local-stats-pixel fb-conv-api

Esi zaļš spoks!38

659 3

Sveiki spoki.

Ar šo virsrakstu es domāju ka "Esi viens no cilvēkiem kurš palīdz dabai."

Šajā rakstā tu varēsi izlasīt dažādus veidus kā palīdzēt dabai.

Mūsdienās problēmas ar dabu ir diezgan aktuālas. Zinātnieki meklē risinājumus bet tikmēr mēs varam paši kaut ko izštukot. Labāk palīdzēt dabai laicīgi nevis gaidīt uz zinātniekiem. Daba vienmēr mums būs pateicīga ja būsim zaļi. Dods devējam atdodas. Pateiksimies dabai par to ko viņa mums sniedz un darīsim labu arī viņai. Ikviens ir nogrēkojies ar to ka ir darījis ko sliktu dabai. Atdarīsim labu.


659 3 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Zaļie cilvēki ;d
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000

Tualetes papīra vietā var lietot lupatiņu, kuru vēlāk var izmazgāt upē.

72 1 atbildēt

tad kad tev pirkstiņš izspiedīsies caur to vienu slānīti tualetes papīra, tu sapratīsi, ka labāk tomēr ir pārlocīt dubultā... 

41 0 atbildēt

Es gan cerēju, ka būs pamācība, kā kļūt par citplanētieti. emotion

23 0 atbildēt

Viss ir jauki un labi, bet vai ir jēga atteikties no 1. pasaules komforta un iespējām, lai sniegtu niecīgu ieguldījumu milzīgā problēmā? Visu laiku raustīt vadus, ziemā un slapjdraņķī skriet krosu pa slapjām ielām, riskēt ar brūniem pirkstiem, sprāgt piepirstā ofisā bez kondicioniera? 

Risinājums, kas tiešām darbotos, būtu kompromiss starp komfortu un "zaļumu", kā arī reāla rīcība. Saprotu, ka šis viss ir rakstīts, lai lasītājs ar minimālām pūlēm varētu justies labi, ka ir palīdzējis dabai, bet tās ir muļķības. Sāc kaut vai ar mājas nosiltināšanu, jo enerģijas zudumi lielākoties ir katastrofāli. Nopērc jaunu ledusskapi. Nomaini kvēlspuldzes. Jā, tas viss maksā naudu un laiku, bet tas būs 1000x efektīvāks ieguldījums kā pieprasīt, lai tev nesūta reklāmas.

Ja tiešām gribās "domāt un rīkoties zaļi", ieteiktu iekrāt naudu, iegādāties vajadzīgo aprīkojumu un doties sabotēt Maersk transporta kuģus. Viens tāds kuģis izdala piesārņojumu, kas ir ekvivalents 50 000 000 vieglajām automašīnām. Pietiktu nogremdēt 8 kuģus (un līdz ar to panākt, ka tiek uzbūvēti jauni, efektīvāki un zaļāki), un varētu slaucīt dibenu kā karalis triljons gadus bez īpašiem sirdapziņas pārmetumiem.

13 0 atbildēt

nu pie šī visa būtu noteikti jāpieraksta ūdens taupība, auto degvielas ekonomija u.c. bet tas viss ir koks ar diviem galiem - jo mēs vairāk taupām, jo vairāk nodarām kaitējumu ekonomikai, tādēļ, piemēram, naftinieki sāk pumpēt naftu vairāk un tirgot par zemāku cenu un mēs sākam tērēt vairāk emotion uzskatu, ka viens no lielākaiem taupības veidiem un zaļu domāšanu ir mājas apkure ar malku nevis gāzi, oglēm vai granulām. tas ir milzīgs finansiāls ietaupījums.

10 0 atbildēt

Da es jau tā dzīvoju kā alu cilvēks, man nekā nav no šite minētajiem izņemot datoru...

8 0 atbildēt

Parasti jau ir tā- vai nu sūta reklāmas un neko nemaksā dzīvokļu uzturēšanā, kopējie maksājumi vai arī nesaņem reklāmas un maksā.

2 0 atbildēt

Šobrīd zaļā domāšana ir modē un pat ražotaji visam karina klāt Zaļš, lai gan patiesībā arvien vairāk ražo iekārtas, kas nav pilnība izslēdzamas (piemēram TV, atskaņotaji, datori, veļās mašīnas u.c) Protams var izraut no rozetes, bet mūsdienās eiro remonta standarts ir ap 20 cm no zemes rozete, kurai visai grūti piekļūt.

1 0 atbildēt

ātri pārskatot rakstu aiztinu līdz wc papīram un uzreiz nākamā bilde - vēstules emotion

Domāju ka piedāvāsi wc papīra vietā izmantot maksimas un elvī avīzes emotion

1 0 atbildēt

nav man kur lieku maisu iebāzt,nevis kvadratūras dēļ ,bet mēbēļu izkaŗtojuma dēļ ,bet ja būtu ,tāpat neiespringtu,man to nevajag

2 1 atbildēt

6.kas man ar roku dirsa būs jāslauka?

1 0 atbildēt

Trenažierus Rīgā un pilsētās gan vajag. Cik es tur esmu bijis, tur gaiss vnk nav elpojams. Beil iedomāties cik maza būtu starpība skriet pa rīgu ar cigareti zobos vai bez.

0 0 atbildēt

Citus veidus uzrakstisu otrajā daļā ja bus labas atsauksmes.

0 0 atbildēt

Komara taustiņš lāgā nestrādā tāpēc   nav ko celt traci pa pus pasauli

0 0 atbildēt

1. - vai tad ja man ir iesprausts vads rozetē, bet otrā galā nekas nav pievienots, vai tad arī tērējas elektrība?

2. es nezinu par kādu žāvētāju ir runa, visi taču karina uz šņores. 

3. man nav pat ventilatora emotion

4. tāpēc, ka šādi trenažieri ir pārsvarā sporta zālēs kur starp treniņiem vajag paskriet, vai kaut kā tā, un mazā zālē tas ir piemērots. otra lieta ja ir ziema. trešā lieta ja tomēr ir mājās, tad varbūt dzīvo pilsētā, kur negribas skriet pa burzmainiem kvartāliem. 

5. jau šķirojam kādu laiku. 

6. vienu iedaļu 4kārtu papīram ir tas pats kas 2 iedaļas 2kārtu papīram. Labāk pirkt to papīru kurš ir pietiekami biezs UN jau ražots no pārstrādātiem materiāliem. 

7. nu jā, bet tad man nebūtu palikņi traukiem vai lietām, nebūtu materiāls ar ko noklāt vajadzīgas vietas piemēram krāsojot vai remontējot. turklāt to tāpat var pārstrādāt. 

0 0 atbildēt

Nezinu, kā citi, bet manās mājās ''mūsdienu metode'' veļas žāvēšanā nekad nav izmantota. Atvainojiet, bet vējā izžuvusi veļa tiešām smaržo pēc svaiguma (atšķirībā no veļas, ka smazgāta ar visiem tiem ''svaiguma un smaržas'' līdzekļiem).

Es arī ieteiktu nelietot veļas smaržinātājus, mīkstinātājus, gaisa atsvaidzinātājus (nu atvainojiet, bet pēc kārtīgas ''kūkas'' var atvērt tualetes logu vai ieslēgt ventilatoru), citas agresīvas un smirdīgas (citam smaržīgas) ķīmijas. Labāk izvēlēties ekoloģiskākas alternatīvas (līdzekļus, kas nesatur tās tonnas smirdbvielu un citas kaitīgās drazas).

0 0 atbildēt

hmm, sanāk, ka mana ģimene ir zaļa, jo mums reklāmas nesūta, trenažiera nav, drēbju žāvētāja ar nekad nav bijis, bet māju atvēsinam ar balkonu emotion

0 0 atbildēt

6.

emotionEs smērēšu savas apenes / rokas, lai tik izglabtu kādu koku?

emotion Nabaga koki. 

1 1 atbildēt

"Nav tā ka ir 100% un tas vairāk nelādējas, protams ka lādējas, bet elektrība mistiski pazūd." - Esi dzirdējis par Matērijas nezūdamības likumu ?

0 0 atbildēt
Cik es eamu ievērojusi daudzi cilvēki vēl jo projām žāvē veļu ārā uz auklas tāpēc neuzskatu ka tas ir veco laiku paņēmiens. Par tualetes papīra ekonomēšanu vispār nepiekrītu jo tā kā daudzi tualetes papīri ir tādi kuri vienkārši izšķīst tiko saskaroties ar mitrumu. Atkritumu šķirošanu daudzās skolās ir tas ka bērniem jāvāc un jānes uz skolu pet pudeles makulatūru un baterijas un pārējos nav jēgas šķirot jo ir viena atkritumu kaste. Labāk ierosini iestādīt kokus.
0 0 atbildēt