local-stats-pixel fb-conv-api

Jauns gads, jaunas partijas: Latvijas glābēji5

Sācies jauns priekšvēlēšanu periods, kā sēnes pēc lietus sevi atkal sarodas visādi Latvijas glābēji - un, kā zināms, plašas lietusgāzes pie mums ir bieža parādība. Peļķēs pāri palikušais ūdens tiek izlietots, no visa spēka spodrinot spalvas...

Protams, pārsvarā runa ir par veciem vēžiem jaunās kulītēs, tomēr pavīd arī pa dažam jaunu cerību stariņam. Bet par to vēlāk.

Centrālais veco, putekļos melni savārtīto spalvu spodrinātājs, bez šaubām, ir galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs, kurš uzstutējis savu kepku uz veca miskastkalna Purčikā un braukā tam apkārt ar Spoku Tramvaju.

Otrs no skaļākajiem bauriem ir aktieris Artuss Kaimiņš, kura kampaņas stūrakmens ir visu kaut nedaudz viņam nepiekrītošo nobanošana tviterī, lai apkārt viņa tekstiem būtu PSRS garā dzirdams tikai atbalsts un uzmundrinoši lozungi.

Pamodies arī Artusa kādreiz Saeimā aiz ausīm ievilktais kolēģis Mārtiņš Bondars, kurš nu pieslējies Jurim Pūcem, kurš savu naudu audzē privātā dārza kokos un notur par to TV formāta diskusijas. Lasot viņu kampaņas uzsaukumus, rodas sajūta, ka Bondara kungam ir fasetacis kā mušai un viņš visu redz 1000 mazās kopijās - kā citādi izskaidrot, kāpēc divu draugu joku īsziņas viņš pasniedz kā "gada laikā rīdzinieki mani ik dienas ir uzrunājuši un aicinājuši uzņemties Rīgas domes vadību."

Bet ir arī jaunumi. Piemēram, Liepājas vicemērs nodibinājis partiju "Liepāja kvadrātā". Žēl, ka uz laimīgākiem politisko medību laukiem ir pārcēlies Fidels Kastro, citādi varētu ar viņu noslēgt sadarbības līgumu un veidot kopā organizāciju "Liepāja Kubā".

Sarosījušies arī sociāldemokrāti - jau šosestdien, 25. februārī tapšot jauna progresīvā partija. Tur gan viss rādās cerīgāk, jo jau labu laiciņu cilvēki tiek aicināti iesaistīties un pašiem kopīgās darba grupās izstrādāt rīcības programmu. Latvijā tas noteikti ir retums, ka politiķi ir gatavi ne tikai tēlot tautas uzklausīšanu, bet arī ļaut tai kaut ko nolemt pašai. Un interesanti ir tas, ka netiek kā parasti izvirzīti noteikti līderi, ap kuriem nu pārējiem jāpulcējas ar bukletiem zobos, bet pēc tam kaut vai ūdens plūdi.

Progresīvajā partijā cilvēki tiek pulcēti ap konkrētu ideju loku, kas publicēts www.progresivapartija.lv, un uzsvars likts uz to realizāciju, nevis to, kurš tad tieši būs tas galvenais realizētājs, kam citiem bez ierunām jāpakļaujas. Ja ne vairāk, tad vismaz tiešām interesanta ideja.

Nekas cits prātā pagaidām nenāk, bet noteikti vēl uzrakstīšu par šo tēmu vēlāk atkal!

97 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

 emotion +

3 0 atbildēt

Kāpēc reklāma? Neesmu taču dibinātājs.

 

2 0 atbildēt

Un vispār - kāda tur loģika, partija nemaz vēl neeksistē, tāpēc nevarētu neko apmaksāt, ja arī būtu tāda vajadzība kādam emotion

 

2 0 atbildēt

Būtu labāk par tēmu komentējuši, es tiešām gribu šādu sarunu, citādi nebūtu raksts tapis vispār. Man no kustībām Latvijā ir simpātiskas arī citas, piemēram, ZAĻĀ PARTIJA, bet atsevišķi no ZZS, un tas patreiz nav iespējams. Bet progresīvā partija vienkārši būtu laba ar to, ka jauna un bez vecajiem vēžiem, kuri jau noriebušies lēkāt pa partijām un apvienībām.

2 0 atbildēt

Tākā pirmoreiz dzirdu par tādu "Progresīvo partiju", tad būs jāpapēta. Jo sociāldemokrātija man patīk kā tāda, tikai bez Kremļa ietekmes. 

1 0 atbildēt