local-stats-pixel fb-conv-api

Karavīra inventārs: tā izmaiņas no 1066. līdz 2014. g.7

272 0

Toms Atkinsons, Apvienotās karalistes fotogrāfs, pavadīja deviņus mēnešus nodarbojoties ar ļoti detalizētu un interesantu projektu "Karavīra inventārs". Tas sastāv no 13 fotogrāfijām, kurās var redzēt ieročus, apģērbu, bruņas un personīgos priekšmetus, ko Britu kareivji ir lietojuši kaujās 1000 gadu laikā.

Sērija sākas ar Heistingsas kauju 1066. g. un beidzas 2014. g. Karalisko inženieru aprīkojumu. Bildēs var redzēt vairogus, bruņu kreklus, jo-jo, dambreti, gāzmaskas, ieročus un daudz ko citu no rūpīgām kolekcijām, kas ataino karavīru aprīkojumu aizvadītajā gadu tūkstotī.

"Iespējams, ka anglosakšu karavīra aprīkojums nemaz tik ļoti neatšķiras no britu "Tomija" tranšejās." fotogrāfs saka. "Katrā bildē var atrast karoti, es domāju, ka tas ir lieliski. Vajadzība pēc ēdiena un ēšanas paradumi nav mainījušies 1000 gadu laikā. Tas pats ir ar vajadzību pēc siltuma, ūdens, aizsardzības un izklaidi."

272 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Hmm "privātais kareivis" no vārda private? tad jau drīzāk ierindnieks

7 0 atbildēt

Tātad, privātais sentinels pareizi būs gvardes ierindnieks. emotion Aginkorta (vai kā nu tur bija pie 3. attēla uzrakstīts) ir Aženkūra (reizēm latvieši raksta arī Azenkūra), bet Arnheima latviski pareizi būs Ārnema.

Bet visādi citādi interesanta galerija.

6 0 atbildēt

Pretstatam vajadzētu salīdzināt, kāds ekipējums ir Ziemeļkorejas karavīram emotion

Šis savā ziņā arī varētu būt ekonomikas jautājums. Turīgajās valstīs uzturēt atbilstoši lielas armijas ir dārgi, tāpēc izdevīgāk aprīkot karavīrus pēc iespējas labāk un samazināt armijas izmēru. Nabadzīgajās valstīs pretēji.

4 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt