local-stats-pixel fb-conv-api

Desmit īstu vīriešu arhetipi.1

41 0

iKeivs ņem talkā Freida teorēmas un "Modernās psiholoģijas kurss nelabojamiem dīkdieņiem" un izveido desmit vīriešu arhetipus, kuri piesaista daiļo dzimumu. Izvēlies savu masku, Censoni.

Tomass Džefersons reiz izteicās, ka visi vīrieši esot radīti absolūti vienādi. Turpretī 20. gs izskaņā Breds Pits, sakot «jāvārdu» Dženiferai Anistonei, pārāk vēlu secināja: "Padomā vēlreiz!” Kā apgalvo mūsu bijušie studiju biedri no psihologu fakultātes, pievilcībā darbojas Orvela likumi. Proti, visi vīrieši ir pievilcīgi sievietes acīs, bet daži vīrieši ir pievilcīgāki par citiem.

Ņemsim par piemēru kaut vai Miku Džegeru: ja "Ripojošo akmeņu" frontmens būtu dzīvi veltījis, piemēram, grāmatvedībai, viņa atraidījumu skaits no daiļā dzimuma puses kokteiļbāros sen jau būtu pārsniedzis mūsu absolūto rekordu. Taču tā vietā, lai spaidītu kalkulatora pogas, Miks devās rokenrola pasaulē un piecas dekādes vēlāk viņš joprojām savā ikdienas rutīnā pārguļ ar vismaz piecām Brazīļu skaistumkaralienēm.

Par laimi, apnarkojušies rokstāri nav vienīgais veču tips, kura priekšā ģībst vājais dzimums. Tāpēc liec pie malas to ģitāru, glāb savu kaimiņu dzirdi un dodies ar mums aizraujošajā psiholoģijas pasaulē. Attiecinot Freida seksuālās iekāres pamattipus uz mūsdienu pasauli, iKeiva redkolēģija ir izveidojusi tev paraugus, kam līdzināties.

> Malboro vīrs

Nav uz pasaules vīrieša, kas būtu izdzīvojis savu dzīves sūtību vēl romantiskākā veidā par pēc lētas tabakas dvakojošo Malboro vīru. Tērpies džinsu jakā un ādas biksēs pa taisno no "Kuprainā kalna" uzņemšanas laukuma, šis skarbais gans ir spēcīgs, neatkarīgs un centīgs: trīs pamati, uz kuriem ir būvēt jebkura demokrātiska valsts. Sievietes nespēj stāties pretim viņa spējai izdzīvot mežonīgajā dabā, izdzīvošanai izmantojot tikai laso un paciņu smēķu par latu gabalā. Plus, jebkura sieviete zina, ka vecis, kurš ikdienu pavada jādams uz nosvīduša zvēra starp kājām, ir monstrs arī gultā.

Izmanto, ja: Meitene smēķē trīsreiz vairāk kā tu un viņas sapņu vīrietis ir Klints Īstvuds.

> Mārtiņš Rītiņš (pirms 30 gadiem)

Tas asprātis, kurš teica, ka spēks ir vislabākais uzbudinātājs, acīmredzot ne vella nesaprata no ideālā auzu pārslu pudiņa pagatavošanas zinībām. Ir maz tādu lietu, kas spētu nospiest sievieti aklā apbrīnā uz ceļiem tā, kā vīrietis, kurš pārmaiņas pēc zina, ko un kāpēc viņš dara virtuvē. Bez spējas pagatavot tādu ēdienu, kurš nesastāv no pār desmit pelmeņiem, tējas un makaroniem ar tušonku. Mārtiņa Rītiņa ekvivalents izmanto savu kreativitāti kā panaceju sievietes "vēsumam" pret sevi. Kad sieviete redz savā priekšā Rītiņa home-made inkarnāciju, viņa neredz vis patuklu Amerikas latvieti ar fetišu uz brokoļiem, bet gan vīrieti, kas spēj parūpēties par sevi un dāmu, vienlaikus nobaudot visus dzīves jaukumus.

Izmanto, ja: Gatavo viņa sliktāk par savu māti.

> Dakteris

Atskaitot saldējuma kasti un "Netīrās dejas" DVD atskaņotājā, nav daudzu tik efektīgu sievietes savaldzināšanas iespēju kā baltais uzsvārcis. Tas tādēļ, ka augsti kvalificēts medicīnas darbinieks ir veltījis savu dzīvi, lai nesavtīgi palīdzētu citiem. Viņš ir iejūtīgs, viņš vienmēr pievērš viņai savu uzmanību un viņām ir pieejami praktiski neierobežoti botoksa krājumi. Un ja jau mēs sākām, tad Daktera spēja atgriezt cilvēku no mirušajiem ir nedaudz iespaidīgāka par tavu prasmi noskaitīt alfabētu atraugājoties.

Izmanto, ja: Gatavojot tev sviestmaizes viņa ir iegriezusi pirkstā.

> Ugunsdzēsējs

Nav daudz tādu drošības iestāžu darbinieku, kā visvarenais Ugunsdzēsējs. Ka nekā viņa drošsirdīgajai personībai piemīt trīs lietas, ko sievietes vienkārši dievina: bīstams darbs, kruta forma un gara... šļutene.

Atskaitot šīs acīmredzamās priekšrocības, sievietes dievina Ugunsdzēsēju par to, ka šis vīrietis ļoti bieži liek savu dzīvību uz spēles, lai glābtu citus. Un viņa vēdera prese pavisam noteikt pārspēj to, ko spēj piedāvāt tādi, mazāk populāri arhetipi kā Santehniķis un Datoriķis.

Izmanto, ja: Esat devušies zaļumos un kādam ir jāiekur ugunskurs.

> Zvēru mīļotājs

Ja tev ir suns, tad nav svarīgi, vai viņš ir tik matains kā Tolstojs, vai pliks kā Greanpeace aktīvists – sievietes absolūti dievina Zvēru mīļotāju. Tas tādēļ, ka jebkurš vecis, kuram pietiek veselā saprāta, lai parūpētos par mājdzīvnieku, ir gana apzinīgs, lai spētu izdabāt arī lēdijas vēlmēm: ģimenei un bērniem. Tā ir spēja, ko s daiļais dzimums pēc 30 vērtē visaugstāk. Liriska atkāpe: Zvēru mīļotājs ietver tikai rūpēšanos par zvēriem, nevis to izmantošanu... citos nolūkos. Burtisks zvēru mīļotājs ir interesants tikai gejiem cietuma dušas kabīnēs.

Izmanto, ja: Kāds paziņa tev ir piespēlējis kaitinošu kranci.

> Jūtīgais artists

Katrai sievietei ir vajadzīgs plecs, uz kura paraudāt, un tieši šajā brīdī uz skatuves ir laiks kāpt Jūtīgajam artistam. Uzģērb rūtainu vesti, nošķieb bereti uz galvas kreiso pusi, atrodi sevī ērgļa spēju klausīties, apvieno to ar einuha seksuālo vitalitāti un kļūsti par visnekaitīgāko sievietes draugu. Jūtīgajam artistam sievietes zvana par katru sīkumu, tiekas ar viņu piesmēķētās kafejnīcās un pieraud pilnus mutautus. Piekritīsi, ka īstajos momentos uzticības personas loma ir svarīga. Nepieciešamās prasmes: regulāra Sartra citēšana, dzīves bezjēdzības apspriešana un plānas saru kopas (pazīstama arī kā kazbārda) kultivēšanu zem savas apakšlūpas.

Izmanto, ja: Viņai patīk raudāt par vismuļķīgākajām lietām, tam visnepiemērotākajās vietās.

> Ārzemnieks

Nedaudz noslēpumains un ļoti naudīgs – tas ir Ārzemnieks. Viņš runā ar uzsvērtu akcentu un ir bijis vietās, kuru nosaukumus viņa pat nespēj pareizi izrunāt. Sievietes šo arhetipu mīl, jo Ārzemniekam piemīt pārspīlētas bruņnieciskuma tieksmes un neizsīkstoši aizvest viņu uz siltajām zemēm solījumu krājumi.

Izmanto, ja: Viņa ir no laukiem.

> Mūziķis

Nav nozīmes tam, ka viņš dala savu dzīvokli vēl ar septiņiem purniem un viņa grupas nosaukums ir „Vecmāmiņas Tampons”, fakts, ka visas sievietes mīl vīrieti, kas spēj noturēt pamat oktāvas augstāko noti, nemainās. Vēl viņām patīk, ja vīrietis uzraksta dziesmu tieši viņai. Pat tad, ja tā skan aizdomīgi līdzīgi Led Zeppelin leģendārajai „Stairway to Heaven”. Atceries arī, ka svarīgs ir imidžs: jebkura sieviete metīs savas biksītes romantiskam dungotājam, bet tikai apdzērusies anonīmo svara zaudētāju apmeklētāja lidinās savas bumbierenes šlāgerdziedonim kokvilnas kreklā.

Izmanto, ja: Viņa zina, kas ir Dīns Martins un Frenks Sinatra.

> Veikbordists

Perfekti iededzis un ar atbaidoši blondiem matiem, Veikbordists izskatās tā, it kā būtu izkāpis no Men’s Fitness pirmā vāka. Un tas ir labi, jo sarunas spējas nav viņa stiprākā puse. Veikbordists pavada dzīvi uz viļņiem un bieži vien norij vairāk ūdens nekā pārvar. Meitenēm viņš patīk, jo Veikbordista dzīvē nav stresa, ierobežojumu un melno dienu.

Izmanto, ja: Viņa Artusu Kaimiņu uzskata par dižu intelektuāli.

> Sliktais zēns

Viņš ir sirms, bīstams un zina 27 veidus, kā apgriezt kādam sprandu, izmantojot tikai savu rādītājpirkstu un īkšķi. Viņš ir Sliktais zēns un, ja nu viņām tiek dota iespēja izvēlēties, sievietes gandrīz vienmēr izvēlēsies neskūtu muskuļkalnu uz Harley Davidson, nevis gludi skūto grāmatvedi iekš Opel Ascona. Ka nekā Sliktais zēns dzīvo uz robežas starp dzīvību un nāvi, spēlē pats pēc saviem noteikumiem un ir pakļauts tikai sev. Ironiskā kārtā vislielāko baudu sieviete gūst pārvēršot šo neandertālieti par paklausīgu klēpja sunīti, ar kuru viņa citā situācijā nebūtu nemaz satikusies.

Izmanto, ja: Viņasprāt tu esi pārāk gudrs, veiksmīgs un savā dzīvē kaut ko sasniedzis.

iKeivs SECINA: Padari sevi potenciāli neatvairāmu piesakoties kulinārijas nodarbībās, vienlaikus kalpojot par Malboro reklāmas seju ārzemju zvēru mīļotāju reklāmās.

41 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Īsts vecis vispirms dara, tad runā. Un pārsvarā arī izdara.

Un pofig vai tu esi "marlboro", mūziķis vai datorists.....

1 0 atbildēt