local-stats-pixel fb-conv-api

Iepriekš sodītas personas par pedagogiem?!23

67 1

Tas bija pirms pieciem gadiem, kad pasauli pāršalca skandāls, kurā iesaistīts latvietis uzvārdā Miķelsons. Izrādījās, ka viņš ir pedofils, kurš pamanījies iekārtoties darbā pirmsskolas izglītības iestādē, bērnudārzā. Atklājās, ka viņš trīs gadu laikā izmantojis 67 bērnus, izgatavojot pornogrāfiskus materiālus. Vēl joprojām Latvijā notikušais izsauc diskusijas – vai arī pie mums tā var notikt?

Tas bija līdz šī gada sākumam, kad par pedagogu nedrīkstēja strādāt iepriekš sodītas personas, no janvāra šī kārtība mainījās.
”Kvalitātes dienests ir uzsācis vērtēt šos pedagogus, dodot jebkurai personai iespēju, ja Tu esi sagrēkojusies, tad šobrīd atnākt, pastāstīt par savu dzīvi, par savu darbību, par to, ka persona ir labojusies un var saņemt atļauju strādāt izglītības iestādē,” informē Vērtēšanas komisijas pārstāvis Ivans Jānis Mihailovs.

Sākotnējās prognozes liecināja, ka gada laikā varētu pieteikties aptuveni 50 skolotāji, taču nav pagājis pat pusgads, bet komisija izvērtējusi jau 52 personas. Vidēji tas ir ap 10 personas mēnesī.

”Lielākā daļa, 26 cilvēki ir saņēmuši atļauju strādāt, diviem cilvēkiem esam atteikuši, trīs cilvēkiem izskatīšana ir pagarināta,” piebilda Mihailovs.

Atteikumu saņēmušas personas, kuras iepriekš tiesātas par dažādiem noziegumiem, tādi, kas sodīti par vardarbību, tostarp seksuālu.

67 1 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

ņemot vērā latvijas stulbos likumus, tad jāieķeksē "skatoties par ko"  Piemēram ja pa slepkavibu, narkotikām un vardarbībām tad nē, bet ja pa sīkumiem tad kapēc ne.. Un es zinu ka citreiz par sīkumiem latvijā ir bargāks sods nekā par kārtigiem noziegumiem. Iz dzīves: Viens alkoholiķis kas kadreiz dzivoja kaimiņu mājā, dzērumā viekārši nosita savu sievu. 2 gadi pasēdēja un tika ārā.  savkart vienā gadījumā kad  netišām vecis  jau gados izsita kāpņu telpai stiklu, policisti viņu agresīvi salocija tākā būtu notvēruši kādu sērijveida slepkavu, un draudēja par to ar 4 gadi cietumsodu.. Un tie nav vienigie gadijumi. Laiciņu atpakaļ pa radio ziņām teica ka bija situācija. Vienam čalim draugi nosita kautkādu veci. Tas uzzināja, padzirdēja to, gāja tos draugus nodot policijā. Tā vietā lai policisti pateiktu paldies ka slepkavas praktiski uz paplātes pienesa, policisti viņu pašu salocija un iedeva 10 gadi cietumā par līdzdalību. Arī mutere stāstija gadījumu, kad viņa mācijas tehnikumā, viens klasesbiedrs rīgā kautkur pie dzelzceļa atrada līķi. Labu gribēdams izsauca policiju un ātros. Arī, bez liekas domāšanas atbrauca policisti,  tu par viņu mums pateici, tātad esi vainīgs. Notiesāja uz 7 gadiem. Iznāca no cietuma, dzive sačakarēta, depresija, beigas netika tam pāri un pakārās.

13 0 atbildēt

uzliku savu balsi un izrādījās ka tur bija visi 100%! Izrādās es vienīgais biju nobalsojis sākumāemotion

2 0 atbildēt

slepkavas un bērnu izmantotāji lai necer, bet ja sods par kkādu stulbu sūdu-kpc ne?

2 0 atbildēt

Diezgan stulba ta likumdosana LV... Sanak ja skolotajs braucis dzeruma pienemsim 0,6 promilem tad vins nevar stradat par pedagogu, ju uz vinu skatas 100 berni, vai ari jauniba cilveks sodits par huliganismu vai kautko citu siku jaunibas greku vins, nedrikst skolam radities tuvuma...

Bet musu 100 gudras galvas var braukt dzeruma, vazaties pa tiesu zalem ka apsudzetie, bet ar naudu atpirkties , tas redz ir OK, bet uz viniem tak neskatas tikai 100 berni bet gan visi LV dzivojosie berni!

Pat musu ieliktnitie Berzins sava ieliktnisa karjeras sakuma, atlavas publiski (laikam pat sava mazberna klatbutne ) jautat " Vai jus par maz esat sisti?"... Nu tad piedodiet cilveks kuram vardarbiba gimene ir normala lieta , bij musu "prezidents" Un nevienam pat prata nenaca to nekompotento ieliktniti aizvakt no tik atbildiga amata...

Bernudarza audzinatajam jabut ar augstako izglitibu, bet musu valsti var vaditi cupa analfabetu...

Tada valsti nu mes dzivojam!

Sadus piemerus var uzskaitit un uzskaitit emotion

1 0 atbildēt

cik sapratu no likuma skaidrojuma, tad tur tiek stingri vērtēts katrs gadījums atsevišķi un lemts, kad var strādāt un kad nē. neviens tur pedofilu nelaidīs strādāt.

0 0 atbildēt

VIENALGA SODĪTAS VAI NĒ , BET VAJAG SEKSĪGAS SKOLOTĀJAS. emotion emotion

0 0 atbildēt

Mani vienreiz sodīja par pīpošanu neatļautā vietā...  gandrīz piektdaļa aptaujāto, liekas, domā, ka es neesmu atbilstošs kandidāts emotion

0 0 atbildēt

Pedofīls ir tas pats kas slepkava vai dzērājšoferis. Tādus vspār izslēgt no sabiedrības.

Ja kkādā veidā apšmaucis valsti vai izraisijis satiksmes negadijumu, tad nekādu bētu. Jo tā var jebkuram gadīties.

p.s. Dzērājšoferus pielīdzinu slepkvām. Tos vajadzētu iesēdināt sākot ar 1gadu lidz 5gadiem. Nez vai kāds vel gribēs stūrēt reibumā!

0 1 atbildēt

Ja cilvēks ir sodīts, tad vajadzētu pat aizliegt apgūt pedagoga amatu. Bet ja soda pedagogu, tad vajadzētu vispār aizliegt atrasties skolu tuvumā. Tādēādi ir varbūtība, ka noziedzības līmenis vismaz par pāris procentiem kritīsies!

1 5 atbildēt