairāk kā 114 cilvēki. Uz Latvijas (kā visas Eiropas veiksmes stāsta ceļiem) bojā gājuši 109 iedzīvotāji. Izņemot kārtējo ziņu virsrakstus, nekas neliecina, ka valstiskā līmenī vai sabiedrībā kopumā šī situācija tiktu uztverta kā traģiska.

Netiek veidotas speciālreportāžas, aptaujātas amatpersonas. Prezidents Pērsiņš netiek saukts uz TV studijām sniegt atbildes par notiekošo. Veiksmes stāsta bruņinieks Dombrovskis veiksmīgi ievēlēts Evreju parlamentā, izliekas, ka Latvijā viss ir brīnišķīgi. Raidījuma "Suņu būda" studijā netiek saukts iekšlietu ministrs vai kādas kompetentas personas šajos jautājumos, lai šo tematu aktualizētu.

Bet varbūt tiešām viss ir kārtībā, līdz brīdim, kad nelaime neskar mūs vai mums tuvos? Varam turpināt apreibināties visos iespējamos veidos, būt pašpārliecināti, bezatbildīgi kā pret savu dzīvību, ģimeni, tā pret valsti un sabiedrību?

Laikam ir naivi cerēt, ka cilvēkiem šeit Latvijā interesēs kas vairāk kā piedzerties, ienīst krievus, laizīt pakaļas rietumiem un dzīvot iedomātā stāstā, kurā izliekasmies labāki, nekā patiesībā esam.

2 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Un?  Idiotam taču neaizliegsi pirkt striķi un ziepes... Cilvēki slīkst un sitās katru dienu. Bet tā vietā valsts idioti domā celt žogu pret cūku mēri,palīdzēt ar 50 štukām palestīniešiem,paaugstināt nodokļus,un kas ir vēl nejēdzīgāk-domā kā dabūt visus ekonomiskos bēgļus atpakaļ.

Tikai diemžēl par TAUTU neko nedomā...

1 0 atbildēt