local-stats-pixel fb-conv-api

Kā zivis audzē audzētavās?13

105 8

Kāpēc cilvēki ir tik ļauni? ;(

Tās nav iedomas, ka audzētavu zivīm nav tik laba garša, tās ir treknas un ūdeņainas, turklāt garšo līdzīgi, jo ēd vienādi ražotu barību. Zivju barību ražo ne tikai no smalcinātām sīkajām savvaļas zivtiņām, bet arī beigtajām fermas zivīm. Barībai pievieno antibiotikas, jo, augot lielā biezībā, zivis slimo.

Lai laši un foreles būtu koši rozā, barībai pievieno mākslīgo krāsvielu kantaksantīnu (E 162), kas ir toksiska viela. Tā kā nebrīvē turētās zivis cieš no jūras utīm, tās regulāri peldina vājā dihlofosa šķīdumā – ļoti toksiskā vielā. Zālēdājzivju, piemēram, karpu, barība satur soju, un nav neviena iemesla cerēt, ka tā nav ģenētiski modificēta.

Saldūdens zivis iesaku iegādāties pie bioloģisko saimniecību zemniekiem. Bioloģiskās akvakultūras noteikumos minēts, ka bioloģisko zivju un vēžu audzēšanā drīkst izmantot barību, kas sastāv no bioloģiskajā lauksaimniecībā izmantotām izejvielām. Zivju un vēžu audzēšanā aizliegts izmantot augšanas regulatorus, ēstgribas stimulētājus, antioksidantus, konservantus, krāsvielas, urīnvielu, aminoskābes, barību un piedevas ar ģenētiski pārmainītiem organismiem, kā arī konvencionālos barības maisījumus. Norādīts, ka bioloģisko zivju dezinfekcijai nedrīkst izmantot hlorkaļķi. Tad nu top skaidrs, kā karpas tiek audzētas parastajās zivaudzētavās.

105 8 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

es domāju, ka tie vēl ir pumpuriņi no tā, kas patiesībā notiek zivju audzētavās. ja gribi svaigu un garšīgu zivi, tad ej pats ķert. Viss tiek darīts, lai pēc iespējas ātrāk gūtu peļņu, par dzīvnieku labturību un cilvēku veselību nedomājot. 

16 0 atbildēt

Panjem makshkjeri,spiningu un laid uz kadu meza ezeru.Dabusi atputu un puslidz ekologisku lomu...

11 0 atbildēt

Šis vairāk attiecas uz lielajām audzētavām, Latvijā zinu vienu Kurzemes pusē, kurš audzē karpas un baro ar saviem dabīgi audzetiem graudiem. Un ja tā paskatās cilvēki vispār neko nedrīkst ēst. Graudi tiek migloti ar visādām indēm, lai raža būtu, to maizi ko mēs ēdam, tur visur ir ne mazāk inde virsu. To zinu, jo man ģimene nodarbojas ar zemkopību. Tas pats attiecas uz augļiem, dārzeņiem un dzīvnieku gaļu visi tiek audzēti ar hormoniem, kuri kaitē cilvēkam, bet nejau tapec mes paliksim par veģetāriešiem un ēdisim pļavā lasītas pienenes. Vismaz es ne.

7 2 atbildēt

Tad jau labi ka Eiropā visiem ir izdevīgāk veidot bioloģiskās saimniecības. emotion

5 0 atbildēt

Sabojāji garīgo un viss emotion 

4 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt