local-stats-pixel fb-conv-api

Ja tev piemīt kāds no šiem paradumiem, tu iespējams esi ģēnijs15

75 2

Šķiet, ka katru dienu tik veikts kāds jauns pētījums, kurš ierastu uzvedību modeļus sasaista ar ģenialitātes pazīmēm.

Tas ir visai saprātīgi, jo ģēnijiem parasti piemīt visai parasti ieradumi. Nikolam Teslam bija visai dīvainas attiecības ar baložiem. Vīrs, kurš izgudroja disketes katru dienu sevi slīcināja. Un Čārlzs Dikenss, kāda mums nezināma iemesla dēļ, gulēja tikai un vienīgi ar seju pagriezies pret ziemeļiem.

Tālāk redzams arī saraksts ar uzvedību, kas tiek saistīta ar augstu inteliģenci, tagad tu būsi spējīgs attaisnot savu dīvaino uzvedību.

1. Tu lamājies

Žurnālā Language Sciences Journal publicēts pētījums, kurā atklāts, ka cilvēkiem, kuri lamājas ir daudz plašāks vārdu krājums kā tiem, kas to nedara, papildus, šie cilvēki spēj arī skaidrāk formulēt savas domas. Vai nav lieliski?

2. Tu esi nekārtīgs

Minesotas Universitātes zinātnieki sadalīja cilvēkus divās grupās, liekot tām rast jaunu pielietojumu galda tenisa bumbiņām. Viena grupa atradās sakārtotā vidē, bet otra nekārtīgā. Abas grupas spēja ģenerēt vienādu skaitu ideju, tomēr otrās grupas idejas bija interesantākas un radošākas. Tiek uzskatīts, ka nekārtība palīdzēja cilvēkiem atraisīties.

3. Tevi kaitina, ja kāds cits čāpstina ēšanas laikā

20% pasaules populācijas ir misofonija, jeb augsta jūtība pret kādām konkrētām skaņām. Ziemeļvesternas Universitātes zinātnieki atklāja, ka šie cilvēki ir daudz radošāk domājoši, kā tie, kuriem šī kondīcija nav konstatēta. Ja tevi kaitina skaņas, kuras izdod telpā esošais istabas biedrs, kurs gremo popkornu, tad tu esi nākamais Einšteins.

4. Tu sarunājies ar sevi

Gigija Engle no izdevuma Elite Daily ir apkopojusi pētījumu rezultātus, kuri pierāda, ka runāšana ar sevi nāk par labu. Sarunāšanās ar sevi liek smadzenēm labāk darboties, mācīties un sasniegt mērķus. Turpini ar sevi sarunāties, pavisam nopietni.

5. Tev patīk lietot alkoholu

Izmantojot Apvienotajā Karalistē veikto bērnu attīstības pētījumu, Psychology Todayatklāja saistību starp bērnu inteliģenci un alkohola lietošanu pieauguša vecumā. Līdzīgs pētījums tika veikts arī ASV un rezultāti bija tādi paši. Alkohola lietošana mūsdienās ir evolucionāra un inteliģentākie indivīdi daudz biežāk un ar patiku lieto alkoholu. Šo atklājumu vari nosvinēt ar glāzīti degvīna!

6. Tavu uzmanību visai bieži novērš viedtālrunis

Daudzi cilvēki uztraucas par to, ka jaunās tehnoloģijas samazina bērnu koncentrēšanās spēja, tomēr Toma Češīra rakstā izdevumā Wiredpublicēti pētījumi, kas apstiprina gluži pretējo:

“Pētījumi pierāda to, ka tehnoloģijas viņus traucē, bet tas nozīmē, ka pareizajā vidē un ar pareizajiem paņēmieniem, tas padara viņus gudrākus. Tā vietā, lai nosodītu bērnu atkarību no digitālām iekārtām (jo tās vienkārši nepazudīs, nekad) daudzi zinātnieki domā, kā tās labāk izmantot un pielāgot.”

Češīrs citē zinātniekus, kuri secinājuši, ka tehnoloģijas spēj uzlabot skolēnu un studentu spēja darīt vairākas lietas vienlaicīgi. Tas palīdz labāk uztvert informāciju un diskutēt. Tā kā, tici vai nē, bet sociālajos mēdijos iespējams uzturēt arī produktīvas diskusijas.

7. Tu vēlu dodies gulēt

Madrides Universitātes pētījums, kurā piedalījās 1000 pusaudži, atklāja, ka tie skolēni, kuri ilgāk palika nomodā bija inteliģentāki. Tas nozīmē, ka tu vari droši palikt nomodā ilgāk, iespējams, ka rītā tu atklāsi kā izārstēt vēzi!

8. Tu daudz naudas tērē seksa rotaļlietu iegādei

Apvienotās karalistes zinātnieki atklājuši, ka studenti, kuri iestājušies Oksfordā vai Kembridžā – divās Apvienotās Karalistes prestižākajās universitātēs – iztērē daudz vairāk naudas seksa rotaļlietu iegādei, salīdzinājumā ar viņu kolēģiem citās universitātēs.

9. Tu zīmē

Pētījums atklājis, ka zīmēšana palīdz cilvēkiem koncentrēties, apgūt jaunus konceptus un atvieglot informācijas uztveri.

Jeeej!!! Es esmu ģēnijs

75 2 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
Mēs katrs esam ģēnijs, tikai cits to māk liederīgi izmantot, bet citi nē.
15 0 atbildēt

katrs urla ir ģēnijs?

9 0 atbildēt

lamājos, esmu nekārtīgs, neciešu čāpstinātājus, runāju ar sevi, it sevišķi, kad salietojos alkoholu, un eju gulēt vēlu. gandrīz ģēnijs, tikai vēl neatzīts.

9 0 atbildēt

Ta jau sanāk, ka visi ir ģēniji.  emotion Fedja no rajončika ar tad ir ģēnijs. emotion

6 0 atbildēt

pēc šiem 98 % populācijas sanāk ģēniji

5 0 atbildēt

  ja man, klāt pie visiem pārējiem, patīk lietot alkaholu, bet lietot kā logu mazgājamo šķidrumu, vai tas skaitās?

3 0 atbildēt

diez vai Bendžamins Franklins, vai Andrē Ampērs bieži pievērsās viedtālrunim.

1 0 atbildēt

Manī no ģēnija nav ne smakas emotion 

1 0 atbildēt

tas ir aptuveni tā - ja samaksāsi man 100 eiro, tad iespējams es tev viņus atdošu atpakaļ?

1 1 atbildēt

Vis ka pec notim,1. 2. 3.,tad 5.pec ta 4. ,talak  6. 7. ,ar 8. nesakrit,netereju seksa rotaljlietu iegadei nevienu centu,izgatavoju tas pats no pie rokas esoshiem materialiem,9.ir. Labs tests,celj pashapzinju...

0 0 atbildēt
Es ir ģēnijs. emotion
0 0 atbildēt
Manējais ir būt ǧēnijs
0 0 atbildēt
Es būt gandrīz ģēnijs.
0 0 atbildēt

Man gandrīz visā sakrita + esmu klases zubris emotion 

0 1 atbildēt