local-stats-pixel fb-conv-api

Darbs cietumā kā jaunā ASV verdzības forma?31

340 1

Laikam būsiet dzirdējuši par Ziemeļkorejas darba nometnēm, kur ieslodzītie strādā bez jebkāda atalgojuma un ka valsts ekonomika ir atkarīga no ieslodzīto darbaspēka. Bet kas pa to laiku notiek ASV? Verdzība kā tāda tika atcelta 1865. g., taču reāli tā turpinās, kā soda mērs cietumos. Lai arī ASV veido tikai 5 % no pasaules iedzīvotāju skaita, toties tās cietumos atrodas 25 % no visas pasaules ieslodzītajiem. ASV ir par pusmiljonu vairāk ieslodzīto nekā Ķīnā. Lielāka daļa, 86 %, no ieslodzītajiem atrodās cietumā nevardarbīgu, bezupuru noziegumu dēļ, bieži vien saistībā ar narkotikām. Bet tas vēl nav viss. Cietumā viņi strādā.

340 1 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Ja nevar nāves sodu tām pabirām, tad vismaz kaut kādu labumu no viņu eksistences vajag izdabūt!

14 0 atbildēt

Pareizi vien ir,savādāk šie pārkāpj likumus,sēž gadiem iekštelpāš siltumā,dabū ūdeni un pārtiku par velti,un tas viss nevis uz valsts rēķina,bet gan uz nodokļu maksātāju rēķina.Liela daļa iznāk,un atkal sēžas iekša,tad tā arī jabūt,ka netikai atstrādā savus varoņdarbus un uzturu,bet kā sodu likt piespiedu bezatalgojuma melno darbu visiem viņiem strādat,varbūt tad sāks domāt,ka vieglāk un ērtāk ir nevis noziedzīgas darbības,bet godīga dzīve un darbs.

13 0 atbildēt

- rakstam ielicis cietumnieks vai SJW. Ja nopietni - ko sēsi to pļausi. Pārkapi likumu, tad nevajag sapņot, ka ar tevi ucināsies. Šaubos, ka Nor un Swe viesnīccietumi, cilvēkus padara labākus.

13 2 atbildēt
Super, ka viņus izmanto. Nav ko lietot narkotikas.
15 4 atbildēt

Cietumniekiem par sēdēšanu vajadzētu valstij maksāt,nevis sēdēt uz nodokļu maksātāju naudas.

10 0 atbildēt

Nu paši vainīgi ka sūdus dara, un pēc tam sūdzas par to ka viņiem liek strādat par to ko izdarija.

8 0 atbildēt

Ja to rakstītu Paganels,es neticētu emotion 

7 0 atbildēt

@Aptauja: Vai cietumniekiem ir jāmaksā par viņu darbu?

Cits variants: Jāmaksā normāla alga,atrēķinot visus izdevumus kuri saistīti ar ieslodzījuma vietas izmaksām,plus nodarītos zaudējumus,pārējo pārskaitīt uz kontu,atrēķinot alimentus,ja tādi ir.

5 0 atbildēt

...nu...mums arī LV armijas formas un formas piederumus šuj AS "Brasa", latviski sakot, Brasas cietuma ieslodzītie... Nekādas vainas, pats nēsāju kādu laiku....

5 0 atbildēt

Cilvēki ieslodzījuma laikā strādā, jo ir iespēja kustēties apkārt nevis sēdēt telpā un palielina iespēju tikt ātrāk izlaistam

5 0 atbildēt

@Aptauja: Vai cietumniekiem ir jāmaksā par viņu darbu?

Cits variants: Domāju ka, nē. Strādājot viņi atmaksā savu nodarīto!

5 0 atbildēt

Maksāt zemāku atalgojumu. Stulbi domāt, ka apstākļi, kas noveda cilvēku līdz cietumam būs tie, kas labos viņus.

Bet ar kādu atalgojumu, pat zemu, būs iespēja izprast, ko nozīmē darbs, iegūt prasmes un iekrāt stabilākai dzīvei iznākot no cietuma.

5 1 atbildēt

Bērnudārzos, skolās jāmaksā par pusdienām, cietumā baro par brīvu - ļoti taisnīgi...

4 0 atbildēt

Nobalsoju par vairākuma variantu. Tā arī uzskatu, protams, atkarīgs arī no izdarītā pārkāpuma, ja tirgoja zālīti, tad vēl tā, bet kaut kādam slimam izvarotājam maksāt būtu galīgi nelāgi. Lai priecājas, ka nav kā senākos laikos katorgā!!! emotion

4 0 atbildēt
Bezupuru?! A narkotikas pārdodot tipa neviens nemirst?
3 0 atbildēt
Latvijā arī to vajag!!!
1 0 atbildēt

Nav slikta lieta, pareizi dara. Un neuzskatu to par verdzību, 

0 0 atbildēt

Kļūšu tūlīt nepopulārs.

Tomēr pateikšu ka lielākoties cietumniekiem ir vislielākais potenciāls kā cilvēkiem, jo noziedznieks atsakās no robežām, ko ir izveidojušas sabiedrības un drosmīgi dodas nezināmajā.

Ja arī viņš izdara kādas velnišķības - tas nenozīmē ka viņam nav drosme vai spējas - drīzāk viņš ir varonis, kurš VAR.

Ja man nepiekrīti - saukšu tevi par konservatīvu muļķi un pakalpiņu, kas vēl nav pa īstam dzīvojis, jo atrodas dabiskās atlases apakšgalā.

1 3 atbildēt

lai tikai nigeri šancē, ja neprot dzivot kā civilizēti cilvēki ārpusē.

0 2 atbildēt