local-stats-pixel fb-conv-api

Dīvainākās māņticības, kas vēl līdz šai dienai sastopamas Krievijā!48

547 11

Krievija ir lielākā valsts pēc platības visā pasaulē, kā rezultātā tai ir bijusi gara un bagāta vēsture. Šī iemesla dēļ krievijā ir daudz māņticību. Lai arī mums pārējiem tās varētu šķist ļoti dīvainas, taču viņiem pašiem tā ir ierasta ikdienas sastāvdaļa un pasargā viņus no nelaimēm gadu no gada.

Šajā rakstā jūs varēsiet izlasīt par dažām no māņticībām. :)

547 11 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000
Daudzi no šiem ir sastopami arī Latvijā
44 0 atbildēt

Man šķiet, ka gandrīz visi no šiem "ticējumiem" ir sastopami arī Latvijā. Un šeit nu mēs varētu gudri paspriedelēt, vai gadījumā tās nav okupācijas sekas... 

32 1 atbildēt
Uztaisi aptauju spoki.lv par spoku gimeņu māņticībām- varētu sanākt ļoti labs un interesants raksts.
23 1 atbildēt
2. Ja kaut ko esi aizmirsis, tad ieej pakaļ, bet izejot gan ir jāpaskatās spogulī. emotion Tā it kā vnm ir bijis...
21 0 atbildēt

Savulaik vecmamma teica ,ka uz nakti jaaizklaj logs ,lai meness nespid virsu,neesot labi . Vinja neprata isti pamatot kapec,to esot teikusi vinjas mamma... Tikai paaugoties sapratu,kapec nav labi.Uz daziem meness negativi iedarbojas( menesserdziba), tapec labak to logu aizklat,jo nevar jau zinat ,kursh bus ,,jumtu staigatajs,,. Vai tad ta ir manjticiba ? Cilveki vienkarshi gadu gaita bija to atskartushi un nodeva talak ka tautas pieredzi, kaut gan pirma bridi var likties manjticiba .11. Nelaizit nazi... var sagriezt meli, ne kljut par kadu tur personu. Ziemelju tautas,piem. chukcas, medz est iekozoties galjas gabala un nogriezhot to ar asu nazi gar pasham lupam, varbut tapec vinji ir tik,, ljauni un nezeligi ,, emotion  ,bet varbut ir vienkarshi pietiekami veikli ? 15. Nerunat daudz publiski par saviem planiem, zinu konkretu gadijumu ,kad cilveks neta atrada (izmekleja)pardodamu maju , visiem to radija un lielijas ,bet kamer mekleja pa bankam naudu,  viens no tas kompanijas pasteidzas to ,,nocelt,,no degunpriekshas ... Ari manjticiba ? Vai varbut tautas pieredze ? Katrai manjticibai pamata ir kada konkreta doma.

19 0 atbildēt
Krievi nesvin 40 gadu jubileju, nedāvina pāra skaitļa ziedus...
16 0 atbildēt

Es zinu citu ticējumu: ja kāds sadzeras "Bojarašņiku", tad viņa gimenei tuvākā laikā gaidāms mantojums..  emotion 

13 0 atbildēt

Nezinu, kādēļ minēta tieši Krievija, bet arī es ievēroju dažus no šiem piemēriem. Tas nenozīmē, ka manās mājās nekad nav strīdu vai kā cita negatīva, bet ir lietas, kuras vienkārši ievēroju. emotion

12 0 atbildēt

Visai loģiski - tā nav māņticība

1) nedēļas dienā svinēt dzimeni - tas nozīmē aizdzerties visam kolektīvam, radiem, draugiem, darbu kādam zaudēt.. labāk atlikt uz nedēļas nogali.

2) atgriežoties mājās, atklās mīļāko - kam no tā būs labāk?

3) mirstība tik liela, ka ja kāds paziņa nomirst, tad putns bijis vainīgs

4) vienkārši iegansts biežāk uzēst vistiņu. tāpat slikto ziņu nesēja nogalināšanas netikums.

5) attaisnojums dzeršanai un pīpēšanai - "man bērnībā pārkāpa pāri, lielāks jau vairs neaugšu"

6) tas vīriešiem - pautus apdauzīsi uz stūra, paklīdīs valodas - tiešām neapprecēsies

7) radies no tā, ka tukšos spaiņus nesa mamma uz aku, un parasti iedeva, lai bērni labāk nes. Protams, ka jāizvairās!

8) pārāk bieži kāds iesitās kokā/stabā, ejot katrs pa savu pusi un raujot otru uz savu pusi. loģiski.

9) pazudis tulkojumā. Savulaik bija "Jēzus lauza maizi un deva saviem mācekļiem". Mana vecmamma no mātes puses to burtiski ievēroja un lauza, nevis grieza.

Lai gan ja tā padomā, tad Jēzum arī nemaz tik labi nebeidzās dzīve..   emotion Krievi varbūt vienkārši negribēja mirt jau 33 gados.

10) Dabīgi, ka konflikts - "Tu man pielaidi tās hlamīdijas!". Ej nu pēc tam pierādi, ka tas sekss pie vainas nemaz nebija, bet dvielītis vienmēr būs tas vainīgais .. emotion

11) Ļaunām un nežēlīgām personām tā arī neizdevās atrast izskaidrojumu. Psiholoģija nebija attīstīta pirms vairākiem gadsimtiem, bija jāiztiek ar to, ka visi ļaunie ēduši gurķus, dzēruši ūdeni un laizījuši nažus. Palika pie nažiem.

12) Sadzērās, dziedāja, svilpoja .. hronisku dzeršanu arī cilvēki kautrējās pieminēt - "kāpēc piekāvi sievu? ai, viņa dziedāja reibumā!"

13) atkal - ģenētika, slimību agrīna diagnostika savulaik nebija diez ko attīstīta, tāpēc vaina bija uz kaut ko jānoveļ. Pie tam tas bija saprātīgs iemesls cilvēkus klāt pēc iespējas nelaist - jau tad novēroja baciļu un vīrusu efektu.

14) uzkāpšana un atkāpšana atpakaļ - nu tas vēl maigais formāts. Tas pats ar dūri pa seju, spērieniem pa pautiem, u.c - "labāk nedarīt, bet ja sanāk, tad labāk lai abpusēji, lai nolīdzinātu konfliktu".

15) Nu beidzot kaut kas adekvāts un pamatots - protams, ka izmuldoties motivācija pazūd, visi bāž sejā vakardienas plānus un bazūnēšanu! emotion

visumā vienkārši principi, kas klusajos telefonos zaudējuši sākotnējo nozīmi un palikuši par folkloru emotion

10 1 atbildēt

Šis raksts daudz ko izskaidro. Par cik es šim tam ticu emotion  emotion 

5 0 atbildēt

Un ja jūs vēlaties, lai ceļojums tiešām izdotos, tad nekādā gadījumā nedrīkst ielūkoties spogulī mirklī kad ejat laukā no mājas.

Tieši otrādi, ja esi pēc kā atgriezies, tad izejot paskaties spogulī... Daļai šo ticējumu ir pavisam racionāls izskaidrojums.. 1. teiksim - loģiski, nav ko sākt dzerstīties nedēlas vidū emotion

11. nu nav prātīgi lazīt nazi- tas vairāk lai to bērni nedarītu, kad uzsmērē ievārijumu, lai nelazītu nazi

13. Nu protams- nav ko vazāties svešiem cilvēkiem, kamēr vel bērnam nav izveidojusies, vismaz kautkāda imūnsistēm - šo pat iesaka arī ārsti.. padomju laikos pat bērnu ar māti nedēļu turēja slimnīcā..  

5 0 atbildēt

ne tikai krivija bet daudz kur citur ar

4 0 atbildēt

Vairumam piemineto lietu nav manticiba, bet gan realas lietas, kuru pamatojumu 99% musdienu cilveki ir aizmirsusi. Un kas ir divainakais -nemaz negrib saprast.

5 1 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

 emotion  emotion 

3 0 atbildēt

Pirmais nav manticiba, tas ir tadel, lai nakamaja diena uz darbu varetu aiziet ar nesaposu galvu.

2 0 atbildēt

Nu to visu var traktēt, izejot no kādas sākuma pozīcijas - vai mēs ticam dvēselei, biolaukam/aurai vai arī ne. Ja ticam, tad ar tiem jēdzieniem tālāk arī skaidrojam. Ja mērķauditorija netic, tad viss noreducējas vienkārši uz bērniem un audzināšanu emotion

2 0 atbildēt

tas ir loti primitivs skaidrojums. Vienmer ir japatur prata fakts, ka cilveks skaidro lietes atkariba no savam zinasanam. Kadas ir tavas zinasanas sini tema?

jautajums vairak retorisks.

1 0 atbildēt

hahaah emotion 

1 0 atbildēt

1., 6., 8., 14 ir aktuāli ar pie mums.

1 0 atbildēt