local-stats-pixel fb-conv-api

‘’Dzimtenītes’’ meklējumi pasaulē24

854 5

Pašdarinātā stiprā alkohola vēstures pirmsākumi meklējami jau alķīmiķa Razesa traktātā, kas datēts ar 10.gs, kur detalizēti aprakstīta degvīna pagatavošanas recepte. Bet arī pirms tam ar tvaicēšanas metodi tika iegūtas apreibinošas dziras- ne tik ‘’grādīgas’’, bet savus 15 grādus tie saturēja.

Vienmēr atcerieties- Alkohola ietošana ir kaitīga jūsu veselībai!


Latvijā pašgatavoto grādīgo dziru sauc dažādi- kandža, dzimtenīte, paštaisītais, samogons, šmakovka….. Neviens īsti nevar izskaidrot kā latviešu valodā parādījās vārds ‘’kandža’’. Iespējams šo vārdu pie mums ‘’atnesa’’ latviešu karavīri, kuri Krievijas- Japānas kara laikā aizkarojās līdz Korejai, kur ar vārdu ‘’handža’’ iepazina ļoti sliktas kvalitātes šņabi. Lai kā arī to nesauktu, visiem ir skaidrs par ko ir runa.
Un šādi dzērieni tiek gatavoti daudzviet pasaulē, par pamatu izmantojot dažādas izejvielas. No šīm receptēm ir izveidoti nacionālie dzērieni, kurus iespējams nopirkt veikalā. Tāpēc paceļosim pa dažādu valstu dzērienu veikaliem un pameklēsim dzimtenītes (kā man patīk šis nosaukums- skan tik mīļi un pazīstami) radiniekus.

854 5 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000
Ir sanācis dzīt kandžīti no ievārījumiem-ilgi rūgst,vairāk nekā 3 mēnešus un pēc kodiena galva tik pat ilgi sāp.emotion
20 0 atbildēt

Paldies! Interesants raksts, daudzus dzērienus nemaz nezināju savos 45 gados.  emotion 

19 0 atbildēt

Arii es vismaz pusi esmu pameegjinaajusi, Nu dzeerieni kaa dzeerieni, bet iipashi veelos pastaastiit par Ouzo, jo ar to bija iipatneeja pieredze.

Mums ar draugu bija tradiicija uzriikot dazjaadus tematiskos vakarus. Taa nu vienreiz uzriikojaam griekju vakaru. Iesaakaam, kaa parasti, ar paaris aliem un tad kjeeraamies pie Ouzo baudiishanas. Jaa, bijaam dzirdeejushi, ka vajag atshkjaidiit sho dzeerienu ar uudeni bet nu mees, ruudiiti degusteetaaji, tak neiesim meerkakjoties emotion  

Procesa laikaa notika incantas lietas: redzeejaam ka otrs k-ko staasta, bet neko nedzirdeejaam, laiks pluudda kaa kjiiselis, un finaalaa 2 stundas bija vnk kaut kur pazudushas...

Noleemaak, ka sho dzeerienu vairs nelietosim emotion

17 3 atbildēt

Nevajag ,,Dzimteniti,,meklet pa visu pasauli... vajag dzit pasham.

11 0 atbildēt
Tad kad vēl jūrā gāju, tika nogaršoti tēju pusē no šī sarakstā un vēl vairums pasaules neoficiālos dzērienus. Šī pat ir atsevišķa tēma rakstām ar bildēm no pieredzes.
10 0 atbildēt

Pirms diviem mēnešiem ar šo rakstu tu būtu izglābis man dzīvību, jo par visiem šiem dzērieniem gatavoju lekciju...  emotion 

8 0 atbildēt

Interesants raksts!

7 0 atbildēt

Tik apjomīgs pētījums pelnījis medaļu. Cik no tiem esi pats degustējis? Kā zināms, neviens pētījums nav pilnīgs bez praktiskā darba...

7 0 atbildēt

A kur mūsu pašu "Preiļu dzeltenais"?

6 0 atbildēt

Es vasarā izdzinu alu no iesala koncentrāta pieliekot vis kaut ko. Bija jau labi, tikai daudz par daudz noturēju. Tāpat izdzērām visus 10 litrus. 3 čaļi vēma 2 dienas, man viss čotka

6 0 atbildēt

Laba manta. emotion   

5 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Istu slivovicu un rakiju dzeru budams dienesta Bosnija-Hercegovina 90 gados .Jums jaunie gurki nebus pat sapratnes par dabigu un kvalitativu mantu!

2 0 atbildēt
Man Poitin saistās vairāk ar krieviju emotion
1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Amerikā kaņdžas tecinātājus sauc par MŪNŠAINERIEM!!!emotionTas ir krimināls,bet ienesīgs biznes!!!Vienreiz viens leģendārs kaņdžas tecinātājs lai nenonāktu policistu rokās pat izdarīja pašnāvību!!!
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

incanti = interesanti  emotion 

0 2 atbildēt