Iespējams lielākajai daļai no jums, lasītāji, ir gadījies izgaršot olbaltumvielām un vitamīniem bagāto olu, bet neuztraucieties ! Jums noteikti nav gadījies ēst apaugļotu olu (ja tās pirktas no veikala) , jo pirmkārt veikala olu vistas ar gaili saskaras tikai 3 gadu vecumā - pensijā.
Tāpēc daži nezina ka apaugļotas olas no parastām olām var atšķirt ar to, ka tām zeltenumā jūs ieraudzīsiet mazu sarkanu tīklojumu vai riņķīti (nesajauciet ar vienkāršu asins pleķīti, kas ir normāla parādība jaunajam vistām).
Bet šoreiz stāsts ir par kādu Amerikāņu grupu, kas no 2009.gada aprīļa-maijam veica pētījumu, kur 10 olas bez čaumalas (vienīgi ar tievo olbaltuma apvalku) tika ieliktas speciālā inkubātorā ar pieregulētu temperatūru.
Pētījumu izturēja 9 no 10 un sniedza zinātnei ieskatu pilnā cāļu attīstības ciklā.