local-stats-pixel fb-conv-api

Darbs.25

423 3

Sveiki visiem. Šis būs tāds atklāts, personisks raksts. Tā kā nemīlu dalīties savās domās un pārdzīvojumos ar līdzcilvēkiem, jo liekas, ka tie tāpat mani līdz galam nekad nesaprot, tad atstāšu savu viedokli par notiekošo šeit. Varbūt pat kāds sapratīs un varēs pastāstīt ko no savas pieredzes.

423 3 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Piekrītu visam šajā rakstā minētajam, jo esmu pats tam gājis cauri.

Darba devējiem pārvarā vajag 25 gadus vecu cilvēku, kuram ir jau vismaz 10 gadu pieredze konkrētajā profesijā, neslimo, bērnu nav, labprāt strādā virsstundas, kā arī sestdienas un svētdienas, kā arī vēl uzņemas papildus pienākumus, nesaņemot par to atalgojumu.

Pēc skolas pabeigšanas, pastrādāju Latvijā vēl 4 gadus un sapratu, ka nebūs aršana, gan priekšnieku attieksmes, gan arī atalgojuma dēļ. Piedevām vēl tas haoss, kas notika toreiz bija pieriebies, konkrēti runāju par banku krahiem, izsaimniekošanām un valdības pohu1smu.

Apnika strādāt veselu mēnesi, lai mēneša beigās, nomaksājot rēķinus būtu pa nullēm vai ļoti mazā plusā. Vēlos pieminēt, ka dzīvoju kilometra attālumā no darba, bija auto, dzīvoklis, alkoholu praktiski nelietoju.

Tad nu 22 gadu vecumā, aizbraucu uz valsti X, ar velosipēdu un saviem iekrājumiem, 700 latiem, konvertētiem uz eirikiem. Valodas zināšanas bija ļoti minimālas, kā arī tur man nebija nedz paziņu, draugu, nedz vispār kāda pazīšanās.

Sākums nebija viegls, bet lai cik tas jocīgi neizklausītos - sākt jaunu dzīvi pilnīgi no nulles, bija vieglāk, kā atrast sakarīgu darbu Latvijā.

Tagad man ir 27, varu mierīgi jau iegādāties kādu zemes gabalu ar māju. Domāju atvērt uzņēmumu Latvijā, bet skatoties, kā VID ņirgājas par uzņēmējiem zūd vēlme dotajā brīdī ko darīt. Jānogaida, iespējams kas mainīsies uz labo pusi. Ja nē, nu tad neko, Latvija manus nodokļus tāpat neredzēs.

Tiem aizbraucēju apdirsējiem vēlos pajautāt - kas notiktu, ja vienā jaukā dienā Latvijā atgriestos kautvai 300 000 latviešu? Vai tad jūs arī viņus apdirstu? Par cik procentiem palielinātos bezdarbs, ja uzņēmumu skaits nemainās? Vai nebaidaties, ka varat zaudēt darbu, jo vienkārši nebūsiet konkurētspējīgi?

Vai labāk ir maksāt no saviem nodokļiem bezdarbnieka pabalstu cilvēkam, kas nevar atrast Latvijā darbu vai arī, ja viņš aizbraucot un strādājot citā valstī atslogo nodokļu sistēmu? Protams viņa nodokļus lv nesaņems.

Te var runāt ilgi un dikti, tikai vai no tā ir kāda jēga. Katram no mums ir sava dzīve un tikai no mums un Dieva tā kunga ir atkarīgs, kāda tā būs.

Es nevienu nenolieku, tāpēc dzīvosim saticīgi - nav mūsu tik daudz šajā pasaulē, lai p1stu viens otram prātu!

Bet autoram - raksts labs, kā jau iepriekš minēju.

Dzīve ir kā piedirsts rožu dārzs, tākā cīnies un nepadodies, gan arī tavā dārzā iespīdēs saulīte emotion 

10 0 atbildēt
Zini, es apstājos lasīt kur raksti, ka ir kursi, kuros popkornu var uzēst, jo zini visu. Bullshit. Tu esi jauns un jau domā, ka esi pasaules naba, bet tā nav. Sakari visu nenosaka. Tavs ieguldījums sevis pilnveidošanai, tava centība no mazākas profesijas censties iegūt labāku, to novērtēt vajag. Tev ir maziņš vecums, bet tie, kas ir direktori ir ar izglītību... Paaugsies, sapratīsi. Tev neviens uz paplātes nepienesīs neko. Pieaudz.
8 0 atbildēt

LV ne novērtē ne maksaa emotion 

Dari kā es, brauc prom un viss izdosies - ja nenovērtēs tad vismaz maksaas...

LV ne centa nodokļos nepelnīšu  emotion  emotion 

10 3 atbildēt
Pilnīgi piekrīt tev, bet nu sistēma šajā valstī ir un būs adžgārna un nespēju iedomāties vai tā vispār tiks mainīta jeb kad.
4 0 atbildēt
No visas sirds es vēlētos, lai visi īpašumi būtu vienādi. Es daudz labprātāk pieņemtu, ja nebūtu par mani zemāku cilvēku, nekā kaut viens cilvēks būtu augstāks par mani. Teorijā nav nekā vienkāršāka par vienlīdzību, bet praksē nav nekā nerealizējamāka un šķietamāka.
4 1 atbildēt

īsi un konkrēti no savas pieredzes,

1. ja tev nav bagāti vecāki, draugi, radi, aizmirsti par vieglu un labi apmaksātu darbu

2. pieredze darbam, tāda diemžēl ir mūsu valsts likumdošana, iznākums, ej kursos par kuriem jāmaksā, vai arī strādā pie darba devēja par baltu velti līdz iegūsi pieredzi, ja ir maksimāla pieredze, tad nekādi pat diplomi nav vajadzīgi

3. attieksme, attieksme atkarīga pārsvarā no firmas popularitātes un prestiža, jo nekāds ļoņka no firmas sia Pagrabiņš, nepaaugstinās tev algu un nesūtīs apmaksātā atvaļinājumā, ārzemēs attieksme ir 100 reizes labāka

4. nva nav jēgas, tur pārsvarā arī stāv ļoņkas sia Pagrabiņa vakances, labāk ieiet ss.lv un meklēt pēc reģiona varbūt parādās kaut kas interesants

5. kredītus un pieslēgumus arī neņemu, jo ja nu kas aiziet greizi, tad būs dirsa

2 0 atbildēt
Jā un nē... Ir jau visādi āpši gan starp priekšniekiem, gan starp darbiniekiem. Valsti arī ir viegli vainot, kaut arī mēs paši veidojam valsti. Tomēr daudz kas atkarīgs no paša. Kā jau teica - ja vien ir iespējams, mācaties par IT specālistiem. Viņi vēl joprojām ir uz izķeršana. Ja nav iespējams, tad domājat kā pārdot sevi potenciālajam darba devējam. Kā tu vari palīdzēt uzņēmumam nopelnīt? Un šeit jau noder minētie tava darba praktiskie piemēri. Ja interesē mārketings, tad izveido savu mājaslapu/blogu un maksimāli optimizē to, padari to populāru un apmeklētu. Lūk, tev arī pieredze! Nepietiek? Brīvprātīgais darbs, prakses vietas. Nepietiek? Izkop kādu iemaņu līdz pilnībai - valodu, arodu, utt. Nepietiek? Varbūt ir vērts sākt savu biznesu? Problēmas ar VID? Viens tik ilgi ķēpājās ar VID, kā tagad peļņa naudu konsultējot nodokļu jautājumos. Cits sākumā grieza un tirgoja bērza pirtsslotas, bet tagad ražo un eksportē bērzu sulas šampanieti. Galvenais nepadoties! Ar karoti mutē tev neviens neko neliks! Jācīnās un jādara pašam.
2 0 atbildēt

zābaks esi tu un tava sūdainā muguraemotion gatera vergsemotion

3 1 atbildēt

Ar izglītību tur vispār nav nekāda sakara, kā tāda (darbs, laba dzīve, nodrošināti pēcnācēji),. Čomisms ir tas, kas darbojas izglītības jomā un, ne jau tas kadrs, kas vēlas ko tiešām iemācīties ir augstskolas profesora acīs īstais, bet tas, kurš berzējas ar savu nulles līmeņa IQ auditorijas solā sesijas laikā, apmeklē visas konsultācijas un izsaka tizlas piebildes ne pa tēmu, kā arī  stulbi blenž profesora izsniegtajā pārbaudes darbā, ir tas īstais šīs valsts arguments. Visu izšķir sevis pasniegšana - esmu komunikabls, esmu kruts, izglītības līmenim nav  nozīmes. Tā ir politikā, tā ir izglītībā. Visur ir debīli, kas viens otru pazīst. Normāls zinošs kadrs nekur netiek! Šī valsts ir uz izmiršanas robežas un kas var tie sūc labumus, kamēr var!

1 0 atbildēt

Mjā... Tu biku pārspīlē, kā rādās... Nenoliedzu, ka ir vakances, kur izglītību nevajag, bet ja gribi pelnīt, nevis tikai strādāt par kapeikām- bez zināšanām arī kokzāģētavā tev darba nebūs. Pats strādāju gaterī. Un nebija nemaz tik vienkārši apgūt visu nepieciešamo, bez tam pa trīs nostrādātajiem gadiem man joprojām tur ir ''melnie caurumi'', kurus es nepārzinu. Un ja nepārzini iekārtas, tad labāk klāt nelien. Protams, var apgūt JEBKO. Ja vien ir vēlme mācīties. Un nevajag aizmirst izrādīt vēlmi mācīties. Man bračka arī tur strādā, bez tam krietni ilgāk, kgan esmu vecāks ar viņu. Domā ka tālu ticis? Ne sūda. Ja neizrāda vēlmi apgūt ko jaunu, tad uz priekšu netiek. Viss ir atkarīgs no tavas attieksmes, nevis no darba devēja. Ja tevi neapmierina esošais amats, pacenties mācīties, lai tiktu augstākā amatā. Ir cilvēki, kam veicas, ir kas mācoties kāpj. Bet ir arī tādi, kas ntos gadus strādā tikai tajā vietā dēļ tā, ka neko jaunu apgūt negrib. Un ja nevēlies palikt- MĀCIES. 

1 0 atbildēt

http://www.niid.lv/JGprofesijas Vari apstīties šeit profesijas 1-1,5 gadu laika, pats esmu izmācijies par metinātāju, darbu dabūju uzreiz, pēc prakses beigšanas.

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Tu par savu peteni? Nu gadās arī tā :/
0 0 atbildēt
Man ir savs dzīvoklis un sava dzīve, par kuru atbildu un maksāju pats, tā kā nedirs
0 0 atbildēt

Visam piekrītu, izņemot šim-

"Viena lieta, kas man vienmēr un visur ir likusies ārkārtīgi smieklīga, ka apkārtējie darbinieki ne tikai savu priekšnieku respektē, bet pat no tā baidās... Ieraugot to, uzreiz sāk aktīvi strādāt, steigties... Un vel ir tā kategorija, kas cenšas ielīst dirsā, kādu nostučijot, ka tas nestrādā, citi vienkārši bučo pakaļu un piesedz to nelikumības."

Pirmkārt, cilvēks nesāk steigties, vai izrādīties, bet 99% gadijumu viņam ir bail, ka priekšnieks uzbļaus, vai norās, kādēļ viņš urbina degunu. 

Otkārt, ja viss koleks strādā un viens atļaujas aiziet uzpīpēt, tad viņam pazvana, tad atnāk kāds ciemiņš, vai sajuties jau desmito reizi apslimis u.t.t Tādi ir jāmet no darba ārā nekāvējoties un jo ātŗak, jo labāk, ja kādreiz esi strādājis tiešām kolektīvā, tad šo sapratīsi. 

Par nelikumībām runājot ! 50/50 situācija, atšķirībā, kur tu strādā. Viens ir krāpties ar PVN, aplokšņu algām, kas valstij ienes zaudējumus(nosodu), otrs  melot par nostrādātam stundām, u.t.t

0 0 atbildēt

Visi nevar būt IT cilvēki... Matemātiskā domāšana, radošums, vēlme sevi pilnveidot. Ne visiem ir pacietība/spējas to lietu pacelt. Jā, IT jomā Latvijā atrast darbu ir vieglāk par vieglu, bet arī IT jomā papīrs ir svarīgs.

0 0 atbildēt

Paldies, komentārs ir ļoti vērtīgs! Man nav konkrētas definīcijas tam, ka tas, ko vēlos, ir tieši IT, tikpat labi tas var būt saistībā ar reklāmas materiālu izgatavošanu, mārketings, varbūt kvalifikācijas darbs, kurā papīrs ir, pats galvenais jau tas lai varu ieguldīt tur to, ko māku, apgūt ko jaunu, kas var noderēt un redz kā tālāk. Kas tāds, ko darīt nebesī un var nopelnīt un strādāt kā cilvēks, tāda ir doma emotion Bet tevis doto info ņemšu vērā  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Nu, diezgan labs raksts! 

3 6 atbildēt