local-stats-pixel fb-conv-api

Kā mediji padara masu apšaudes vēl ļaunākas8

222 3

Kad pirms 19 gadiem notika Kolumbainas vidusskolas slaktiņš, tas bija Zemi satricinošs notikums. Pusaudži, kuri skolā veic masu slepkavību bija kaut kas iepriekš nedzirdēts, tas bija gandrīz vai neiedomājami. Nākamajos mēnešos ziņas so traģēdiju iztirzāja visos iespējamajos sīkumos.

Tomēr tagad, tādas masu apšaudes kā Kolumbaina, Amerikā notiek gandrīz katru dienu. Tas pat nav pārspīlējums. Līdz 2018.gada 14.februāra slaktiņam Pārklendas vidusskolā Floridā (17 nogalinātie), 1870 dienās Amerikā bija notikuši 1624 masveida šaušanas gadījumi, tas nav tālu no viena slaktiņa dienā. Kaut kas ir mainījies. Šī vairs nav tā pati pasaule, kas bija pirms 19 gadiem. Masu apšaužu skaita pieaugumam nav tikai viens vienīgs cēlonis, ir daudzi dažādi faktori, kas darbojas kopā. Tomēr viena no problēmām ir tā, kā par tām mēs runājam. Daudzās jo daudzās reportāžas par Kolumbainu nedeva neko pozitīvu. Tieši otrādi, tās padarīja visu daudz, daudz ļaunāk.

222 3 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Koks ar diviem galiem - neviens nezinās, nebūs labi, otrā galā tevis aprakstītais. Man jau liekās, ka tam būtu jātiek atspoguļotam masu medijos, bet ne tā, ka, piemēram, kaut kādā ASV dkolā uztaisa apšaudi un par to stāsta visā pasaulē. Pietiek ar vietējiem medijiem + nevar arī visus slepkavas likt zem vienas kārts - ne visi pēta to vai trendojās uttt, ziņas ielikšana mm, arī atvieglo noķert slepkavu, jo visis zina kā slepkava izskatās (ja tas nav tiem, kuri vienkārši pēc slaktiņa ieliek lodi paši sev pierē). Jebkurā gadījumā slepkavības ir šausmīga lieta, neatkarīgi no tā vai tās apraksta vai noklusē.

4 0 atbildēt

tu to masu mediju ietekmi padari par teju vai ļaunāku kā pašu apšaudes un nogalināšanas faktu  emotion 

3 0 atbildēt

Vai iespējamas masu apšaudes mazāk ļaunas? Manuprāt, nē.. 

3 0 atbildēt

Es par to bieži domāju. Medijiem ir liels spēks. Un slimiem cilvēkiem jau daudz nevajag.

Varbūt palīdzētu kāds likums, kas liegtu slepkavu, teroristu un tamlīdzīgu subjektu foto retušēšana pirms publikācijas un aizliegums likt jebkādu personīgu info pirms tiesas sprieduma...

1 0 atbildēt

Pašus šāvējus sašaut un ļaut noasiņot. Tas, ka viņiem ir iespēja nošauties vai tikt nošautiem no policijas puses ir šausmīgākais. Par rakstu mīnuss, neatbalstu apšaudes, bet prieks, ka tu parādi savu nostāju un tagad varēsim par tevi informēt drošības policiju.

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt