local-stats-pixel fb-conv-api

Ģēniji ar autismu.50

349 2

Tātad nosākuma paskaidrošu, kas ir autisms, ja gadījumā kāds nezina.

Paskatieties, kādi cilvēki ir tājā sarakstā. emotion

349 2 50 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 50

0/2000

Zajeibis,man ļoti patika!Nezināju ka visi šie kungi,izņemot Einšteinu, slimoja ar autismu! emotion 

10 0 atbildēt

sanāk tā, ka pazīstu tikai autistus. jo man nav neviena pazīstama cilvēka, kurš būtu bez savām īpatnībām.

8 0 atbildēt

"Un viņiem nekad nav bijušas romantiskas attiecības ne ar vienu"  emotion  

Man arī riebjas veidot acu kontaktu.  Tā palasot  man liekas man ir viegls autisms, un ne tikai man, katram trešajam pazīstamajam

7 0 atbildēt

Izlasot šo rakstu, sāk likties, ka man arī ir autisms  emotion 

Visu iztelojos vizuāli un telpiski, ar pasauli sazinos ar vēstulēm (sms), nepatīk veidot acu kontaktu, izvairos no cilvēkiem... 

Varbūt pēc kāda laiciņa sākšu kaut ko izgudrot, dažas idejas man ir, varbūt vajadzētu realizēt...? Kas zina, varbūt kļūstu par izgudrotāju emotion  emotion 

6 0 atbildēt
Katrā cilvēkā ir daļa no autisma....
5 0 atbildēt

ideāli, tagad jeb kuru apdāvinātu personību var iespraust autistos!

5 0 atbildēt

Ja es būtu dzimusi kādā 2000 gadā, man toč autismu diagnozētu. Es varēju stundām ilgi zīmēt un nekomunicēt ar cilvēkiem, cittriez pat maz ēdu, lai būtu vairāk laika zīmēt. Skolā ar piekasījas, kpc es arnevienu nerunāju, bet vislaik sēžu solā un zīmēju.

4 0 atbildēt

Sāku domāt vai neesmu autists.  emotion 

1. Izpausmes. Nespēja veidot acu kontaktu un izteikts diskomforts/trauksme, ja indivīds ir spiests to darīt pretēji savai gribai (kaut vai gadījumā, ja viņš pats mēģina sevi piespiest veidot acu kontaktu)neadekvāta emocionāla atbilde uz kādiem noteiktiem notikumiem, piemēram, indivīds smaida, ja notiek kaut kas slikts vai kāds uz viņu dusmojas 

4 0 atbildēt

Saulīt, nemet cilvēkus ar aspergeru un autismu vienā mucā. Aspergers ir daudz vieglāka autisma forma. Ir cilvēki, kas visu mūžu nodzīvo ar šo sindromu un par to pat nenojauš. 

4 0 atbildēt

Paldies, man patika raksts! Man rados arī ir puika ar tādu simptonu un ļoti dīvaini to ir saprast pašiem radiem. Daudzi radi vienkārši nepieņem, jo liekas dīvains, nemāk pateikties - un vienkārši kaut kas tāds. Bet intelekts iet uz urrā. Ir grūti dzīvot un būt tādam šajā pasaulē, jo kā likums, jāsaņem daudz negācijas ne tikai no skolasbiedriem, skolotājiem un citiem, bet ar no pašiem tuvākajiem radiem. Vēl kaut kādiem pasaulslaveniem matemātiķiem un pasaules kara laikā kodu atšīfrētājiem arī autisms piemita - vārdus neatceros.

2 0 atbildēt

Taisi otro daļu

2 0 atbildēt

ja, bet kautkur citur atkal esmu ziķeris. emotion 

2 0 atbildēt

1985 -1 no 2500

2000 - 1 no 150

2010 - 1 no 68

2024 -1 no 2

Reāli jau mūsdienās liela daļa no šitā lasītā ir autisti, man ar ļoti besī ka man skatās acīs, es svīstu uzreiz, bet man tur liekas tas tāpēc, ka ir sajūta ka lien dvēselē un pēta un skalo smadzenes..

Žēl ka es kā "Autitsts" Varu tikai Pasakas rakstīt un zīmēt... kaut es varētu komponēt vai zinātni atklāt...

2 0 atbildēt
Viss būtu, labi ja spētu formulēt teikumus. Man kā lasītājam bija ļoti grūti saprast izteikto domu.
3 1 atbildēt

Runājot par Mocartu,- man gan ļoti grūti noticēt, ka viņam ir piemitusi jebkāda autisma forma.Lasiju viņa biogrāfiju, kurā bija publicēta plaša sarakste ar tēvu - tās vēstules jau vien var pretendēt uz literatūras šedervu. Mocarts vēstulēs ļoti tēlaini, skaisti un plaši izsakās, kas nav raksturīgi "autistiem". Turklāt ņemot vērā viņa tusiņkāri, biežo viesību apmeklēšanu, tas, kā viņš savas izredzētās lenca, nu nemaz neliecina par "autisma iezīmēm". Viņam tieši piemita visas īpašības, kas ir pretējas "autisma pazīmēm". Ja neskaita - nesaimnieciskumu, nepraktiskumu, nepatika mācīt jaunos mūziķus (tomēr to darīja), nu nezinu gan...

0 0 atbildēt

nu laikam.

0 0 atbildēt

viņa smadzenes veljoprojām pēta un atrodas labrotorijā.

0 0 atbildēt

noteikti izlasiet ari so rakstu- http://spoki.tvnet.lv/literatura/Citati/817797

0 0 atbildēt

Ir 2 diezgan atšķirīgas lietas: autisms un autiskā spektra traucējumi (piemēram, Aspergera sindroms). Bāzt tos visus vienā maisā ir aptuveni kā salīdzināt sauļošanos ar gulšanos ugunskurā. Abos silti.

Aspergeri vēl spēj jokot - Alberts šad un tad to esot darījis. Viņi spēj pielāgoties sabiedrībai vai vismaz saprast un sadarboties ar to, JA nav pārāk klīniski gadījušies. Viņi spēj darīt tās lietas, ko cilvēki parasti dara - kaut vai ceļojot, un arī pastāvīga kopšana viņam nav bijusi nepieciešama. Attiecīgi Einšteins man izskatās nevis pēc klīniska autista, bet gan vienkārši pēc Aspergera gala, kas ir diezgan izplatīts, sevišķi tādi koncentrējas vidēs, kur nepieciešama iedziļināšanās.

Par pārējiem informācijas, bilžu un fotogrāfiju ir pārāk maz lai varētu spriest, cik ļoti tālu tajā spektrā tie bija ierindojušies.

0 0 atbildēt

bet neņemot vērā gramatiku, manuprāt raksts ir ļoti labs, pašam man arī bija ļoti interesanti, bieži manuprāt nenākas spokos redzēt rakstus par šādām tēmām.

0 0 atbildēt