local-stats-pixel fb-conv-api

Citāds raksts par Rīgas satiksmi7

26 18

Labdien, spoki un spocenes.

Jūs visi noteikti, ka esiet izmēģinājuši Rīgas satiksmes autobusus. Un tie kas brauc biežāk - vai Jums ir paticis katru reizi meklēt kur tajā somā tā biļete ir? Un katru reizi kad iekāpjiet autobusā darīt šādi - meklēt kur ir tas aparāts pie kura atzīmēt e-talonu un kad beidzot to atrod, visas vietas jau aizņemtas. Un ja vēl, tas vairāk uz sievietēm attciecas - meklēt maku somā ir tik ilgi un apnīkstoši. Dažreiz gadās aizmirst nospiest etalonu, ne par velti Rīgas domes saistošajos noteikumi Nr.165 ''Par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta lietošanu'' ir šāds teikums ''Ja pasažieris pirms iekāpšanas sabiedriskajā transportlīdzeklī ir iegādājies vai saņēmis abonementa biļeti (tajā skaitā abonementa biļeti ar braukšanas maksas atvieglojumu 100% apmērā no biļetes cenas), pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas sabiedriskajā transportlīdzeklī pietuvināt abonementa biļeti elektroniskajam kartes lasītājam, līdz uz lasītāja iedegas zaļā gaisma, kas apliecina brauciena autorizāciju.''

Es iesaku ieviest parastas biļetes, kuras nav jāatzīmē, uz kurām rakstīt datums un laiks kad tā iegādāta, piemēram, no 08.02.2015 plkst.13:20 līdz 09.02.2015. plkst. 13:20. Tiem, kas biļetes pērk vienam braucienam ar to būs problēmas, tiem būs kā parasti jāatzīmē etalons. Bet dienas, nedēļas, mēnešbiļešu un brīvbiļešu pircējiem tas būtu ērti. Iedomājieties - meklējiet biļeti tikai, ja nāk kontrolieri.

Un ir vēl viena lieta, ka ar e-taloniem var noteikt cik daudz cilvēku kurā maršrutā brauc. Nu Jā tas ir tā, bet var taču to jau aptuveni paredzēt cik kur dzīvo cilvēki, kurš apdzīvotāks rajons un kurš neapdzīvotāks. Kā arī veikt par to aptaujas internetā.

Labi arī Ušakova maciņam, jo izgatavot parastas biļetes gan jau ka ir lētāk, nekā tos etalonus. Būs jāizgatavo tikai viereizējos e-talonus.

Ko Jūs par to domājiet?

26 18 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Vienreiz sakārtot transporta kustību uz Purvciemu!!! Za***** ka viss transports aizbrauc vienlaicīgi un ja nepaspēj, tad gaidi atkal tās 20-30 minūtes. S**** b***!

4 0 atbildēt

Būtu labi, ja cilvēki pirms iekāpšanas atrastu to e-talonu, nevis tikai iekapjot sāk meklēt, kur ir. Vai vēl trakāk, bāz klāt pie aparāta visu somu, vai savu krūškabatu. Neciesu tos skatus, plus, riktīgi iebremzē visu.

1 0 atbildēt

Šāds noteikums pastāv, jo tas palīdz Rīgas Satiksmei saprast, kāda ir katra maršruta noslogotība dažādos laikos, pēc kā arī izvērtē, kāda veida autobusi (trolejbusi, tramvaji) un cik bieži tie kādā konkrētā maršrutā kursēs.

0 0 atbildēt

Es domāju lieki nefantazēsim emotion viņi tāpat darīs kā viņiem labāk nevis kā mums ērtāk emotion

0 0 atbildēt