local-stats-pixel fb-conv-api

Kāda jēga?10

Nesen sanāca Rīgas centrā mašīnā nosēdēt 4h (Vienkārši 4h Merķeļa ielas malā, klausoties mūziku, un skatoties pa logu). Un šajās 4h es paspēju apdomāt visu dzīves jēgu, un vispār daudz ko citu...

Visiem ir kādi jautājumi uz kuriem, viņi ļoti vēlētos gūt atbildes, un protams, ka tādi ir arī man un nu gan jau, ka tāpat kā visiem, arī man viens no jautājumiem, kas neliek mierā ir "Kāda ir dzīvs jēga?"

Kāda jēga ir katru dienu no rīta līdz vakaram strādāt, ja tāpat mēs visi beigās mirsim, un kas tad būs palicis pāri no tā ko esam darījuši? Īsti nekas, labākajā gadījumā, kādam būs nedaudz atvieglota dzīve, bet tāpat arī viņš kādreiz mirs un, kas tad? Nu redz, tad kāda jēga tam visam? Itkā nekāda, bet tajā pašā laikā mūsdienu sabiedrība ir tik trausla, ka pat sabojājot vismazāko posmu, viss sabrūk! Citiem vārdiem sakot, viss mūsdienās ir kā kāršu nams-izņem vienu posmu, un viss sabrūk! Ļoti labs piemērs ir tie paši teroristu uzbrukumi-uzspridzina Parīzē dažas bumbas, un uzreiz daudz kur tiek izsludināta trauksme, un visi baidās, vai arī, piemēram, visvienkāršākais piemērs (Nu protams,ka to nevar salīdzināt ar cilvēka dzīvi, vai sabiedrību, bet tas ir ļoti labs piemērs) ir automašīna, kurai tu vari izņemt kaut vai 1 zobratu, un izņemot īsto, tu noajuksi pilnība visu sistēmu. Tagad piemēram Eiropu terorizē teroristi, pietam viņi zin, ka tik organizētās valstīs tiks darīts tiešām daudzkas, lai cilvēki nemirtu, kamēr viņi tur var bez problēmām apšaut paši savējos, un tas ir mūsu mīnus! Es nesaprotu, kāpēc par katra cilvēka dzīvību tik ļoti uztraucas (Nu par šo man daudzi varētu komentos di*st virsū, bet tās ir manas domas), lai gan uz šīs planētas ir vairāk kā 7 miljardi cilvēku, pietam katru sekundi to skaits aug. Tajā pašā laikā kaut vai mēs esam dzīvnieki mēs tā ne izturamies, jo mēs nogalinam prieka pēc, mēs iznīcinam sugas tikai, lai iegūtu naudu, un visai sabiedrībai tas ir pie pakaļas, jo visi uztraucas, ka tikai, lai atkal teroristi, kādu neuzspridzina, jo redz cilvēka dzīvība ir svarīgāka, par dzīvnieka. Man ir jautājums-Cik daudzi no jums kādreiz ir aizdomājušies, kas ir plēsīgāks, cilvēks vai dzīvnieks? Dzīvnieki nogalina, lai izdzīvotu, bet cilvēki, lai būtu skaists mētelītis, vai ragi ko pielkt pie sienas! Ai šitā es te turpinātu ili un dikti....

Īsti pats nesaprotu šī raksta nozīmi, bet cerams, ka kādam liks aizdomātiem!

P.S. Varat bāzt man kaut vai 100- ja gribat, man pof*g!

193 4 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Interesants raksts. Ķer plusu emotion

9 0 atbildēt

Vienkārši jādzīvo šodienai.

7 0 atbildēt

Būtu labāk tās četras stundas pavadījis lietderīgāk...  emotion  Nu bet ja esi sācis domāt, tad turpini un sapratīsi, ka cilvēks pēc būtības nav tikai melns vai balts, jo ir labais un ļaunais(kaut arī es ļauno uzskatu tikai kā nepilnības, pats par sevi ļaunums neeksistē). Dzīves jēga? iepazīsti sevi, esi laimīgs un pats galvenais- atstāj labo aiz sevis šajā pasaulē. 

8 1 atbildēt

dzīves jēga -  tā ir attīstība un sevis pilnveidošana, un šajā jomā iespējas ir bezgaligas,  emotion un pa cik esam mūžīgi, tad šī dzīve ir lieliska iespēja beidzot atrast sevi.

5 0 atbildēt
Katram savs funktieris par dzīves jēgu. Ir taisnība tajā , ka lielākā dala savu mūžu nodzīvos rukājot priekš sava vēdera vai otra tikmēr peldēsies pārticībā , utt tur var iegrimt sīkumos . Vienam dzīves jēga ir māja ,balts žogs ,stabils darbs un skaista uzticīga sieva blakus vai otram nodzīvot savu mūžu un atstāt kko pēc sevis ,lai pat tad kad vinš būs miris vina vārds netiktu aizmirsts. Bet mans ieteikums būtu - vnk dzīvo . Uzstādi sev life goals un dzívo tā ,lai vecumdienās nebūtu pusmūža krīzes ,ka vaig jaunu draudzeni vai sporta auto in citas fignas un nebūtu jāčīkst par to ,ka nožēlo nepaveikto un neizdarīto šaubu un bailu dēl , bet varēsi ar mierīgu sirdi sēdēt ar kafijas krūzīti rokās vai viskija glāzi un uzvalkā vai halātā ar smaidu uz lūpām - Man izdevās! Or Bija forši - esmu nodzīvojis pilnvērtīgu dzīvi un esmu laimīgs.
5 0 atbildēt

Nezinu, cik autoram ir gadiņu, bet spriežot pēc raksta - padsmit varētu būt. Tas nebija domāts sliktā nozīmē, vienkārši šajā vecumā nevajadzētu uztraukties par to, kas ir dzīves jēga. To sapratīsi dzīvojot! Katram dzīvēs jēga ir sava, tā noteikti nebūs visiem indivīdiem vienāda. Tāpat kā Dievs, katram ir savs, daži (Kā Es) vispār tādam netic, un arī tos nevar nosodīt. Visbeidzot vecumdienās, ja kāds tev uzdos jautājumu par Tavu dzīves jēgu, gan jau atbildi tam spēsi rast visai ātri.

2 0 atbildēt
Agrak ari medzu aizdomaties... tagad ta nedaru, jo tam nav jegas un tas tikai boja domas par visu kas notiek. Un par tiem ko nogalina pilnigi piekritu, kartu sekundi mirst 2 cilveki un dzimst 3-5. Daudziem tas liksies savtigi, bet tada ir dzive. Katram savs dzives merkis. Cits dzivi izmanto lai uzspridzinatos, citi lai kaut ko paveiktu, citi vienkarsi strada un doma tikai par to ka nonaks majas un aizies gulet sava ertaja gulta, cits atkal neko nedoma tik pastiepj cepuri, lai garamgajes iemet naudinu, un, ja neiemet tad nobubina, ka slikts cilveks par swvi vuen doma.
7 6 atbildēt
Katram ir sava dzīves jēga un to noskaidrot var meditējot. Kad atradīsies laiks uztaisīšu par to rakstu.
1 0 atbildēt

Kā jau minēju citā rakstā ! Arī dzīvnieki galina ''prieka'' pēc ! Kad kaķis noķer peli un atnes to mājās un neapēd to ! Kad Lauva noķer gazeles mazuli, savaino to, atnes to saviem mazuļiem, lai tie varētu trenēties, mocot šo gazelīti, mazliet iekožot un atkal palaižot vaļā !  Kā Fellow citizens minēja, NAV tāda lieta kā MELNS/BALTS ! 

Kas attiecas uz dzīves jēgu, tādas nav (Es tā domāju, uzsveru uz es) ! Bet, kas ir vērts pieminēt, ka mēs esam vienīgā dzīvība uz zemes, kas sev ir uzdevusi šādu jautājumu ! Kas jau pats sevī ir sasniegums !  

0 0 atbildēt

Nevajag domāt par jautājumiem, uz kuriem nav atbildes. Šeit es domāju par šādiem vispārīgiem "dzīves jēgas" meklējumiem. Padomāsi, padomāsi, viss. Labāk uzdod jautājumu - ko es esmu šodien paveicis/ -kusi? 

Cilvēka uzdevums ir darbs un strādāt, lai kaut ko ieguldītu šajā dzīvē, lai cilvēce arī bez mums turpinātu progresēt. 

0 0 atbildēt