local-stats-pixel fb-conv-api

Gardēžu kaite!16

304 0

Mūsdienās 99% pasaules iedzīvotāju cieš no ‘’Gardēžu kaites”! Un tikai 1% cilvēku no visas populācijas nav saskārušies ar kariesu!

Zobu kariess ir viens no biežāk izplatītajām modernajām slimībām. To izraisa cilvēka mutes dobumā esošās baktērijas, kas patērē ogļhidrātus, galvenokārt cukurus,, kuri ar pārtiku nonāk cilvēka mutes dobumā. Neārstēta kariesa rezultātā pamazām tiek noārdīti zoba cietie audi. Smagos gadījumos tiek skarta zoba nervs (zoba pulpa), izraisot iekaisumu un akūtā zobu kariesa stadijā arī spēcīgas zobu sāpes. Kariesam pārejot hroniskā stadijā, pacients zobu sāpes vairs var neizjust, vai minimāli taču iekaisuma process turpinās. Ja zobu kariesa rezultātā zoba mīkstie audi nav skarti, var uzreiz veikt zobu plombēšanu vai protezēšanu, bet, ja ir skarti arī mīkstie audi, nepieciešams veikt zobu kanālu tīrīšanu (endodontiju).

Un tikai 1% ļaužu uz Zemes nav saskārušies ar kariesu! Veselības speciālisti ir noskaidrojuši, ka kariesa nav dažādu tautu pārstāvji, pilnīgi visiem eskimosiem un visai hunzu ciltij, kas mīt Pamira dienvidu reģionā. Viņi ir izvairījušies no zobu kaites pateicoties, tam ka ļoti reti vai pat vispār uzturā nelieto saldumus. Un tas arī ir tas iemesls kāpēc slimību izraisošajiem mikrobiem, kas izraisa kariesu nepatīk viņu zobi.

Vienkāršs un veselīgs ēdiens un kārtīga un regulāra zobu tīrīšana ir daudzkārt labāki par super dārgo Holivudas smaidu, kas panākts uz mākslīgo zobu rēķina.

304 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Nu šajā laikā nav iespējams neest saldumus vai nesaskarties ar cukuru mums no tā neizvairītiesemotion

ja nu vienīgi tu ēd tikai zaļbarību. emotion

8 0 atbildēt
Saldumus ēdu ļoooti daudz, tie ir mana atkarība, bet zobus nelaboju jau 4 gadus. Ne jau neeju pie zobārsta, bet vienkārši viss ir labi. emotion
4 1 atbildēt

Teorētiski tu to pats arī vari darīt.emotion

2 0 atbildēt

zobiem NAv jābūt baltiem... to cilvēki ir pieņēmuši..

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Fū kādis zobi! Tas kurš grib lai uzzīmēju viņu kā spoku rakstiet komentāros atbildot man! Būs raksts! Pluss no manis par šo rakstu
0 2 atbildēt