local-stats-pixel fb-conv-api

Disney iegādājās FOX - ko mēs varam sagaidīt?2

Ceturtdien oficiāli ir ticis noslēgts līgums par to, ka Fox kompānija par 52 miljardiem nonāk Walt Disney company īpašumā.

Ko Disnejs iegūšt par šiem 52 miljardiem un, kādas tam varētu būt sekas?

Disneja īpašumā nonāk FOX tv un kino studijas, tiesības uz vairakām filmu franšīzēm, reģionālās sporta ziņas, dažadas holdinga tipa kompānijas 39% akciju no SKY un vēl dažādas lietas.

Labā ziņa tā noteikti ir Star Wars un Marvel franšīžu faniem - Star Wars, tagad pilnībā pieder Disneyam, kas nozīmē, iespēju, beidzot izdot vecās filmas labākā kvalitātē, ar noņemtiem gļukiem un iespējām uz jauniem stāstiem episkajā kosmiskajā sāgā par laikiem, kas noritēja pirmajās 3 filmās (kuras gan secīgi šobrī ir 4.,5.,6.). Arī Marvel fani šobrī droši vien sit glāzes un priecājās, jo tas nozīmē, ka Marvel, beidzot ir atguvusi savas krīzes laikos pārdotās tiesības uz X-cilvēku un Fantastiskā Četrinieka kino ekranizāciju. Jau šobrīd ir izziņots, ka netiks pārtraukta, piemēram, aizsāktā Deadpool franšīze, kurai jau nākamgad ir gaidāma otrā daļa un Disney arī nemainīs tās koncepciju un Dedpūls turpinās būt ar vērtējumu R jeb asiņains, pilns ar neķītriem jokiem un ainām.

Potenciālo cietēju gan nebūš mazāk. "Predator" un "Alien" franšīzes, kuras izceļās ar vardarbību un pēdējie "gabali" nav saucami par ļoti ienesīgiem, var izzust no turpmākajiem plāniem vai ģimenei draudzīģās kompānijas "Disney" vēlamajai auditorijai draudzīgāka, tādējādi pašu filmu faniem vēl neinteresantāk vērojami, jo zaudēs oriģinālo šarmu.

Ņemot vērā, ka Disneys iegūst ziņu kanālus var teikt, ka no viena ziņu pasaules monopolista lēnām veidojās cits monopolists. Disneys, mazina Mērdoka ietekmi uz ziņu biznesu. Naz zināms arī straumēšanas televīziju liktenis - palielinātais Disneya ietekmes saturs, kad Disney ir paziņojis, ka plāno tuvākajos gados izlaist savu straumēšanas platformu, var izrādīties liels klupiens tādām platformām kā "Netflix". Iegūštot kompāniju "Star India", Disney kompānija piesaka arī savu ietekmi Āzijas reģionā.

Tad ko no tā varam sagaidīt? Visticamāk to, ka tuvākajos gados mēdiji noslāņosies vēl vairak, bet komiksu filmu faniem prieku būs vēl vairāk. Katrā ziņā būs interesanti.

58 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

abi divi jau ir bijuši, daudzās sērijās ar Marku Hemilu (Lūku Skaivolkeru tēlojošais aktieris) priekšgalā.

0 0 atbildēt
Kaut kādu huiņu, neko īsti mans draugs nepateici..
0 1 atbildēt