local-stats-pixel fb-conv-api

Cik daudz ir jāpelna, lai skaitītos bagāts dažādās valstīs?38

351 1

Bagātība. Tas ir relatīvs jēdziens. Tas nav atkarīgs no esošā naudas daudzuma, jo nauda ir vien tāds līdzeklis, par ko tu vari iegādāties dažādas lietas un pakalpojumus. Tieši šis, cik daudz tu vari atļauties, arī noteiks vai tu esi bagāts, taču arī vienā un tajā pašā valstī par vienu un to pašu summu dzīves līmenis var krietni atšķirties, atkarībā, ja tu dzīvo laukos vai pilsētā.

Lai arī bagātības jēdziens ir stiepjams, tomēr varētu uzskatīt sevi par bagātu, ja ienākumi ir trīs reizes lielāki par vidējo. Gribiet piekrītiet, gribiet nē, bet šeit būs 10 bagātāko pasaules valstu "bagātības" mērkaukla.

351 1 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000
Neatceros, kurš šo teica, bet savu bagatību varot izmērīt tā - cik ilgu laika periodu Tu varētu nodzīvot, dzīvojot pēc sirds patikas, ja parstātu strādāt.
22 0 atbildēt

Pieņemot, ka saimniecība un auto jau ir, kredīti nomaksāti, pie mums ar kādiem 20-30 tūkstošiem gadā var dzīvot bez bēdām emotion

19 0 atbildēt
Tikai latvijā cilveki staigā ar telefoniem kuru vertiba parsniedz viņu divu mēnešalgu vertibu
17 0 atbildēt
Un tad Latvija - 6 000 gadā,jo saeimai tak šķiet,ka nav ko iet uz veikalu,lieki tērēties. emotion
17 1 atbildēt
Tad mēnesī jāpelna 15-30$ tūkstoši emotion
16 1 atbildēt

Jautājums: Kas pēc tavas definīcijas ir "bagāts?" Kurš punkts cilvēku padara vispār bagātu?

7 0 atbildēt
Vai tad nav lētākas valstis?
7 0 atbildēt

@Aptauja: Vai tu esi bagāts?

Cits variants: Ar godīgu darbu bagāts vēl nav palicis neviens!(vismaz Latvijā)

6 0 atbildēt

BĻĀVIENS , viņi pelna mēnesī to ko mēs vidēji gadā.

7 1 atbildēt

Mani vairāk interesētu tops nevis ar pašām bagātākajām valstīm, bet gan tāds, kur būtu gan Latvija, gan tai līdzīgas valstis. Arī pašas nabadzīgākās.  

6 0 atbildēt

Cilvēks ar 200.000-400.000 $ ienākumiem gadā nevar atļauties pat Bugatti Veyronu, nemaz nerunājot par jahtām un privātajām lidmašīnām. Kas tas tad viņš par bagātnieku ? Būsim reāli. Rakstā atspoguļots ienākumu līmenis, lai cilvēks varētu saukties pārticis, nevis bagāts.

6 0 atbildēt

Es teiktu tā – bagāts ir tas, kas visu atlikušo dzīvi var atļauties nestrādāt un spēt saglabāt sev vēlamo dzīvesveidu.

6 0 atbildēt

Bagāts ir tas kam pietiek. Man pietiek, kaut gan no tuvāko kaimiņu norvēģu bagātības mērauklas nedaudz pietrūkst. Jūtos tik nodrišināti, cik vien varētu vēlēties.

5 0 atbildēt
Varēji Latviju pielikt, intresei (un arī kādas kaimiņvalstis)
4 0 atbildēt

Starp citu... 183,060,  vai tomēr 183.060,00   emotion 

4 1 atbildēt

Rakstā vispār ir runa par bagātību. Bagāts ir piemēram Rokfellers, bet vairums cilvēku , kuri arī nav nabagi, bet tomēr neskaitās bagāti, tā ir normāla nodrošināta vidušķira. Un tas ir daudz daudz mazāk  kā bagātība. Tā ka nav ko atkal salīdzināt ar Latvijas algām. Jeb tad salīdziniet ar Repšes vai Šķēles ienākumiem.

3 0 atbildēt

Nekad neesmu sapratis kāpēc salīdzina algas ar citu valstu. Katrā valstī algu līmenis ir cits. Latvijā ar 1000 Eiro tomēr labāk dzīvo nekā Vācijā ar 2000. emotion 

3 0 atbildēt

Man liekas, ka tu vēl dažas valstis esi aizmirsis kādas ir bagātas valstis. Tās ir vēl Monako, Lihtenšteina.

3 0 atbildēt

Interesant emotion  emotion  (varbūt viens no 100000 Latvijā sevi var uzskatīt par bagātu, bet ko lai saka pensionāri  emotion

3 0 atbildēt

maz nav

2 0 atbildēt