local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc Latvija stagnē?25

126 15

Sveikas dāmas un sveiki kungi jaunajā gadā!
Jauns gads nāk ar jaunām pārmaiņām dzīvē. Man šis gads būs īpaši svarīgs un nozīmīgs, jo priekšā būs daudz pārmaiņu un svarīgu darbu, kas jāizdara.
Es garlaikojos apkārt un izdomāju atvērt youtube un paskatīties kādu video. Okej. Es Latviešu youtuberus vispār neskatos, bet man priekšā izleca EmilijaYoung (?) Video. 10 minūšu garš video, kurā viņa stāstīja par to, ka Latvija stagnē stereotipos. Ka visi viņu uzskata par resnu, neviens puisis ar viņu netiktos, jo viņa ir pārāk liela. Visā visumā Latvija nav gatava pārmaiņām. Es redzēju arī komentārus. Komentāros bija rakstīts, ka viena dzīvo UK un katru dienu redz uz ielas lielas, par sevi pārliecinātas sievietes. Ķip UK dzīvojot redz, ka Latvijai vajag pārmaiņas. Visvairāk jau man iespiedās prātā komentārs "Latvija dzīvo padomju laikos un nav gatava pārmaiņām".
Šis varbūt arī ir kā "pretbļāviens" no cita Latvijas stūra. Nezinu.
Bet toties es zinu, ko par šo pateikt! Es sēdēju feisbukā aiz garlaicības. Oj, tas vēl bija vasaras sākums.. Redzēju suggested groups. Man piedāvātā grupa bija saistībā ar meikapu. Bet tur varēja runāt par visu, kas uz sirds. Nu labi, izdomāju pievienoties. Tā kā angļu valodu zinu ļoti labā līmenī, pēc apstiprinājuma uzmetu aci, kas tur notiek. Un es tur nosēdēju vairākas stundas.
Jāņem vērā fakts, ka grupā sēž cilvēki visvairāk no ASV. No visādiem štatiem! Grupā ir 120 000 cilvēki.
Man pat nevajag braukt dzīvot uz UK vai ASV , lai saprastu, ka Latvija stagnē. Būtu nekorekti salīdzināt Latviju ar ASV politikas jomā vai vēl kaut kur, bet runa ir tieši par cilvēku attieksmi vienam pret otru.
Nu stāstu tālāk. Es grupā pievienojos dēļ meikapa vajadzībām, produktiem, atsauksmēm. Bonusā ieguvu daudz atbalstītājus un vēstuļu draudzenes ar kurām nav tabu tēmu par ko runāt.
Es ar šiem cilvēkiem komunicēju katru dienu. Mans angļu valodas līmenis ir strauji kāpis, esmu ieguvusi zināšanas, kuras bieži vien Latviju nesasniedz.
Mani izbrīna visvairāk attieksme. Grupā tiek izveidota tēma, kur sieviete ieliek bildi ar sevi, apaļīga plus size, legingos un prasa kādus apavus ģērbt. Cilvēki ir ļoti korekti. Nemaz neapsaukājās, nesaka tev nevajag vilkt legingus jo esi RESNA! Ir tieši pretēja attieksme. Un nē, Amerikā neviens nepriecājas par resnumu, bet tieši uzskata, ka cilvēks ir skaists tāds kāds viņš ir. Resns vai tievs, īss vai garš.
Protams, katrā valstī ir arī savi cilvēki kā skabarga pakaļā.
Es nesaku, ka Latvieši ir slikti un Savienoto valstu cilvēki ir foršākie pasaulē! Es vienkārši manu, ka cilvēki stagnē stereotipos. Drīzāk piemērots vārds būtu, ka Latvieši ir konservatīvi. Un arī stagnācija.
Es kad meklēju youtube video, uzdūros UnaStyle meikapa pamācībai. Profesionāle laikam skaitījās.. es noskatijos un man nepatika. Izskatījās ārprātīgi pliekani. Savienoto valstu vidusmēra makdonalda kasiere, kura krāsojās, varētu pateikt, ka tas ir amatieru līmenis.
Es esmu redzējusi satriecoši daudz satriecošu ideju, kuras nāk gandrīz vai pa karsto līniju pie manis, bet Latviju nesasniedz.
Trešā mentālā atšķirība ir ikdiena. Savienoto valstu sievietes ikdienā nebaidās staigāt ar pilnu meikapu, plūmju tumšu meikapu ar zelta gliteriem un vēl izgaismotāju, kurš jebkuru varētu padarīt aklu. Un visam pa virsu vēl uzkrāsot melnas lūpas. Ja Latvijā tāds izietu uz ielas, visticamāk pateiktu, ka vajadzētu aiziet nomazgāties.
Runājot pa šo tēmu, esmu līdzīgu prasījusi savām meitenēm, apbrīnoju šo ārprātīgo atšķirību, ka Latvijā cilvēki ir konservatīvi, bet ASV cilvēki ir atvērti sevišķi jaunām idejām.
Un ziniet ko man atbildēja viena mana sarunu biedrene? Apmēram šādi "es kādreiz biju turpat kur tu. Uztraucos ko domās citi. Bet tagad es nekaunos iziet uz ielas septiņos no rīta ar full glam look, gliteru laineri un konturētu seju. Un tas man ir atvēris daudz durvis..ne tikai durvis, bet arī logus un pat kompānijas"
Atšķirības ir kā diena pret nakti.
Tur nav arī dzimumu diskriminācija. Esmu dzirdējusi no latvietēm, ka diskriminē sievietes, kuras strādā pat IT jomā. Kamēr ASV sievietes strādā būvdarbu firmās, metina, jaucas pa auto. Un tā tur ir norma! Kamēr pie mums lielākā daļa smīkņā, aiznesot savu PC uz servisu un to pieņem un labo sieviete.
Un vēl ko es ievēroju, Latvijā sievietes pēc bērna piedzimšanas palaižās. Ģimenes un mājsaimnjeces dzīvi uztver kā visgrūtāko darbu pasaulē, dibenu plēš desmit daļās bērna un laulības dzīves dēļ un galīgi aizmirst par sevi. Nolaižas tik tālu, kamēr izskata vairs nav nekāda. Slaidās formas pārvēršas, izskats paliek noguris. Es zinu ĺoti daudz tādu sieviešu un arī redzu ļoti daudz tādas uz ielas.
ASV lielai daļai sieviešu vecumā no 20-30 gadiem ir jau pa trīs u četriem bērniem, un ziniet ko? Šīs sievietes izskatās, kā no žurnāla vāka nokāpušas.
Visspilgtākais ko arī esmu ievērojusi, kas Latvijā ir tabu tēma, bet ASV normāla parādība - biseksuālisms un transseksuāļi. Esmu redzējusi topikus, kad vīrietis raksta, ka maina dzimumu, uzliek savu iegādāto parūku un tālāk prasa, kā žokļa līniju konturēt sievišķīgu, kā acu ēnas krāsot. Kā sevi padarīt sievišķīgu.
Es zinu, ka Latvijā pret šādiem cilvēkiem ir negatīva attieksme un katrs otrais grib tādus nosist.
Tādi ir mani novērojumi. Bet protams, ka katrā valstī būs labā un sliktā puse. Bet pagaidām es šīs divas mentalitātes redzu kā dienu pret nakti. Amerikas sabiedrībā es jūtos vairāk pieņemta.
Varbūt mums arī pienācis laiks katram parādīt savu autentiskumu un nenosodīt vienam otru?
Jā, es zinu, ka šis raksts izpelnīsies negatīvu iezīmi, bet tās ir manas domas un sajūtas.

126 15 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Netiku pat līdz pusei, un sapratu, kad cilvēks atklāti nonāk preturnās ar sevi...

No vienas puses grib lai viņu pieņem tādu kāds viņš ir tad nākamajā teikumā sāk muldēt par iziešanu meikapā 7ņos no rīta...

Ir jābeidz liekuļot.. Latvija Stagne nevis tapēc ka Cilvēki nesēž Facebukos, un neiesaka resnām cūkām ko vilkt vai nevilkt.. Bet tapēc ka Kopējasi iedzīvotāju un V alsts parāds ir ap 50 miljardiem, un tas nav iedzīvotāju vaina..

Tālāk par Cilvēku attieksmi..

ASV un vipār "Demokrātiskā" Pasaule pēdējos gados ir pārvērtusies par liekuļu citadeli.. Mēs laikojam Resnas cūkas, kuras taisa meikapus, lai gan vaidzētu iet uz zāli un nodzīt pāris kilogramus, mēs fanojam par Dirsām kuras masveidā tiek bildētasa un liktas instagramos... Pērkam uz parāda visādas herņas un raudam par Talantu faktoriem un citiem sūda šoviem.... Kamēr mūsu dzīvesveids milzīgai daļai nes nāvi un iznīcību.. Mēs fanojam par cilvēkiem kuri izmanto bērnu darbu mazattīstītajās valstīs lielamies ar milzīgiem dimantiem, kurus rok vergi...

Tāka padirs vēl par brīvām domām.

Simts reiz labāk pateikt resnai cūkai ka viņa ir resna, varbūt viņa sāks ko darīt un nenovelsies ar insultu kļūdama par apgrūtinājumu sev un saviem tuviniekiem un galu galā valstij...

Ir jānolaižās uz zemes...

30 0 atbildēt

Diezgan absurdi salīdzināt. Nešaubos, ka stagnējam. Bet ne jau tādā jomā, ka mums tagad jāpieņem katrs kā normāls. Nu atšķiras mums tā kultūra. Tā pat ir daudzās citās eiropas valstīs. Mums katrs otrais ir hardcore rasists. UN TĀ IR.  Tā kā mums ir ļoti maz citu rasu pārstāvji pie mums, mēs pret viņiem skatāmies savādāk. Tā pat resni cilvēki, geji, transi..  Šādi cilvēki mums ir maz, tāpēc arī kopējais skatījums uz viņiem nav "ai cik jauki - viņi ir tādi kādi vini vēlas būt". Ja viens no 100 ir resns, viņam ir kāda veslības problēma. Ja 60 no 100 ir resni, protams vairākums nolems kāds būs tas skatījums un pārējie panesīsies.

Amerika vispār ir cits stāsts. Viņiem ir nauda. Skatījums uz dzīvi ir savādāks. Viņi iegulda sevī un paliek mazāk laika nomelnot citus. Pats esmu vairākās FB grupās, kurās amerikāņi ir vairākums. Cita pasaule - neapšaubāmi.

Piekrītu ka stagnējam, piemēram, kā uztveram sievietes lomu. Latvijā vēl ir tā aizvēstures domāšana, ka sieviete ir mazāk spējīga un viņai jāsēž mājās, jātaisa vakariņas kāmēr vecis atvelk savu alus vēderu no darba un iztukšo olas. Jo viņš tak  ģimenē vecis. Arī attieksmē pret citām rasēm. Nav tas normāli saukt melnos par mērkaķiem un tādā garā (jā, esmu pret imigrantiem un noziedzību kas nāk ar viņiem), bet tas nepadara mani par rasistu. Esmu saticis dzīvē vairākus melnos/aziātus/indiešus un visi bijuši gudri un sakarīgi cilvēki. Kas ienīst viņus ? Kas viņus nav ne saticis, ne redzējis savā dzīvē.

17 0 atbildēt

Kādas muļķības? Tu tikko burtiski pati "steretipizēji" latviešus... Latvijā ir pietiekami daudz atvērti domājošu cilvēku. Tā ir katra paša izvēle kādus cilvēkus tie izvēlas ap sevi. 

P.S. ASV lēnām kļūst par vienu no "tolerantajām" valstīm. Nu un ja kādam nepatīk kāds melns cilvēciņš? LV tas būtu "nu un". Tolerantajās valstīs par šādiem uzskatiem var dabūt... Sveika tolerance. 

13 0 atbildēt

"Amerikas sabiedrībā es jūtos vairāk pieņemta. "

Nez, vai ar to vajag lepoties, jo Amerikas sabiedrība sastāv no dažnedažādu deklasētu elementu, piedzīvojumu meklētāju un vergu pēctečiem..

emotion

12 0 atbildēt
Latvijā jau uz ielas transiņus nesit!!!Tās visas ir mūļķības par sexuālo minoritāšu apspiešanu Latvijā!!!Vienīgi krievu okupantus vajag apspiest,pārējie Latvijā var dzīvot mierīgi!!!
10 1 atbildēt

"Un ziniet ko man atbildēja viena mana sarunu biedrene? Apmēram šādi "es kādreiz biju turpat kur tu. Uztraucos ko domās citi. Bet tagad es nekaunos iziet uz ielas septiņos no rīta ar full glam look, gliteru laineri un konturētu seju. Un tas man ir atvēris daudz durvis..ne tikai durvis, bet arī logus un pat kompānijas"..

Mākslīgums nav nekas tāds, ar ko diži lepoties.. Izklausās pēc tukšas dir*anas.. Lai gan kāda nu kurai kompānijai tā vērtību sistēma, ja darbā svarīgakais ir gliteriem noklātas bārbijas emotion  

Kas vispār slavējams tajā, ka slēpjas aiz uzšpaktelētas maskas.. un ceļas nez cikos no rīta, lai to visu uzdabūtu uz sejas emotion ka tik kāds nepamana īsto seju jau septiņos no rīta emotion  Tas jau vien pierāda, ka nav vienalga ,ko domā citi emotion 

Man radiniece dzīvo Amerikā jau gandrīz 20 gadus un kāds bija jau viņas sākotnējais novērojums.. Amerikāņiem toč nospļauties par savu izskatu izejot sabiedrībā(vismaz vienai daļai).. Viņi pat pidžamā no rīta neuzkrāsojušies aizies uz Mcdonalds brokastīs vai uz veikalu iepirkties.. emotion  

8 0 atbildēt

Tātad, pēc izlasitā secinājums tāds, ka stagnējam mēs, jo, redz neslavējam resnīšus un neliekam like zīmi viņu bildēm.. Un nepriecājamies par lielām pakaļām caurspīdīgos legingos.. emotion Itkā nepieņemam citas orientācijas cilvēkus utt.. 

Es esmu toleranta un pieņemu visus, neatkarīgi no tautības, rases, aptaukošanās līmeņa , ģērbšanās stila, kosmētikas kārtas, seksualas orientācijas,dzimuma maiņas utt, kamēr vien man nesāk uzspiest tās lietas, kā normu.. Nekad neapsmiešu un neaizskaršu.. Taču arī nekad neslavēšu, cik labi tu izskaties savā xxxxxxl apģērbā.. lūdzu uzēd vēl.. utml. emotion 

Reiz viena ar liekā svara problēmām gan atļāvas spriest un bakstīt par manu kārnumu(a ko man darīt, ka nevaru uzēsties emotion ) lai gan man jau liekas, ka neesmu tas  kaulainākais variants emotion Un kāda vēl savulaik izņirgāja, ka es nelietojot kosmētiku ikdienā, tas jau bezmaz skaitās sevis nekopšana un nabadzības pazīme, jo man neesot līdzekļu par ko to nopirkt.. un tādā garā .. Kamēr vien man šādi neuzbāžas pašas, tikmēr var satikt ar jebkuru.. emotion 

Raksta autore, cik sievietes pēc bērna piedzimšanas tu zini, lai tā droši apgalvotu, ka Latvijā, redz sievietes nolaižas, bet Amerikā kā no žurnāla vāka pat pēc ceturtā bērna, kas dzemdēts starp 20 un 30 gadiem emotion vnk supersievietes.. ko lai saka emotion 

7 0 atbildēt

Par rakstu mīnuss..Pēc virsraksta gaidīju ko nopietnāku. Bet diezgan sekls un virspusējs skatījums izklāstīts. 

5 0 atbildēt
"Un nē, Amerikā neviens nepriecājas par resnumu, bet tieši uzskata, ka cilvēks ir skaists tāds kāds viņš ir. Resns vai tievs, īss vai garš." Un velak tu saki ka nav forshi ja maaminjas uznem kadu lieku kilogramu , bet cilveks tachu ir skaists kads vinsh ir! 😃😆
4 0 atbildēt

Autor, lūdzu neliec konservatīvismu un stagnāciju kā pretstatu pārspīlētam politkorektumam.

Likumi UK un ASV cilvēktiesību jomā ļauj katram iesūdzēt katru, kas kaut kādā ziņā aizskar "cietušo". Nosaucot cilvēku par resnu vari dabūt maksāt tūkstošus. Pie mums tiesības un pienākumus nosaka likumi, ne tiesu prakse, līdz ar to katru gadījumu skata, vadoties no taisnīguma. Ja Tu esi, manuprāt, esi resna un es Tevi nosaucu par resnu, to pamatojot, viss kārtībā, ASV un UK tiesu prakse diemžēl neļauj man Tevi tā saukt.

Nevis Latvija stagnē stereotipos, bet UK un ASV ir tiktāl sapinušās savā viduslaiku tiesību sistēmā ka neļauj vairs cilvēkiem vienam otram teikt acīs, ko domā, lai tikai "pasargātu" cilvēkus.

4 0 atbildēt

A vaitad  tagad nestagnē resnumu kā normu?  Kpc 150 kg resnums ir normāli sievietēm? 

4 0 atbildēt

Raksts protams interesants, taču Tu manuprāt nedaudz pārspīlē. Katrai valstij ir sava, vairāk vai mazāk unikāla kultūras bagāža. Kas piemēram būtu slikts faktā, ka Latvija ir konservatīva? Ne visam vajag skriet līdz. Tu saki geji, un transseksuālas sievietes. Nedomāju, ka skaitliski nelielai tautai ar ne pārāk augstu dzimstību būtu tie tik dikti vajadzīgi. Labi, kamēr viņi čupojas savā starpā, mani viņi netraucē, galu galā tā ir dziļi personīga lieta. Bet problēma jau ir tā, ka viņi ar sava dzīvesveida propogandu bāžas virsū mums pārejiem. Šogad pat Rīgā ir paredzēt rīkot 100 dienu praidu ar gājieniem utt. Tas reāli nozīmē vairāk kā trīs mēnešus, būs apgrūtināta pārvietošanās Rīgā. Kāda mārrutka pēc mums tradicionāli domājošiem cilvēkiem tas būtu vajadzīgs? Mēs taču nerīkojam gājienus ar saukļiem, kas aicinātu mīlēt tikai pretējā dzimuma pārstāvjus. Bet var būt vajadzētu? Un galu galā runājot par dzimumu maiņām, dabu neapmānīsi. Ne kad , tīri fizioloģisku iemeslu dēļ vīrietis nebūs pilnvērtīga sieviete, kas var dzemdēt, vai sieviete nebūs vīrietis, kas dabīgā ceļā uztaisīs bērnu.  Ta kā nesaskatu ne ko sliktu konservātismā. Tādas ir manas pārdomas. Pieņemt tās, vai nepieņemt, tā ir katra individuāla lieta. 

P.s par rakstu +

4 0 atbildēt
Esmu mamma. Es izskatos kā agrāk-satriecoši. Jo sekoju sev līdzi. Un-no žurnāla vāka jebkurš izskatisies ar biezu maku kabatā. +tās kuras tu redzi (nolaidusas) ir no mazturigam gimenem ,nelabveligam utt. Nevis no parastām kur sieva vīrs un bērns/i strādā labu atalgotu darbu normāli dzīvo.
3 0 atbildēt
Sameti visu vienā katlā un iebrauci auzās. Bērna spriešana,nekādas loģikas. Pieaudz,tad runāsi savādāk.
3 0 atbildēt
Hahaha transseksuāļi, izdomāti dzimumi... slimnīca raud pēc tevis, ja uzskati ka tas ir normāli, "progresīvi" utt. Tā ir deģeneracija, kurai pakļauta baltā rase, ar mērķi to iznīcināt. Attopies taču, nevar būt raudulīgs cilvēks kuram to vien gribas kā sūdzēties cik viss slikti, kā mani aizvaino utt. Nē bļaģ, piecel savu resno pakaļu un dari kaut ko lietas labā, nevis čiksti ka viss slikti, nemīl gejus, pederastus utt. Kretinē šādi cilvēki, mīkstmieši un aborta atliekas, nekas vairāk. Dabā uzvar tas, kas spēcigāks, var nomedīt sev ēdienu un aizsargāties no citiem, un to neviens neizmainīs.
4 1 atbildēt

Neticu, ka Amerikā nav pelēko peļu, vai sievietes, kuras pēc bērnu nākšanas pasaulē sev vairs nepievērš uzmanību- varbūt tādu ir krietni mazāk, bet noteikti ir. Tāpat droši ir dažādi skaistuma etaloni un dažadi raksturi salīdzinot Holivudu un lauku nostūrus. Bet esmu dzirdējusi, ka ārzemēs ļaudis tomēr ir atvērtāki un mazāk iespringst uz pucēšanos-ģērb,kas patīk.Nemaz nav jāmeklē Amerika,tā esot arī Norvēģijā.Ja cilvēkam patīk amerikāņu vai citu ārzemnieku kompānija,tas nav nekas slikts-katrs var izvēlēties,kur doties,ar ko komunicēt utt. Taču ar šādu rakstu vien latviešus nepārmācīsi - kā pat dziesmā dzied - latvietim vajag latvieti ar ko strīdēties! Un kur nu vēl - latvieša mīļākais ēdiens-otrs latvietis. Tā kā negatīvi komentāri būs vienmēr par visu...kaut vai vai tikai no dažiem-pārējie pie sevis klusībā nodomās-a,ko tu tur ņemies...

3 0 atbildēt
Sakarā par šo man patīk jebkura ziňu portāla komentāri. Tikai nosodība, naids utt ,bet spokos.lv viss chillemotion
2 0 atbildēt
Kad tu pasaki ka mēs neieredzam gejus un tranīšus, vai kā tu teici, tas jau vien nāk no krievijas, lieta atrisināta par visu gan jau..
2 0 atbildēt

Es tev piekrītu. 

Transseksuālas sievietes ir feinas, un ASV tādu ir daudz, cerams, tikšu pie zaļās kartes. emotion

2 0 atbildēt
Raksts labs, bet bildes izbojája visu, it's just me
0 0 atbildēt