local-stats-pixel fb-conv-api

Kāda ir Tavas dzīves jēga?42

868 2

Pārdomas par dzīvi uz nelielas planētas, kas riņķo ap zvaigzni, kas ne ar ko neatšķiras no miljoniem citu zvaigžņu un kas atrodas Galaktikas nostūrī.

868 2 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Viens no mūsdienu izglītības sistēmas pamatlicējiem (baidos samelot, ka tikai ne Rokfellers) bija teicis: "Man vajadzīgi strādnieki, nevis domātāji". Un tādi arī esam radīti- nedomājoši bioroboti, kuriem ir darbs- mājas-nauda. Cilvēk, Tu vari būt kaut kas daudz vairāk, jo no Tevis, no mums sastāv cilvēce. Izlauzies no rāmjiem, kurus tev radījuši kādi, kuri ir pārņemti un atkarīgi no domas kontrolēt citus. Kad pēdējo reizi skatījies zvaigznēs, kad izlasīji grāmatu, kad biji teātrī, kad nodarbojies ar sportu, kad,kad,kad... p.s. ceru, ka neaizmuldējos

50 0 atbildēt

Dzīves jēga - būt par labu vīru/sievu, būt par mīlošu tēvu/māti saviem bērniem, būt par superīgu vectētiņu/vecmāmiņu. Būt tādam, lai pēc Tavas nāves tuvākie cilvēki, bērni, mazbērni, mazmazbērni Tevi atcerētos kā lielisku cilvēku.

20 0 atbildēt
Dzīve nav garlaicīga un bezjēdzīga. Es, piemēram, jau no rudens neskatos TV, bet esmu izlasījis Hemingveja labāko stāstu un romānu sējumus, vajadzētu vēl samazināt internetā pavadīto laiku, bet -nāk vasara, gan jau. Es neesmu ne kristietis, ne ateists, bet drīzāk ticu reinkarnācijai un atsaucoties uz rakstā pieminēto, uzskatu, ka mūsu dvēseles IZVĒLĒJĀS piedzimt šeit un tagad, lai piepildītu mūsu apzinātās dzīves ar jēgu, apgūtu mācības un stātos pretī pārbaudījumiem. Nihilisms man šķiet vēl bezjēdzīgāks par tā teoriju un pat par "nelokāmu" kristietības pārākuma uzskatu. Mēs paši piepildam savu dzīvi ar jēgu un laimi, klausot sirdij, ne prātam. Žēl, ka tikai retais to spēj.. Trekns + par rakstu!
19 1 atbildēt

Ļoti labs raksts, bet diemžēl lielākā daļa sabiedrības jau ir autopilotā, bet priekš jauniešiem tiešām labs raksts.

17 0 atbildēt

That was deep, man emotion

15 0 atbildēt
Izcils raksts.
11 0 atbildēt
Nauda ir mūsdienu lielākā ilūzija. Jo tic,ka tā, dara laimīgu. Ne tikai tu,tavs kaimiņš vai darba kolēģis,bet arī tam,kam tā ir čupām. Jo viņi mēģina nopelnīt vairāk. Nu kamēr nebūs pēdējais koks nozāģēts,pēdējā upe piedirsta. Cilvēks nesapratīs,ka no naudas nepaēdīsi.
10 0 atbildēt
I avatarsI

Jau labi sen esmu sapratis, ka visam, ne tikai man nav nekādas jēgas, jau ceturtdaļu esmu nodzīvojis, tad pazudīšu uz visiem laikiem un viss, kas paliks būs atmiņas, kas arī, pēc laika izgaisīs. Lai vai kā atlikušais laiks kaut kā jāpavada, lai nenomirtu no garlaicības emotion

8 0 atbildēt

Universālās jēgas meklējumi beigu beigās noved pie ne no kā un ne no viena neatkarīgas Būtnes loģiskas nepieciešamas. Fenomenoloģijas tēva Huserla skolniece, cilvēks, kurš bija viņa galvenais palīgs  ir reliģijas filozofe svētā Edīte Šteina. Cilvēks, kuru tieši fenomenoloģija noveda pie kristietības. 

Bet jēga ir jāmeklē sevī un pasaules kopējā sakārtotībā, universālajā Būtnē, viss pārējais ir palīglīdzekļi- labāki vai sliktāki.

9 1 atbildēt

Cilvēk, tavs uzdevums ir - nevis meklēt dzīves nozīmi, bet dot dzīves nozīmi. /I.Kaija./

Labs raksts. Būtu labi, ja cilvēki biežāk sev uzdotu šo jautājumu nevis vienkārši pa dzīves straumi peldētu... Par dzīves jēgu var spriest un diskutēt bezgalīgi, bet katram jābūt saviem stingriem uzskatiem un pārliecībai šajā sakarā.

5 0 atbildēt

Pievienots pie favorītiem, tiešām lika aizdomāties par to, ka pārsvarā cilvēki iegājuši tajā autopilotā un paši pat to nemaz neapzinās.

4 0 atbildēt
Nav tā, ka nauda ir svarīgākā lieta dzīvē. Ja ir ģimene, darbs, māja un kaut vai cilvēks ir uz nabadzības robežas, viņam kaut kas pietrūkst. Nauda ir vēlmju piepildīšanas "līdzeklis".
4 0 atbildēt

Nu ja ,jēgas pēc idejas nekam nav ,bet to var izdomāt ,tikai ir atškirība, tā ir jēga vai tomēr tikai attaisnojums.

3 0 atbildēt

Izcils raksts. Par šīm tēmām, es, kā studente, pēdējā laikā bieži aizdomājos. emotion Pat dīvaini kļuva. Sajūta, ka autors aprakstījis manas iekšējās pārdomas par dzīvi. emotion

3 0 atbildēt

Nevarēju izšķirties likt + vai nē. Beigās tomēr neieliku, jo tomēr nepārliecināja... Grozies kā gribi, tā nu tā dzīve mums ir iekārtota. Kā cilvēks ir no akmens laikmeta racis savu saktni, tā rok arī tagad. Tā sakne tagad gan ir noteikti resnāka, barojošāka utt. Pēc būtības arī cilvēks zidītājs vien ir, kura pamatmērķis ir dzīvot un vairoties. Neviens tāpat nekad nav spējis atrast to lielo dzīves jēgu, kur no vēl spējis paust citiem. Tā tāda skriešana pēc tukša gaisa vien ir.

Ja kas ir jāmeklē, tad tā ir harmonija sevī. Ja cilvēks to spēj izdarīt. tad viņš var kautvai atejas tīrīt, vai būt pēdējais bomzis, viņš būs laimīgs.

3 0 atbildēt
Dzīves jēga : tādu nav ,mēs pasi atrodam dzīves jēgu,ja gribam un varam. Tie kas neatrod biezi dara sev galu ,jo nesaprot ,kas ir dzīves jēga un kpc jādzīvo dzīve ,kurā tev nav jēgas dzīvot. (Tas ir tikai mans viedoklis)
3 0 atbildēt

emocijas, mēs visi vergojam tām un maksājam baisu naudu, šķiežam laiku no savas nožēlojamās dzīves, kas ar katru minūti kļūst aiz vien īsāka, lai tikai iegūtu jaunas emocijas. booo baidies!

2 0 atbildēt

Galaktikas nostūris, kur atrodamies, ir pārsteidzoši labi piemērots mūsu pastāvēsanai - silta un mierīga Saule, niecīga kosmiskā radiācija, tuvumā nav nevienas  dzīvībai bīstamas katastrofālas zvaigznes.

Visums ir nodrošinājis dzīvības un saprāta pastāvēšanu tieši mums un šeit. Tikpat liela varbūtība, ka Visums spēj dzīvību un saprātu iznīcināt. Līdz ar to kāda atsevišķa, kaut saprātīga indivīda dzīvošanas un eksistences jēga nav definējama un izmērāma, jo mainās kopsakarībā  ar Visuma likumiem. No mana garā filozofiskā ievada ir mans secinājums, lai katra saprāts savā darbībā nav  virzīts  uz iznīcināšanu. Ja dzīvība ir dota, to jācenšas  saglabāt.

Ja saprāts ir dots, jācenšas domāt.

2 0 atbildēt

Par šo tēmu strīdēties ir bezjēdzīgi, jo tikpat labi kā var apgalvot, ka cilvēka dzīve ir pats vērtīgākais, kas viņam ir, var apgalvot, ka cilvēka dzīve ir bezjēdzīga, jo viņš ir tikai niecīga kripatiņa salīdzinājumā ar visu pārējo. Un vispārībā visa cilvēce ir vienkārši fucked up. Tas, ko cilvēki ir panākuši, nepārtrauktie kari, visas neārstējamās slimības, postījumi dabai, tas viss ir vienkārši rezultāts cilvēku ģeniālajai domāšanai. Un cilvēki vienmēr darīs visu priekš citiem, lai tikai izceltos starp citiem, lai tikai uzlabotu viņu domas par sevi, lai tikai parādītu kautko citiem. Patiešām vienalga un tikai priekš sevis viņš kautko darīs tikai tad, kad viņš būs pēdējais cilvēks uz zemes. Tikai tad viņam būs vienalga, ko citi par viņu domās, jo vienkārši nebūs neviena, kas par viņu kautko domātu.

2 0 atbildēt

Interesanti

2 0 atbildēt