local-stats-pixel fb-conv-api

Fascinējoši fakti par cigaretēm - bērni nepīpējam!12

101 4

Lielaka daļa jaunieši pīpē, bet kādēļ? Kāds atbildēs "stresa noņemšanai" , cits atkal "jo tas ir stilīgi". Jāsaka godīgi, es pats pīpēju jeb smēķēju un saku godīga man nepiemīt neviena nošīm atrunām, bet sāku pīpēt tikai tāpēc, ka mani jaunieši sāka pīpēt, bet ar laiku es ticu, ka es atmetīšu, jo pats aprēķināju visa nauda, kas aiziet c igaretēs es varu sev nopirkt mašīnu lietotu golf 3, jaunu datoru vai pat Iphone 5. Tad nu izdomāju ievietot interesantus faktus par cigaretēm. Tad nu lasam un ja nav grūti iemetiet kādu +. P.S - lūdzu neliekiet bezjēdzīgus komentārus.

Šie ir fakti ir par viss kaut ko, kam ir sakars ar cigaretēm.

1.20 minūtes pēc pēdējās cigaretes arteriālais asinsspiediens pazemināsies līdz normālam, atjaunosies normāla sirdsdarbība, uzlabosies asins piegāde pēdām un plaukstām;
2.pēc astoņām stundām normalizēsies skābekļa saturs asinīs;
3.pēc divām diennaktīm pastiprināsies spēja sajust garšu un smaržu;
4.pēc nedēļas uzlabosies sejas krāsa, pazudīs ādas, matu, izelpas nepatīkamā smaka;
5.pēc mēneša kļūs manāmi vieglāk elpot, pazudīs nogurums, galvassāpes, it sevišķi no rītiem, vairs nemocīs klepus;
6.pēc pusgada – pazemināsies pulss, uzlabosies sportiskie panākumi, jutīsi vēlmi pēc fiziskām slodzēm;
7.pēc gada – koronāro slimību risks samazināsies uz pusi, salīdzinot ar smēķētājiem;
8.pēc pieciem gadiem – strauji samazināsies iespēja saslimt un nomirt ar plaušu vēzi, salīdzinot ar tiem, kas izsmēķē paciņu cigarešu dienā;
9.ietaupīsies ievērojami naudas līdzekļi, kurus varēsi izlietot pēc saviem ieskatiem.

Šie fakti ir par visām cigaretēm un patiesību.

1.36% Latvijas iedzīvotāju smēķē, liecina jaunākais Eurobarometer pētījums. Tas ir vairāk nekā Eiropas Savienības vidējais rādītājs – 29%.
2.Latvijā smēķē 54% vīriešu un 18% sieviešu.
3.52% no tiem, kas mēģinājuši atmest smēķēšnu, spējuši bez cigaretes izturēt mazāk nekā nedēļu, 35% - starp vienu un astoņām nedēļām, bet 13% - vairāk nekā divus mēnešus.
4.Smēķējošie Latvijas iedzīvotāji dienā vidēji izsmēķē 13,1 cigareti.
5.Vīrieši pīpē vairāk – 15,2 cigaretes dienā, bet sievietes – deviņas cigaretes.
6.Tabakas dūmos ir četras reizes lielāka cilvēka organismam kaitīgo vielu koncentrācija nekā auto izplūdes gāzēs.
7.Aptuveni 90% no smēķētājiem, kuri izlasīs šo rakstu, liksies, ka tās ir kārtējās pupu mizas, (tāpat kā brīdinošie uzraksti un bildes uz cigarešu paciņām ir tikai butaforija ar melnā humora piedevu), 10% liks aizdomāties par atmešanu, un visticamāk, ka neviens no tiem tā arī neatmetīs kaitīgo ieradumu.
Avots


P.S šis raksts ir veidots no telefona, ja atrodi kadu kļūdu tā ir attaisnojama, jo mans telefons ir lagojoš mēsls.

101 4 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000
Lol, nezin kuram tad ir tāda atmaska? Pīpēju jo stilīgi lool. Es saku pīpēt jo dzerot pa galvu deva labāk.. Un nopirkt? Nejutīs nemaz ka ietaupās, jo citos sūdos aiziet nepīpējot. Vienīgais ja katru dienu cigu naudu liksi krājkasītē, tad gada laikā kaut ko varēsi nopirkt bet nesaskatu tam īpašu jēgu, katrs dara kā grib. Galu galā tāpat jāmirst būs, varbūt rīt, varbūt pēc 50 gadiem, varbūt es nomiršu pēc šī komentāra, nu un. Tāpēc dariet katrs ka ziniet :-)
13 2 atbildēt

Nepīpē, nedzer un nomirsti vesels! emotion

11 0 atbildēt
Jā... Šaize ar to pīpēšanu ir! Lasot rakstu tiešām sagribās atmest, bet nav viegli! Protams daudzi teiks, ka vajag gribasspēku, bet nav tik vienkārši, ja visjr apkārt smēķe, pamēģini būt izsalcis un skatīties, kā citi ēd! Stulbs salīdzinājums, bet ticu, ka pīpētājs sapratīs! P.S. Šogad atkal mēģināšu atmest!emotion
7 0 atbildēt

Es nezinu. Var jau būt, ka taisnība, bet konkrēti es sāku smēķēt tikai dēļ tā, ka savulaik pīpēja mans sencis (to dara joprojām) un sieva arī nelikās traucēta to darot. Pusgadu nodzīvojot ''svaigā'' gaisā- vnk neizturēju... Tagad- velku... Nedomāju, ka raksts ir muļķības, bet normālam pīpētājam tas neko neizmainīs. 

1 0 atbildēt
raksts labs, bet mani nekā neuzrunā atmest. Varbūt arī tāpēc, ka pīpēju 20 gadus un man tas netraucē. Pasportot arī varu.
1 0 atbildēt

Nesaprotu kapēc vispār ko tādu sākt. Tā vietā lai nopirktu sev cigaretes, varat naudu ielikt krājkasē, vai nopirkt sev kādu našķi.

1 1 atbildēt
Krister un pac pīpē emotion
0 0 atbildēt
Pupu mizas.
0 0 atbildēt

Interesants raksts,bet varu derēt  ka kurītājiem šitas liekas galīgi garām emotionemotion

0 0 atbildēt

atmaska lai nepīpētu ir saukt to par atkarību. tādas nav. tas ir izdomājums. ja gribi nepīpēt - nepīpē. tik vienkārši. Tabakas industrija uzbūrusi divus burbuļus. Arī pati tabas industrija saka ka tas ir nevesalīgi un kaitīgi veselībai. Tas strādā lai turpinātu cilvēku vilkt vienu cigareti pēc otras. Iestāstot cik psiholoģiski milzīga ir atkarība no smēķiem, cik grūti to atmest. To nedara ārsti, to dara tabakas industrija. 

Apzinieties kādās ilūzijās jūs dzīvojat. Cigarete nav opijs.

0 0 atbildēt

Dzīvoju tikai vienreiz, tāpat beigās nomiršu un nedod dievs vēl vesels nomiršu - tipiskas un trulas smēķētāju atrunas. Ja dzīvo tikai vienreiz, tad kāda jēga to dzīvi dzīvot smirdošam no vienas cigaretes līdz nakamai, pa starpai mocīties ar kādu hronisku klepu un nobeigumā, kas pienāks ātrāk nekā gribētos, saķert plaušu vēzi.

0 0 atbildēt