local-stats-pixel fb-conv-api

Izdzīvošana - Ko vilksiet mugurā? pt. 16

81 3

Sveiki spocēni! Atvainojos, ka es vakar neieliku savu izdzīvošanas rakstu sērijas, jaunās nodaļas, jauno daļu par - "Ko vilksiet mugurā". Lūdzu piedodiet ka raksts ir tik īss, jo man īsti nav laika, bet ceru, ka nākamais raksts sanāks daudz garāks. Atvainojos par drukas kļūdām un jauku lasīšanu.

Piedzīvojumu meklētājiem nepieciešams apģērbs, kas izturēs bargos laika apstākļus un būs piemērots teritorijai, kurā jūs atrodaties. Norādīšu principus, kas jāievēro, liekot apģērbu ceļa somā, lai dotos uz neapdzīvotām vietām. Nepieļaujiet kompromisus attiecībā uz apģērba izvēli.

Ja tikko kā esat pārdzīvojis aviokatastrofu vai līdzīgu nelaimes negadījumu, visticamāk busiet ģērbies vieglā, ērtā apģērbā, kas galīgi nav piemērots ekstremālai situācijai. Šajā gadījumā jums vajadzēs improvizēt (vēlāk rakstīšu par darbarīku un ieroču izgatavošanu, tur būs par apģērbu). Tomēr, ja esat devies pārgājienā ar mugursomu, jūsu apģērbam un aprīkojumam vajadzētu būt piemērot avārijas situācijai un nav nekāda iemesla atrunāties, ka nav mugurā attiecīga apģērba un aprīkojums ir nepiemērots. šodien daudzi ceļotāji vēlas pavadīt atpūtu brīvā dabā. Ceļotāji, kuri dodas pārgājienā, var apmulst no milzīgās sporta tērpu daudzveidības. Arī apģērba kvalitāte un cena ir ļoti dažāda. nav iespējams sīki aprakstīt visu pašreiz pieejamo ekipējumu. Taču daži ieteikumi palīdzēs izvēlēties apģērbu, kas būs piemērots pasākumiem brīvā dabā.

KRITISKAI SITUĀCIJAI PIEMĒROTS APĢĒRBS

Galavenais princips ir - izvēlēties paredzētajam pasākumam atbilstošu apģērbu. Piemēram, apģērbs, kas ir piemērots lēnai svētdienas pēcpusdienas pastaigai mērenā klimatā, nebūs derīgs bargajiem apstākļiem arktiskā klimatā, tropos vai tuksnesī. Neskopojieties, iegādājoties apģērbu, - tas būs galvenais faktors, kas aizsargās jūs no ausktuma, mitruma un vēja. Kā uzzināt, kādam jābūt sporta tērpa komplektam? Atbilde ir vienkārša: izpētiet žurnālus, kuri piedāvā pasākumus brīvā dabā, aizejiet uz tūrisma piederumu izstādi, apmeklējiet veikalus, kuri piedāvā sporta preces, apspriediet to, ko vēlaties nopirkt, ar veikala presonālu, kurš pārzina šo apģērbu vislabāk. Galvenais, tāpat kā speciālo vienību kaujinieki, sīki izpētiet , pirms uzsāciet operāciju. Tā jūs nenonāksiet sarežģītā situācijā, kad atklāsies, ka jūsu nopirktais apģērbs nav piemērots pasākumam, kurā gatavojaties doties. Mazliet iepriekšēju pārdomu, un tas sniegs jums gandarījumu.

81 3 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Klau idejas tev pareizas. Tikai tev vajadzētu tās realizēt labāk. Ieliec vairāk bilžu dot vairāk praktisku padomi. Iemāci tādas lietas, kā saplēsta apğērba lāpīšana utt.
3 0 atbildēt
minus, jo tu reāli neko jaunu un noderigu nepateici. Šo visu rakstu var pateikt trīs vārdos. "japērk labs apģērbs"
1 0 atbildēt

Ja mūsu Latvijā sākas karadarbība, tad šie padomi būs ļoti svarīgi. 

0 0 atbildēt
Kad būs vēl viens raksts?
0 0 atbildēt