local-stats-pixel fb-conv-api

Erots un Psīhe. Mīlasstāsts.6

Sveiki, sen neesmu likusi rakstu tāpēc nolēmu uzrakstiet kaut ko citādu, nebijušu. Lai labi lasās, jūsu padevīgā Trojas Helēna.

Erots bija mīlestības dievs griķu mitoloģijā. Viņš bija Afrodītes dēls. Citos avotos minēts, ka Erotu radījis Haoss.

Erots Grieķu mitoloģijā bija vienīgais no dieviem, kam uz muguras bija skaisti, balti, plati spārni, kā tas sastopams daudzos kristīgo eņģeļu atainojumos. Dievu vēstnesim Hermejam bija tikai spārnotas sandales. Tomēr Erota darbs bieži vien nebija labdabīgs. Erots mudināja kaislību starp cilvēkiem, šaujot ar bultu tieši sirdī. Erotam pavēles varēja dot dieviete Afrodīte, kas bija ļoti skaista, tomēr visai iedomīga būtne.

89 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

griķu mitoloģija ? emotion 

8 0 atbildēt

Baigi Psīholōģistiskais stāstiņš!   emotion  

Patika Afrodītes apzīmējums "ieDOMĪGA" (tāda kas dzīvo savās domās)

0 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Es nekad nebiju šo lasījis. Šim stāstam apakšā ir ļoti dziļa doma. Psīhe, jeb prāts, patiešām ir tāds, kuram ir grūti kādu iemīlēt, jo tas visu izsver racionāli. Un pieejot lietām racionāli, nav vajadzīgs otrs cilvēks blakām. Mīlestība ir nesavtīga, bet racionālais prāts ir pret neracionālām, neizdevīgāk lietām. Bet beigās ir labākais - izdārās, ka prātu visvairāk valdzina tieši tas, ko viņš līdz galam nesaprot - noslēpumainais Erots. Viņš nav lēts un nav viegli izprotams, tāpēc psīhe ir pilnīgi "kā bez prāta". Tomēr, prāta racionālā daļa ņem virsroku, jo tāda ir tās būtība.. un tā tomēr vēlas racionāli izvērtēt, vai mīlnieks ir skaists vai nē. Lai arī pieķerta un sastrādājusi nepatikšanas, bet viņa pieredz to, ka ir "bez prāta" gan neizskaidrojamā, gan arī racionālā veidā, jo pārliecinājās par Erota skaistumu abās jomās. Kā tad lai tādu pēc tam nemīl? emotion Paldies! Izcils stāsts domāšanai! Vai ir vēl kaut kas līdzīgs?

0 0 atbildēt

🌹

0 0 atbildēt