local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīve spokos, mīnusi un plusi99

1156 23

Raksts papildināts ar bildi un kopsavilkumu.

Šodien laukā atkal dziļa ziema nomainījusi pavasari. Kamēr laukā sniegi lielām pārslām krīt, nekur staigāt nevar, tamdēļ rakstu mazu pļāpu rakstiņu par šo un to Spokos.
Cilvēka daba tā iekārtota, ka tam patīk, ja kāds tevi nedaudz paslavē, vai vismaz ievēro, kaut pats to negribi skaļi atzīt.
Savu žurnālista iespēju (piekļuves) ietvaros pasekoju notikumiem Spokos , kas notiek ar dažādiem rakstiem, arī maniem. Izteikšu tikai savas domas un nepretendēju uz absolūto patiesību. Priecāšos, ja kāds ar mani kulturāli padebatēs un neviens neapvainosies.
Domāju, ka daudziem no mums sen ir nesprotams fakts - kāpēc labākie raksti tiek apveltīti ar mīnusiem, bet vidusmēra un necili bieži vien gūst ļoti lielu plusu skaitu un mīnusa neviena.
Par mīnusotājiem.
Rakstu mīnusotājus var sadalīt divās lielās grupās :
Pirmie - ar mīnusu reizē raksta komentāru ar paskaidrojumu par nepilnībām vai kļūdām, kas rakstā nav izdevies vai neptīk. Es ļoti cienu šos, kuri savu domu prot noformulēt, pamatot un nebaidās uzrakstīt. Tiem vienmēr cenšos pateikties, jo pašam savas kļūdas ieraudzīt grūtāk. Diemžēl, šādu spoku mums vismazāk un ir ārkārtējs retums to sastapt. Cienu tos, kuri spēj pievienot rakstam negatīvu, bet neapvainojošiem vārdiem izteiktu komentāru, mīnusu nepievienojot. Tos uzskatu par zinošiem, izglītotiem un ar visaugstāko intualekta pakāpi.
Otrie - komentāra nav nekāda, bet mīnuss ir. Visbiežāk rakstos , kam pievienoti jau vairāki pozitīvi komentāri. Pasekoju pēdējjā laikā mīnusiem savos rakstos. Visvairāk ir tādu, kas paši vēl nevienu rakstu nav uzrakstījuši, bet klejo pa rakstiem, liek mīnusus un daži pat raksta nesakarīgus komentārus, kas sastāv no dažām zilbēm vai zīmēm. Turklāt viens un tas pats komentārs atkārtots tiek daudzos rakstos. To var ļoti labi redzēt - jāieiet mīnusotāja profilā un jāpalasa viņa rakstītos komentārus. Uzskaatu, šie cilvēki ir, kā tagad pieņemts saukt,- cilvēki ar īpašām vajadzībām un sabiedrībai ar viņu klātbūtni jāsamierinās. Liela daļa no viņiem sirgst ar uzmanības deficita sindromu, paši uzrakstīt rakstu nav spējīgi un cenšas sev pievērst uzmanību ar mīnusu vai dumju komentāru.
Ir vēl mīnusotāji, kas minētajās grupās neiekļaujas. To nav daudz un tie ir atsevišķi gadījumi, kad spoki sastrīdas un tad pēc principa - tu man, es tev.
Varbūt kāds rets skaudības gadījums arī varētu būt. Par šādām strīdu tēmām - mīnusošanu, banošanu raksti jau bijuši, bet tie galvenokārt starp augstāka ranga spokiem.
Par plusotājiem. Tā vien šķiet, ka viss norit saskanīgā gaisotnē. Kurš raksts iepatīkas, to plusojam. Kas notiek it kā neredzamās aizkulisēs?
Šodien pilnīgi nejauši pieslēdzos vienam gandrīz divus gadus vecam spokam ar pavisam zemu krutuma līmeni un paskatījos komentāros - nebeidzamu slavinājumu komentāru virkne tikai vienam, pat teiktu, pazīstamam labu rakstu autoram.
Acīmredzot arī plusi likti, secinu pēc tekstiem. Tātad, vienpusīga mīlestība, fanošana, vai draugu būšana? Negribētu domāt par viltus profiliem. Par tiem arī gana dzirdēts.
Daudz mums ir ļoti jauku spoku un ik dienu kādu jaunu atkal sastopu.
Zinu, ka garus rakstus negrib lasīt, beidzu. .

1156 23 99 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 99

0/2000
« 1  2  3 »