local-stats-pixel fb-conv-api

"Kā būt idiotam" jeb runāšana par Zilo vali.16

336 10

Ir jābūt neizsakāmi stulbam, lai to darītu. Es nerunāju par šo izaicinājumu, es runāju par cilvēkiem, kas izplata nepatiesu informāciju un tai tic. Man ir radies nemaldīgs priekšstats, ka ļoti daudziem cilvēkiem ir radies maldīgs priekšstats par tā saucamo zilā vaļa izaicinājumu, par ko īpaši daudz latvieši runā internetā pēdējā laikā. Gandrīz visa informācija, ko var atrast par šo, ir neiedomājami pilna ar muļķībām un publikas reakcija arī bijusi neiedomājami nožēlojama, patiesībā, par šo tu atradīsi tikai divu veidu rakstus: stulbus un vēl stulbākus. Redzot tik daudz nepatiesu informāciju par vienu tematu, es nolēmu uz mirkli pārtraukt veidot topošo rakstu sēriju par spokiem un uz mirkli parunāt tieši par to, kas ir patiess aiz lērumiem ar muļķībām, ceļā mēs iemācīsimies arī to, kā un kad būt skeptiskam internetā. Pirms tu liec mīnusu, lūdzu, vismaz izlasi šo rakstu un mēģini padomāt par šo informāciju objektīvi.

336 10 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Aij nu beidz ļerkšķēt.

12 2 atbildēt
Lai arī kas būtu zilais valis, mani tas uzrunā tikpat stipri, cik vēstule, kuru šeit nesen saņēmu, ka mans klans (nezināju, ka esmu mistiska klana biedrs) ir uzvarējis kautkādās tur cīņās 😂
7 1 atbildēt

Saprotu raksta autora satraukumu! Šāda veida necilvēki izmanto cilvēka "vājo vietu"! Tas pats, kas bija ar tiem krāpniekiem, kuri zvanīja pensionāriem, it kā viņu piederīgie izraisījuši auto avāriju....atcerieties,tika ļoti daudzi apkrāpti. Tas atkarīgs no cilvēka, ir tādi, kas neticēs pat sev, bet cits noticēs svešiniekam.

6 1 atbildēt

Mēs jau visi zinām, kā rodas baumas.

4 0 atbildēt
Cilvēki tā dara, facebookā ierauga kādu virsrakstu, pašu rakstu neizlasa un dalās, lai citi redz.
4 0 atbildēt
Lohiem lohu problemas
4 0 atbildēt

Tā bilde kur vaļi, domāta ka tās ir vaļu dvēseles, tākā kļūda ir tava ;3

6 2 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt
Fufelis un pārāk garš. Bet par bildēm +
3 0 atbildēt
tl;dr
2 0 atbildēt

Dabīgā selekcija hahaha

2 0 atbildēt

Fufelllis

1 0 atbildēt

Skatījos satriecošu dokumentālo filmu par izmeklēšanu, kuru veic bojā gājušo bērnu vecāki. 

Satricinoši. Kāda bojā gājušas meitenes māte bija iesaistījusies šādā grupā, lai saprastu, kā viss notiek - - un jutusi, ka vēl mazliet, un viņa arī būs gatava izdarīt pašnāvību. Tam visam ir tāds baiss valdzinājums, un, ja tas iedarbojas pat uz racionāli domājošu pieaugušo, tad vēl jo vairāk - uz nenobriedušu prātu.

Vecāki filmā ļoti normāli cilvēki, kuri acīmredzami ir mīlējuši savus bērnus. Un ne visi no bojā gājušajiem ir lūzeri. Tur bija, piemēram, ļoti jauka meitene, kura  nodarbojās ar rožu selekciju. Tās ir pa īstam bīstamas lietas, kuras ir jāaptur, un īstenībā ir labi, ka ir šie raksti, un ir informācija. Latvijā cilvēki nav tik viegli manipulējami kā Krievijā, un viss ir vieglāk kontrolējams nekā tur, tāpēc latviskā interneta vide ir diezgan droša. Bet var prognozēt, ka "vaļu jūra" ar laiku aizies arī angliski. Un tad varētu būt nopietnākas problēmas.

FIlma https://www.youtube.com/watch?v=XVNHGiioIJI

1 0 atbildēt
Lai vai ko katrs no mums neteiktu, var redzēt, ka šis viss ir garnlaicības pēc. Dzīvo kā nieres taukos, garblaikojas un izdomā šādas figņas. Tic vai netic, tā jau katra indivīda darīšana. Kamēr vien tāds +/- miers pasaulē ir, tikmēr tādas lietas šad tad uzpeldēs.
0 0 atbildēt

Taisnība vien ir, bet nebija domā sameklēt un uz savas ādas izjust spēles īstenību?

Runājot par pašnāvību, mūsdienu cilvēki ir pārāk naivi, bet tas nenozīmē, ka pēc tāda atgadījuma (ja paliek dzīvs) nevar dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Vajag tikai palīdzēt šādiem ļaudīm atvērt acis!

0 0 atbildēt