local-stats-pixel fb-conv-api

Kā rīkoties, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus26

Kā rīkoties, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus? Latvijā ir tūkstošiem sprādzienbīstamu priekšmetu. Palikuši no pasaules kariem.Tos var atrast mežos uz laukiem un paslēptus vecākās mājas. Ko tad īsti ar viņiem iesākt?

Tos neaiztikt, nemēģināt izjaukt, lai izpētītu, un nepārvietot. It kā liekas loģiski, bet patiesībā sākumā nesaproti kas tas pa sarūsējušū štruntu tur ir. Man paziņa izraka kājnieku mīnu piemājas dārziņā rokot bedri žoga stabam. Mierīgi ar lāpstu vēl paklapēja zemi nost. Būtu redzējuši viņa seju kad saprata ko nupat dauzīja emotion Protams nevajag krist paranojā un uz katru sarūsējušu spaini mežā saukt sapierus.

Vieta, kurā priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē. Parasti tas ir mežā un vislabākais materiāls ir kaut vai Maximas maisiņš uz zara piesiets, bet jāatceras ka ir citi sēņotāji kuru uzmanību tas var piesaistīt. Tā ka būtu ideāli ja kāds pieskatītu to vietu.

Par atradumu jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110), vai zvanot uz tālruņa numuru 112.

Jāsniedz atrastā priekšmeta īss raksturojums. Cik liels, garš, apaļs, ar spārniņiem un tādā garā.

Jārīkojas saskaņā ar saņemtajām instrukcijām. Te laikam lieki ko piebilst.

Notikuma vietā ieradīsies nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Lai nebūtu lieki jautājumi.Par atrastu sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanu iedzīvotājiem nav jāmaksā.

161 1 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Jānes uz tolmetu nodot,par pāris mīnām sanāk grams spaisiņa  emotion

23 0 atbildēt

Sapieri ķļūdās tikai vienreiz.

11 0 atbildēt

Kā rīkoties, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus? Iespert tiem! emotion

4 1 atbildēt

Apliekas riepu apkārt un aizdedzinam, Pēctam atvirzamies drošā atālumā un  vērojam notiekošo!

3 0 atbildēt
Ir aņuks,ka visātrāk no vietas atraujas sapieri,neviens mašins līdz netiek.emotion
2 0 atbildēt
Uz manas zemes atrodas viena sabrukusi māja,reiz izdomāju ar detektoru tur pastaigāt un starp plīts riņķiem,sapieru lāpstām un fļagām bija arī viens artilērijas lādiņš,tukšās čaulas un citi štrunti.Sazvanīju mentus,tie izsauca sapierus un veiksmīgi tur pat mežā uzlaida to elles verķi gaisā.emotion
2 0 atbildēt
Es arī sēņojot atradu tos lādiņus. Es tiešām nobijos . Viņi bija baigi lielie un daudz , bet man neienāca prātā pazvanīt policijai . Es gribētu pajautāt autoram . Ja tu atrodi to sprādzienbīstamo , bet tas jau ir tukšs , tad tev nebūs jāmaksā sods par darba traucēšanu ? : D
2 0 atbildēt

Kā rīkoties? Jau no bērna kājas mums to māca :)

1 0 atbildēt

Netālu no mājas, laukā, atradās viens 45mm prettanku šāviņš, zvanīju policijai. Tur izbrīnītā balsī pārprasīja - "Kara laika lādiņš?" Nu, es teicu, 45mm, izšauts, nav sprādzis, Otrā kara laika prettanku lādiņš... Protams, atbrauca un izsauca sapierus, pirms tam tabulā meklēja, kas tas tāds ir (taču tabulā nebija, tur tik granātas u.c. lietas). emotion Mežā (patālāk no lādiņa atrašanās vietas) atradās arī čaula.

1 0 atbildēt
Bet ja es aizvedu uz menteni un ienesu iekšā kautkādu bumbu, par to var mani sodīt?
1 0 atbildēt

Reiz vedu pāris lādiņus bagažniekā. Vēl esmu dzīvs!!!

1 0 atbildēt

Protams ''inteliģenti'' citiem aizrāda un beigās uz*irš. Tā ka to diagnozi vari asociēt uz sevi

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Es atradu, ar metāla detektoru staigājot, lādiņu, reāli turpat piemājas pļavā, un VP darbinieki atbrauca un savāca, bet varu derēt, ka turpat ir vēl desmitiem.
0 0 atbildēt

Ko darit,vai nu atstaj turpat kur atradi,vai nu ved sev majas atrasto mantu.

Kameras prieksa gan policija,gan sapieri telo engelisus. Bez kameras,vini tevi noedis bez sals un vel detektoru atnems. Latvija ir vairaki tukstosi raceji un katru dienu kads atrod pa spradzienbistamiem prieksmetiem. Padomajiet pasi ja katrs tagad zvanitu uz atiecigam iestadem,nedomaju ka vini brauktu labratigi

0 0 atbildēt

Īsāk - Zvans vai nu Valsts policijai 110 vai VUGD 112 un nosaukt pēc iespējas precīzāku iespējami sprādzienbīstamā priekšmeta atrašanās vietu. 

Nožogot teritoriju - ar ko? neņems neviens līdz lentu vai ko tādu un vazāties apkārt un nožogot - tātad atrasties sprādzienbīstamā teritorijā. Norobežot plašāku teritoriju - neiespējami.

Nosaukt priekšmeta pazīmes? Tātad bez pielīšanas un palūrēšanas to izdarīt nevar. Bet iet un lūrēt? nē...

Izsaukt un doties drošā attālumā no priekšmeta... tādas ir manas domas.

0 0 atbildēt

Karte neprecīza.  Manai dzīves vietai ne tuvu nav atzīmēts ka ir bumbas.  bet ir. sākot ar mīnmetēju lādiņiem un mazajām aviācijas bumbām.  beidzot ar jau minētajām 250 kg bumbām

0 0 atbildēt