local-stats-pixel fb-conv-api

Brīvprātīgais darbs - vērtīgi vai zemē nomests laiks?53

Labvakar spocēni, kādu laiciņu spokos neesmu licis neko no ierastajiem pārdomu rakstiem. Tad, nu šovakar laiks atkal jaunam. Šovakar parunāsim par brīvprātīgo darbu. Daudz kur, tajā skaitā arī spokos laiku pa laikam izceļās diskusijas par to vai brīvprātīgais darbs ir laba lieta vai zemē nomests laiks un darba devēju naturāla diršana strādniekam/darbiniekam uz galvas.

429 1 53 Ziņot!
Ieteikt: 100
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 53

0/2000

Var teikt, ka es visu mūžu nodarbojos ar brīvprātīgo darbu. Arī šeit Spokos mēģināju....  dalījos ar entuziastiem dažādā pieredzē, daudziem palīdzēju savā darbnīcā autiņus uzfrišināt, vairākiem nabaga studentiem pat izmaksājot krāsu, materiālus un citus remontu izdevumus kuri reizēm pārsniedza pat vairākus simtus. Bet tad iestājās brīdis, kad arī pamatdards paliek arī par brīvprātīgo darbu, uzrodas troļļi un heiteri kuri sāk tevi apsaukāt par krievu ar padomju domāšanu (esmu tomēr latvietis, neskatoties uz manu niku   emotion ), kad uzrodas riktīgi kapitālisma audzēkņi kuri grib tevi tikai izmantot un apčakarēt, tad piedrāzt tādu brīvprātīgo darbu tieši tāpat kā mani pēdējā laikā piedrāž visa sistēma dēļ kuras savā laikā uz barikādēm gāju, starp citu, arī brīvprātīgi !   emotion  

19 0 atbildēt

Labs raksts! Tiešām! 

Gribu piebilst, ka brīvprātīgais darbs ir lielisks priekš sakaru veidošanas. Pati cenšos iesaistīties brīvprātīgajā darbā un ne reizi neesmu to nožēlojusi. 

Vēl, brīvprātīgais darbs ir ļoti noderīgs tiem, kuriem nav pieredzes nevienā jomā, jo tāda veida darbā ir miljoniem nozaru, vari atrast sev piemērotāko un neko nenožēlot. 

Pareizi te bija rakstīts, ka brīvprātīgais darbs ir papildus labi vārdi tavā CV. Ja tev nav bijis darbs, bet lai to atrastu ir nepieciešama pieredze - lūdzu. Labākā izeja no stuācijas. Kā arī tas ir labāk, kā vienkārši sēdēt mājās un neko nedarīt. 

12 0 atbildēt

Nezinu vai spoku administrācija ir labs piemērs. Vai arī kāda vienreizēja dalība kāda pasākumā.

Latvijā ne tik izplatīti, bet attīstītākajās valstīts brīvprātīgais darbs ir gandrīz obligāts, ja ir vēlme tikt labā darbā. It īpaši par tiem "nesavtīgajiem" darbiem ko varētu saukt par laika izšķiešanu, skatās un kā vēl skatās. 

Pietam, ja ir attieksme kā te dažiem labiem: "a es tur neiešu, neko neiegūstu", parādā attieksmi pret darbu kā tādu, un, protams, tādus fruktus darba devējam atbildīgā darbā nevajg, ja dara tikai to par ko naudiņu dod.

8 0 atbildēt
Brīvprātīgais darbs ir lieliska iespēja iegūt pieredzi, draugus, paziņas un kontaktus ar topošajiem darba devējiem. Viennozīmīgi to vērtēju pozitīvi. Bez tam, katram ir dota iespēja izvēlēties piedalīties vai nē. Un citreiz pat ir izvēle, ko tieši veikt brīvprātīgi. 😊
6 0 atbildēt

Man patīk būt brīvprātīgajai. Var iegūt ne tikai jaunus paziņas un draugus, bet arī tiešām vērtīgu pieredzi un dažādas privilēģijas. Nesenākā laikā esmu nonākusi Spoku administrācijā, esmu bijusi brīvprātīgā RigaIFF, basketbola čempionātā, kērlinga čempionātā, festivālā "Komēta" un vēl šur tur. Ir lieliski būt tajā vidē, kur no parasta brīvprātīgā vari kļūt par organizatoru lielāko palīgu, kuru atceras un ar prieku vēlāk vari pat ar to nopelnīt. 

+jā, man ir ko ierakstīt CV un darba devēji to novērtē emotion

5 0 atbildēt

Jo vairāk cilvēks domā par sevi, jo mazāk viņs spēj strādāt citu labā! 

5 0 atbildēt

Paldies par rakstu! Tiešām ļoti interesanti! emotion

Būtu super forši tepat spokos arī sagaidīt kādu rakstu par tēmu kā uzsākt brīvprātīgā gaitas, piemēram, ja vēlies kļūt par brīvprātīgo ārzemēs - ar ko sākt, pie kā vērsties utt, jo, manuprāt, tādi pieredzes stāsti un stāsti no dzīves, daudziem varētu interesēt un noderēt. Pati jau labu laiku interesējos par brīvprātīgā darba iespējām ārvalstīs, taču internetā, lai arī informācija netrūkst, bieži vien tie pieredzes stāsti noder daudz vairāk. emotion

4 0 atbildēt

Ienācu palasīt rakstu, attapos lasot Santa Barbaru komentāros.  emotion 

Bet ja par tēmu runājot, brīvprāīgais darbs ir vērtīga laika "tērēšana", pats arī ar to esmu nodarbojies.

Īpaši labi tas ir priekš bezdarbniekiem, lieki nesēdēji, nedeldēji krēslu, bet darīji kaut ko lietas labā. Tas arī palīdz darba meklējumos, kā nekā, brīvprātīgais darbs arī darbs = darba pieredze, noderīgi priekš CV.  emotion 

4 0 atbildēt

Viss ir atkarigs kads darbs, bet kopuma tev piekritu.

Pats gan neplanoju ar to nodarboties.

4 0 atbildēt
Pilnīgi piekrītu
3 0 atbildēt

Spokus Tu CV nevarēsi rakstīt.  emotion 

2 0 atbildēt

Kad gāju skolā, piedalījos talkās, bet tas nebija brīvprātīgi.

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

No vienas puses jau tas ir interesants "pasākums"... Iegūsti kontaktus, paziņas un pieredzi.

Bet, no otras puses, dažkārt tas tiešām var būt nelietderīgs laika patēriņš, ja vadītājs pat neinteresējas par tavu darbību.

1 0 atbildēt

Ar to brīvprātīgo darbu domas dalās. Ir labdarība, patversmes, kam ar līdzekļiem tiešām ir švaki.

Un tad ir koncerti un tamlīdzīgi pasākumi, kuriem, spriežot, pēc biļetes cenām neklājas gluži plāni un kāro tik pēc bezmaksas darba spēka.

Tas ir mans viedoklis un es neiebilstu, ka kādam tas pēcpusē dur, bet uzskatu, ka jebkuram darbam ir jābūt apmaksātam. Nedzīvojam no tukša gaisa un mīlestības vien.

1 0 atbildēt

Varbut kadreiz pameģināt....  emotion 

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu esi nodarbojies ar brīvprātīgo darbu?

Cits variants: nesaista tāda lieta.

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu esi nodarbojies ar brīvprātīgo darbu?

Cits variants: Nodarbojos ar labdarību. Uzturu humpīšus kuros viss ir par velti.

0 0 atbildēt

Atšķirībā, ko jūs domājāt ar brīvprātīgā darbu. emotion  

0 0 atbildēt

Nu nez emotion

0 0 atbildēt