local-stats-pixel fb-conv-api

Kam jāmaksā par ēdienu randiņā?41

Es esmu džentelmenis un mana atbilde būtu vīrietim, ja vien meitene nav no tām, kas grib maksāt pati. Tad vispareizāk ir, kad katrs maksā pats par sevi - uzmākties ar "es esmu vecis, tāpēc, man tev obligāti jāizmaksā" arī nav pareizi. Tāpat uzskatu, ka jābūt arī zināmai samērībai - ja meitene zina, ka viņas puisis nav pārlieku labi situēts, nevajag aiziet uz daārgako pilsētas restorānu( ja viņa aicina, ja puisis aicina, pats vainīgs) un gaidī, ka izmaksās.

Dažās valstīs, piemēram, Dānijā, pieturēšanos pie klasiskās etiķetes un to, ka vīrietis uzstāj uz izmaksāšanu var uzskatīt pat par seksisma izpausmi - mēģināšu pretējam dzimumam justies vājam, nespējīgam un atkarīgam no otra.

Dzīvē notiek dažādi un Reddit lietotājs u/CutebananaMuffin izlēma padalīties ar savu pieredzi, kas diezgan labi atbilst manis aprakstītajam variantam - meitene uzaicinājusi uz dārgu restorānu un gaida veco laiku džentelmeni. Puisis gan to uzzinājis tikai tad, kad vēlējies doties uz vēl, kādu randiņu, jo randiņa laikā viss likās labi un izdevies. Izlasi tulkoto saraksti un pastāsti, kuram tavuprāt ir taisnība- puisim, kurš uzaicināts uz tikšanos nopirka sev ēdienu un par to samaksāja vai meitenei, kura uzaicināja puisi uz tikšanos, paēda pa dārgu naudu un sapūtās par to, ka viņai neizmaksāja, vai varbū taisnība nav nevienam?

272 0 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

Vīrietis nemaksā par ēdienu, viņš maksā par sievietes pakalpojumiem, tikai, lai nebūtu tik rupji, viņš šo samaksu veic ēdienā. Elementāri.

24 2 atbildēt

Man gan nekad nav bijusi situācija, ka randiņā, kad vīrietis ir uzaicinājis, būtu jāmaksā, kaut gan vienmēr sākumā piedāvāju un esmu arī gatava maksāt par sevi, bet... Vispirms jau, es absolūti neesmu galējā feministe, man tīri labi patīk būt sievietei,šī vārda tiešākajā izpausmē un vīrietis būtībā pērk manu kompāniju/laiku. Jāmaksā ir tam, kurš uzaicina! Es tīņa gados arī esmu par saviem "puišiem"  maksājusi, ja gribējies kopā paēst, bet es zinu, ka cilvēkam nav naudas, viņš to neslēpj un tāpēc gatavs atteikties. Ja uzaicini, bet dod iespēju brīvi izvēlēties-uz kurieni iesim, lieliska iespēja paskatīties, cik augsti standarti,vai vēlme pazīmēties ir izvēlētajai personībai. Esi gatavs, ka randiņš nenotiks, ja dāmai pateiksi, ka Vincents vai Bibliotēka nav īsti piemērota vieta pirmajam randiņam. emotion  Tiesa, šobrīd es nesatiktos ar vīrieti zināmā vecumā, kurš, uzaicinot uz randiņu, sagaidītu, ka es pilnīgi noteikti maksāšu par sevi pati, vai,nedo dies, abiem! Ir arī citi randiņu varianti, bez rīšanas, ja naudas nav.

10 0 atbildēt
Puisim būtu jāmaksā, bet ja meitene māk uzvesties
9 0 atbildēt

Katrs par sevi maksā, easy, ar kko sievietes priviliģētākas? emotion

8 0 atbildēt

Tā kā uz randiņiem eju ar savu otro personību, maksā gan es gan viņš

7 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: parasti maksāju,ja sieviete neuzstāj,ka viņa maksās par sevi vai par abiem,taču ir bijis līdzīgi ,kā rakstā,skuķis speciāli paņema pašu daŗgāko dzērienu ,jo to ko vēlējās nebija un bārmenis, maita, ieteica.visu vakaru stāstīja,ka telefona rēķini virs 150 LS ,nu tad ļāvu pašai arī maksāt,kā izrādijās naudas nav un tēlo tikai biezo,bārmenim tā arī pateicu,Tu ieteici,pats arī tiec galā ..

7 0 atbildēt

Pirmajā randiņā var samaksāt puisis, ja esi students, vai maz naudas tad kapēc jāved uz restorānu, aizved meiteni uz centrāltirgu un izmaksā karstu belašu, i meitenei būs silti, i čigāns vova varbūt izklaidēs stāstot savus piedzīvojumus maskačkā

5 0 atbildēt

Dažās valstīs, piemēram, Dānijā, pieturēšanos pie klasiskās etiķetes un to, ka vīrietis uzstāj uz izmaksāšanu var uzskatīt pat par seksisma izpausmi - mēģināšanu pretējam dzimumam justies vājam, nespējīgam un atkarīgam no otra.

Kaut kādas muļķības cilvēks vienmeŗ būs no kaut kā atkarīgs. Ja tas ir seksisms, tad puķes dāvināt un bildināt arī ir seksisms? Protams, lai maksā, kas grib, bet kāpēc, ja čalim sieviete visu izmaksā, tad tas nav seksisms?

5 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Ar pliku pakaļu nav verts iet uz randiņu, jo nevienam tu tāds bomārs neesi vajadzīgs emotion

5 0 atbildēt

Kurš uzaicina, tas arī maksā.

4 0 atbildēt

Bļe meitenēm viegla dzīve var sev ņemt visādus sūdus, bet vot čalim par to visu ir jāmaksā!

4 0 atbildēt

Maksā tas, kurš uzaicina! Viennozīmīgi!

4 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Etiķete nosaka, ka maksā tas, kurš uzaicina. Protams paši var vienoties savādāk, bet ne jau uzaicināt un tad pārmest ka otra puse neapmaksā uzaicinātāju.

3 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Tas kurš uzaicina, tas arī maksā

3 0 atbildēt

Pirmkārt ja nevarat atļauties restorānu tad godīgi arī to viens otram pasakat, jo uz meliem balstītas atiecības ilgi nevilks.

Ja meitene pateiks ka ar bomzi nesatiksies tad būsi ietaupījis gan laiku gan nervus.

Ja tevi sapratīs tad esi atradis kādu man ir interese par tevi nevis tavu maku.

3 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Maksā aicinātājs (uzlūdzējs).

2 0 atbildēt

Tu pacēli visos laikos diezgan aktuālu problēmu. Izteikšu savu viedokli, iepazīšanās sākumā puisis izvēlas (protams pēc savām iespējām) uzaicina meiteni ,uz kafejnīcu, kino, izklaidēm u.t.t. un obligāti apmaksā visus rēķinus, jo tu to esi izvēlējies. Turpinājumā ir izvēle, vienoties ar meiteni, ja Tavas finanses Tev atļauj, censties pašam apmaksāt abu kopīgo rēķinu, ja nē, tad sarunāt ar meiteni, ka katrs maksā pats par sevi. Bet nekad nav pieļaujama situācija, kad meitene apmakšā Tavu rēķina daļu, esi čalis, vai neesi čalis.

2 0 atbildēt

Mūsu kultūrā ir pieņemts ka vīrietis izmaksā sievietei. Savukārt, ja sieviete pasūta melnos ikrus, vīnu par 100 ērikiem, tad bēdziet no tādas atpakaļ neskatoties.

2 0 atbildēt

Agrāk tīņa gados, kad es aicināju uz randiņu, tad jau bīju izdomājis kur to pavadīt un aptuvenos tēriņus, protams par visu maksāju es..  Bet nu jau vairākus gadus es tā nedaru, jo man ar draudzeni ir kopdzīve un takā nauda arī visa iet kopā, tad mēs  arī kopā izdomājam kautkādas izklaides vai sava veida randiņu, protams tas tik bieži nesanāk, jo īpaši romantiskie vakari, jo bērnu ne vienmēr ir kur atstāt. Bet es uzskatu, ka džekam ir jāmaksā. Nu protams ne 14-16 gadīgam ( ja nestrādā) 

2 0 atbildēt

Brīžiem liekas, ka meitenēm naudas nav.  emotion Ir jau forši, ja tev izmaksā, ja otra puse nesāk cūciski uzvesties.

2 0 atbildēt