local-stats-pixel fb-conv-api

Kā pasauli redz veikala darbinieks? 2.daļa54

702 5

Kā veikala darbinieki tiek zombēti? Vai darba devējs uzskata darbinieku par lohu? Kā tiek panākts, lai pārdevējs ir laipns un smaidīgs par tik mazu algu?

Ja Tu neesi lasījis pirmo daļu, labāk to izdari tagad: http://spoki.tvnet.lv/tribine/Ka-pasauli-redz-veikala-darbinieks/769209

702 5 54 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 54

0/2000

Kāda jēga uzskatīt sevi par kaut ko pārāku, ja tu pats tur strādā? Pats esi krāvējs. Tā pat tev ir gana daudz kļūdu tekstā, labi, norakstīsim uz nogurumu. Bet tas nemaina faktu, ka tu esi krāvējs, bet sevi esi iedomājies kā princi. Ar tādām pašām sekmēm varēji iekārtoties par santehniķa palīgu un brīnīties, ka kanalizācija ir smirdīga. Katrs darbs ir darbs un ir cilvēki, kas viņu dara. Tevi arī pieņēma tikai par krāvēju, neaicināja uz centrālo ofisu siltumā pie datora Draugos pasēdēt.

41 3 atbildēt

Par to apmācību - tas ir no amerikāņiem, jo kaut ko tik tupu mācīt un kaut kas tik tups var nākt tikai un vienīgi no ASV. Tur lielveikalā pat ir cilvēks, kurš palīdz iziet no veikala, jo citādi cilvēki ir tik tupi, ka viņi apmaldās, apsēžas stūrī (jo skolā ir mācīts, ka ja apmaldies, tad ir jāapsēžas stūrī, jāsaraujas, lai nezūd siltums un jāgaida palīdzība) un gaida, ka kāds palīdzēs.

Par strādāšanu - ir cilvēki, kuriem misija ir strādāt veikalā, viņš jūtas labi, ir darbs, regulāra alga, paika kā mēs zinām pa ļoti zemām cenām, utt. Tāpat kā ir sētnieki, toi toi hauzīšu apsaimniekotāji, utt. Ja tas sagādā gandarījumu, tad ir labi.

Mans personīgais viedoklis ir ka katram ir jāsāk no apakšas, lai saprastu ko grib nākotnē - ir cilvēki, kam nepadodas mācības, un viņam veikals vai mcdonalds menedžeris ir sapņu darbs. Un tie kas pastrādājuši un kam nepatīk, saprot, ka vajag pamācīties, un varēs pretendēt uz ko vairāk.

p.s. avārijas gadījumā arī darbs veikalā nodrošina ienākumus, lai nav jābomžojas. Ir arī tādi, kas ja nesaņem vismaz savu iedomāto minimumu, tad vispār nestrādā.

13 0 atbildēt

Pa šito tēmu:

Pazs puika aiziet līdz tēvam santehniķim līdz uz darbu. Pēc brīža sencim izsaukums uz objektu. Sie aizbrauc, a tur kanalizācijas aka aizsērējusi vai kautkas uz to pusi. Sencis fiksi lien sūdōs iekšā un sāk ķimerēties. Pēc brīža no akas pabļauj puikam: "padod 28 atslēgu." tad "padod roreņi" utt. Beigās viss nomālējies ar sūdiem izlien no akas un lepns puikam saka: "Mācies dēls, a to visu mūžu atslēgas padosi".

12 0 atbildēt

Pati esmu strādājusi veikalā, zinu, kas un kā. Fakts jau ir tāds- ja visi būs pārgudreļi, tad nebūs neviens, kas mūs apkalpos veikalos, visi sēdēs birojos. Nebūs neviens, kas uzkops sabiedriskās ēkas, neviens, kas sakops ielas un ziedu dārzus pie birojiem. Mums ir nepieciešami tādi cilvēki, kas ikdienu padara skaistāku un ērtāku. Mans uzskats ir tāds, ka darbs ir darbs, kas ir jāpadara. Ja cilvēkam patīk šis darbs- man prieks par viņu, ka ir atradis darbu, kuram var atdot sirdi un dvēseli. Un nav nekāda pamata nosodīt un zaimot šādus cilvēkus. Piebildīšu, ka arī mana mamma ir ar 2 augstākajām izglītībām kā skolotāja, taču viņai nākas strādāt veikalos, jo reāli skolas slēdz un nav, kur strādāt. Gadās visādi. emotion

8 0 atbildēt

Un ko tagad? Ārstēsi mani? Autors pats rakstā jēgu nav ielicis, pirmajā daļā noliek gandrīz visus savus bijušos līdzstrādniekus, izņemot sevi un priekšniekus, bet otrajā daļā vaimanā, ka viņiem par maz maksā. Tad paskaidro man, ja es nesaprotu, par ko tad ir raksts?

10 4 atbildēt

Man ir augstaakaa izgliitiiba, bet apstaklju spiestai naacaas braukt atpakalj uz savu dzimto (kaa es to saucu) "ciemu". uzreiz sapratu ka seit darbu var pat necensties meklet, bet vnk jaizvelas starp veikaliem.

biju nostradajusi vairakus gadus. pec kolegju stradasanas un apkalposanas stila uzreiz vareja noteikt vinju izglitibas limeni.  pirmo gadu ciitiigi straadaaju, paris reizes biju ari labakais darbinieks. pec tam ar laiku rokas jau vairs neceelaas. sapratu ka esmu viena no retajaam mulkjeem, kurai patiesaam uztrauca gan sava nodalja, gan pirceeji. ljoti labi apzinaajos ka vadiiba redz tikai slikto un par to vienmer dabuu peec pilnas programmas. pat nenjemot slimibas lapu, bet ar visu temperaturu nacu uz darbu, tiku moraali izvarota par to, ka savus pienakumus nespeju veikt vinjiem apmierinosaa liimenii utt. 

nakamais ir tas, ka pirceji cilveku darbinieka formaa nemaz neredz. gan pati esmu saskaarusies, gan citi stastija, ka pirceeji var vnk uzskriet, pagruust un veel izteikt debiilu pieziimi, nemaz neskatoties uz to, vai tu stum tonniigu paleti, kad normaaliem cilveekiem ir japaiet malaa, vai arii stiep rokaas 20kg kasti.  kolegjei pat uzkaapa uz rokas un turpinaja stavet, jo nemaz neieveroja. visi tie stulbie kashkji un skatieni - ja tu te straadaa taatad esi dumsh alkoholikjis bez izglitibas un naakotnes. uzbraucieni darbiniekiem par to, ka traucee iepirkties, nemaz neaizdomaajoties par to, ka bez pardevejiem plaukti vsp buutu tuksi, un nebutu ko pirkt.

taa var turpinaat muuziigi, un veel graamatu sarakstiit. bet laikam nedaudz aizraavos. bet doma, ko gribeju teikt, varetu but tada, ka katram cilvekam ir savs staasts. sava dziive un iemesli, kapec vins ir tur kur ir. ir ljooti maz tadu cilveku kuri nepadomas par to, ka ja tu esi pardevejs, tatad kaajslaukjis bez izgliitiibas + tups kaa zaabaks. pec diviem gadiem jau seedeeju uz nervu zaaleem un neatceros dienu kad pa noliktavu nebiju bljaavusi kko no teemas, ka piekaushu visus tos debiilikjus. vienkarsi saaku saprast to, ka saaku nolaisties liidz tam zmajam liimenim, kuraa man peec pirceeju domaam buutu jaabuut. tatad - ja tu strada veikalaa, tu esi nekas, un ar to vnk jaasamierinaas. un skumjaakais ir tas, ka ljoti reti kam sanak nomainit darbu pret sev atbilstosu. ja nav gribasspeeka ko mainiit un straadaa veikalaa, tad taads ir tavs liktenis un nostradasi tur visu dziivi. 

5 0 atbildēt
Raksts - super. Gaidu nākošo daļu. Pati savulaik strādāju lielveikalā un nav nozīmes kurā, visur ir aptuveni šādi. Tie, kas strādājuši tie sapratīs. Algas tiešām ir mazas, vairs nestrādāju veikalā, jo veselībai nācās atdot vairāk nekā bija alga (starpcitu veselība arī dēļ veikala sabojājās). Par šo tēmu var tik daudz uzrakstīt, ojj cik daļas var sanākt. Turpini ko iesāki, ir izcili, lai tie mazie bērneļi, kas te raksta savus īpaši gudros komentārus palasa kāda ir realitāte, bet to sapratīs tad kad pašiem būs jāiet tur strādāt.
5 0 atbildēt

Tavuprāt, 1,8 eur uz rokas ir pamatots un attaisnojošs iemesls produktu bojāšanai? Tā IR zagšana no sava darba devēja. Un alga nevienā lielveikalā nav nekāds noslēpums, to katrs redz noslēdzot līgumu. Un tieši tad ir jāizvērtē vai tevi tāds algas apjoms apmierina, nevis ar to jāattaisno sava attieksme pret darbu. Ja alga par mazu, tad jāiet strādāt tur, kur maksā vairāk! Nezinu nevienu cilvēku, kurš teiktu, ka viņš pelna pārāk daudz, visiem gribās vairāk. Darba tirgus katru noliek tur kur noliek, katrs pelna savu maksimumu. Ja nē, cilvēks maina darbu.

8 3 atbildēt
Es strādāju DUS. Manuprāt, galvenais ir attieksme, kādu radi tu pats. Ja smaidīsi, būsi jauks, arī klienti tādi būs. Palīdzot citiem tik tiešām pats arī jūties labāk. Hm,varbūt jācep augšā raksts par manu darbu?
4 0 atbildēt

nu jā..izlasot abus rakstus..iespaids par tiem..tāda kā augstprātības pēcgarša.. emotion 

apmēram no operas.."jūs vairums man apkārt krupji,es starp jums tauriņš lielveikalā"..

5 1 atbildēt

Mana pazīstama sievai ir augstākā ekonomista izglītība, pabeigta LLU, bet viņa strādā par krāvēju mazā rimčikā. Jāliek plauktos preces.  Jau otro reizi viņa ir labākā mēneša darbinbiece! Par to tika saņemta prēmiju 15 eiro, kas jāiztērē turpat veikalā. Nāk no darba pārgurusi un enerģētiski izslaukta. Sasaucot noliktavā kopā visus darbiniekus un tad publiski sliktākos kauninot. Alga kkāda minimālā visiem laikam. Nesaprotu kādu amfetamīnu viņai izsniedz, ka var tā rauties. Pats esmu ļoti slinks celtniecības strādnieks un palīgstrādnieks, un nekad, nekad neesmu bijis labākais darbinieks.  Nelietoju nekādas atlaižu kartes, jo jāmeklē makā un jāvelk ārā. Benzīnu autiņam pildu līdz pilnai bākai, jo pat tas man liekas grūti. Darbā visiem citreiz nespiežu rokas, bet pasaku tikai ..čau (slinkuma pēc) ......Nez vai viņi varētu mani motivēt strādāt??

4 0 atbildēt

Paldies par rakstu.  Ja ir iespēja, tad uzraksti 3. daļu!

2 0 atbildēt
Tā diemžēl ir. Vēl veikalos ir tāda sistēma, ka ja parādās kaut kāda laba prece par labu cenu, vai vispār izpārdošana. Tad nemaz zālē neizliek šos produktus, bet gan paši veikala darbinieki nopērk vai arī nemaz neuzliek akcijas cenu. Visos hipermērketos no tavas 100 % naudas aiziet 29% veikala peļņai, 60 % aiziet reklāmai un mārketingam, bet tikai 10 % ražotājam un 1% tev atpakaļ. Pats strādāju kā apsargs, lai varētu krāt naudu un atvērt savu uzņēmumu, bet fakts kā tāds, ka ļoti daudzi sūdzās cik viņiem ir grūts darbs. Un ļoti daudzi viens otram ieriebj, lai gūtu kaut kādu "baudu".
2 0 atbildēt

Kur šobrīd strādā ja nav noslēpums?

2 0 atbildēt
Pateiksi kur tagad strādā un ar ko nodarbojies?
2 0 atbildēt

Necenšos izskatīties pārāks. Biju strādājis citās vietās un varu salīzināt, kura vieta ir laba, bet kurā par tevi smejas priekšniecība. Palasi komentārus abiem rakstiem. Neesmu vienīgais, kas tā domā.

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Nu jaa...
0 0 atbildēt

kakisha murgi emotion

0 1 atbildēt