Hei, hei, baudām atvaļinājumu!
Bieži dažādu valstu vietējās virtuves eksotiskie ēdieni var atstāt daudz spilgtākus iespaidus no ceļojuma, nekā visas to tūrisma apskates vietas kopā. Vari pārliecināties par to pats, apskatot fotogrāfijas.
Hei, hei, baudām atvaļinājumu!
Bieži dažādu valstu vietējās virtuves eksotiskie ēdieni var atstāt daudz spilgtākus iespaidus no ceļojuma, nekā visas to tūrisma apskates vietas kopā. Vari pārliecināties par to pats, apskatot fotogrāfijas.
Baluts – vārīta pīles ola ar jau attīstītu embriju iekšā. Šo delikatesi var nobaudīt Dienvidaustrumu Āzijas valstīs, īpaši izplatīta Filipīnās. Skaitās tīrs vīriešu ēdiens, jo valda uzskats, ka tas ietekmē potenci.
Vjetnamā ražo vīnus no čūskām un skorpioniem, kurus izmanto tautas medicīnā. Šos vīnus uzskata par spēcīgiem afrodiziakiem.
Šiokara - japāņu ēdiens no jūras produktiem, kas pagatavoti mērcē no savām fermentētajām iekšējām daļām.
Simtgadīga ola – populāra uzkoda Ķīnā. Tā ir ola, kura vairākas nedēļas vai mēnešus izturēta mālu, pelnu un sāls maisījumā.
Cepta jūrascūciņa- populārs ēdiens dažos Dienvidamerikas reģionos, tostarp Peru.
Ar ķiplokiem un sāli apgrauzdētus putnu zirnekļus var iegādāties jebkurā Kambodžas tirgū.
Asiņains tofu - populāra delikatese Ķīnā, kura ir izgatavota no cūkas asinīm.
Jūras ežu kaviārs pārtikā tiek lietots jēlā veidā. Vispopulārākā šī delikatese ir Japānā, bet to arī izmanto, sagatavojot sašimi un suši, citās valstīs. Kilograms jūras ežu kaviāra maksā aptuveni 450 ASV dolāru.
Smalahove - sautēta aitas galva, populārs Ziemassvētku ēdiens Norvēģijā. Visbiežāk šis ēdiens tiek pasniegts ar kartupeļiem.
Sviestmaizes ar liellopu smadzenēm ir ļoti populāra uzkoda Dienvidamerikas bāros, it īpaši Misūri štatā.
nu aitas , vai cūkas galva- kāda starpība?
Latvieši izsenis ir likuši galdā cūkas galvu Par jūrascucīņu, nu nosacīti- principā tāds "trusis" vien ir.. droši vien ka gaļa līdzīga...
Hm... Ieinteresēji pameģināt kādu uzkost - tikai ne ļoti vecās olas
Zirnekļus esmu ēdis, nekādas vaines, garšoja pēc čipšiem, pieļauju domu, ja pagaršotu citus ēdienus, nebūtu slikti, gaumes un aizspriedumu jautājums. nevajag noliegt, to, ko mēs neesam pārbaudījuši.
Meita atveda no Meksikas ceptus sirceņus. Nav ne vainas ar Latvijas aliņu! +++
Man visaizdomīgākās liekas tās fermentētās iekšas, da i ja tas kaviārs ir jēls, tad no viņa es arī visdrīzāk atteiktos. Ā, un liellopa smadzenes, ja jēlas, tad arī paldies nē. Visu pārējo vismaz pagaršot noteikti varētu.
Īsāk sakot, mani vairāk uztrauc pārtikas drošība, nekā tās izcelsme. Kaut gan pīļu embriji, protams, ir mulsinoši