local-stats-pixel fb-conv-api

Kā rīkoties, ja Jūs kļūstiet par liecinieku vardarbībai pret dzīvnieku.1

35 0

Jūs redzat, ka dzīvnieks tiek ļaunprātīgi izmantots vai pret to tiek pieļauta vardarbība un vēlaties kaut ko darīt, lai to apturētu, bet neziniet, ko īsti iesākt. Šeit tiek dots rīcības apraksts, kā rīkoties, ja tiek novērota cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku.

35 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Un ko man darīt, ja es redzu, ka to suni vai kaķi tūlīt kāds nositīs? Kad svarīga ir katra sekunde... es varu iet ar koka gabalu virsū uzbrucējam vai sazin ko, bet tad mani pašu vēl paņems policija, jo, redz, es esmu uzbrukusi kādam. Es par šādu situāciju vairākas reizes esmu aizdomājusies (un ja nu kādreiz gadīsies, nedod dievs??)... Un ja pāridarītāji ir mazgadīgie (bet es pilngadīga)?? Es esmu ar visām četrām gatava to dzīvnieku glābt, ja tur vēl ir kas glābjams, bet kas glābs mani, ja, glābjot dzīvnieku, nāktos nodarīt miesas bojājumus pāridarītājam?? Godīgi, sakot, es nezinu, kā būtu pareizāk rīkoties... 

Plusā situācija... viens no maniem kaimiņiem laukos (vecs dzērājvecis) necivēcīgi izturas pret savu suni. Sunim ķēde diez gan īsa, pie suņa reti kad kāds pieiet paglaudīt utt, suns nereti tiek badināts kādas dienas, kas ir tad, kad tas pļēgurs plosto. Meita ar vīru neko acīmredzot neredz, uzskata, ka viss ir normāli. mana ome bieži vien pa kluso aiziet un pabaro suņuku, kad zina, ka pļēgurs plosto kaut kur un nav mājās. Suns - nu tik ļoti mīlīgs, pie cilvēka gribas, pilnīgi sirds sažņaudzas redzot, kā viņam jādzīvo.  ko darīt? Paziņot kādai iestādei? Nu un? Atņems suni, sameklēs labas mājas, bet kas liedz tam pļēguram paņemt citu suni un turpināt iesākto??

Sodu viņam diez vai kāds uzliks, jo policijai/pvd lielākoties ir pilnīgi vienalga... kamēr pāridārītājiem netiks īstenoti patiešām bargi sodi, nekas uz labo pusi nemainīsies. Pie lielā kauna staba vajag likt visus tos mērgļus, lai citi zina, bet, nē, cilvēktiesības taču. Naudas sods diez vai būtu vietā (kam nav, tas nemaksās)... daudz sabiedriski derīgo darbu stundas vēl varētu piespriest.

5 0 atbildēt