local-stats-pixel fb-conv-api

Demokrātija un citas neeksistējošas problēmas.11

142 6 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Tiešām labs raksts, tieši manas domas.  emotion 

14 1 atbildēt

Mhmm, interesanti. emotion

2 0 atbildēt

Atkal kāds vaino deputātus.Protams,viņi zog valsts naudu,bet nejau tāpēc esam,latviski sakot,dirsā.Cilvēki paši veido valsti,un ja tev liekas ka aizbrauc uz ārzemēm un vaino citus,tā jau ir kļūda.Piemērs-briti.Tur ir daudz imigrantu,taču tur visi strādā tāpēc pašiem labāk.

4 3 atbildēt

Sākums bija daudzsološ, bet daudz kas pietrūkst un beigas.... beigas nekādas.

Tas ir tā pat kā ēst bērnu porcijas zupu, līdz ko sāc izgaršot tā jau zupa apēsta 3 karotēs.....emotion

1 0 atbildēt

Pec raksta sanak ,ka nevajag neko darit, tapat nekas neiznaks ... ?Nevajag NATO karavirus ,tehniku utt. ,tapat nebus lidzets.Tad ko vajag darit ? Sagaidit zaljos cilvecinjus un tikai kliegt un bljaut ,ka vot tulit mus atkal okupes ? Bez obligata dienesta mums nemaz isti nebutu ko likt pretim agresoriem. Musu ,,profesionalo,, augsti attistito ,niecigo armiju , kura deriga tik starptautiskajam misijam ,citu(lielaku)valstu kontingentu sastava  un nelielo zemessardzi ... Pie tam atceroties par musu milzigo piekto kolonnu... Ja kadam vel ir kadas iluzijas par te atrodoshos cittautieshu lojalitati ,pats vainigs ,naivulis. Neliels piemers, divas Maxsimas stradnieces(kas tirdzn.zale preces izvieto),ap 50-60 g., izliekot zupas burkas ar borshu sarunajas krieviski - sak ,re leta zupa ,japanjem rezervei  uz majam ... .Abas jau panjem pilnas rokas ar burkam ,bet tad viena sak petit etiketi un saka -blin ,hohljatskaja ! Ja nevozmu ! Un liek atpakalj plauktaa.Otra ari - ja toze nevozmu... Ja jau pat vecenes pret savu ,,bralju tautu,, tik agresivi noskanjotas, ko tad mums, ,,fashistiem ,, gaidit ?Tik vien uz sevi paljauties un 5. pantu... Varbut tomer vajag NATO kontingentu, lai darishana uzreiz ar visu aliansi ... ?

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

FUFELIS

Demokrātija radās Senajā Grieķijā un tas bija polisu pārvaldīšanas veids.

Vēlāk Grieķijā atkal atgriezās diktatūra un drīz vien Grieķija izčibēja. Tālāk nāca Roma ar savu demokrātiju un republikānisko varas iekārtu ar netiešo demokrātiju, kas arī lika pamatus mūsdienu republikas sistēmai.

Jāatceras arī to, ka romieši bija karotāju tauta. Tas nozīmē, ka viņi bija arī varas kāri, kas arī palīdzēja radīt Romas impēriju, bet jāatceras, ka romieši uzskatīja, ka valsti ir jāprot gudri pārvaldīt, tāpēc kara gadījumā (un tie bija bieži) iecēla diktatoru. Vēlāk Romas impērija atkal sākās diktatūras periods un tā drīz vien sabruka.

Ja skatīties uz mūsdienām arī mēs katrā republikāniskajā varas sistēmā saskatam kādu diktatoru. Protam tas nav viens cilvēks. Tā ir koolīcija. Es nepateikšu kā sāuc diktatūras veidu, taču tās ideja ir tajā, ka cilvēkiem nav jānojauš, ka valstī ir diktatūras režīms. Respektīvi - atkal ir diktatūra, kas visu jauc. Secinājums - demokrātija var pastāvēt tikai šaurā teritorijā un tā var būt tikai tieša, jo nododot varu rokās kādam grupējumam rodas diktatūra.

0 1 atbildēt
Lai arii piekriitu rakstiitajam, nespeeju neielikt miinusu emotion
1 3 atbildēt