local-stats-pixel fb-conv-api

Britu jaunieši izmēģina strādāt kāpostu audzētavā un nav par to sajūsmā33

153 1

Britu raidorganizācija BBC ziņo par savdabīgu eksperimentu, ko veikuši vietējie jaunieši vecumā no 18 līdz 23 gadiem. Viņi vienu dienu nostrādājuši uzņēmumā «Southern England Farms Ltd» Kornvolā, novācot no lauka kāpostus, - darbu, ko lielākoties veic imigranti no Austrumeiropas valstīm.

Saimniecības īpašnieks Grenvils Ričardss stāsta, ka nodarbinot apmēram 500 cilvēku. Gandrīz visi darbinieki, kas strādā uz lauka, ir no Austrumeiropas valstīm. Uz jautājumu, kāpēc briti nepiesakās darbā, Ričardss atbild: «Jūs redzat, kādi šodien ir apstākļi. Tas ir smags darbs.» Ir auksts, lauks ir dubļains un darbs ir fiziski grūts. Taču strādnieki var samērā labi nopelnīt - visi kāpostu novācēji saņem vismaz minimālo algu, bet ražīgākie darbinieki vasarā var nopelnīt līdz pat 800 sterliņu mārciņām (900 eiro) nedēļā. Jaunieši atzīst, ka diez vai izvēlētos pelnīt iztiku ar šādu darbu.

Noskaties video!



153 1 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

tas ko te video var redzēt, tā nav īsta kāpostu vākšana, lūdzu, apstipriniet taču kāds, kurš to ir darījis..!

patiesībā tas viss jādara daudz ātrāk, DAUDZ ātrāk - kājas katrā vagas pusē, kāposti starp kājām, pieliecies - un nedomā atliekties - tam NAV laika - un ar ātrām kustībām - nocērt, šņak ar nazīti virsējās lapas nost, hops, nākošais, šņak, lapas nost, nākošais, nekāda šitāda muļļāšanās kā video - tad saimnieks paliek lillā un sāk ķērkt kā satraukts kovārnis pie puspuvuša lapsas līķa...un tā stundām, pirmās dienas mugura liekas ka salūzusi, sāpes pamatīgas, un vēl slapjums, aukstums un dubļi...nekad vairs... ja nu vienīgi par 999 eiro nedēļā.

22 0 atbildēt

Tā viņš ir. Tapēc jau briti pēc brexita nedzīs ārā iebraucējus. Tikai žēl, ka iebraucēji no austrumeiropas smagi strādā, kamēr černomazie dvieļagalvas sadzemdē kaudzi vēl tādu pašu darmajedu un sēž uz pabalstiem. Tos gan viņiem derētu kautkādā veidā atsijāt. 

20 0 atbildēt

Es pats tīri pieredzes un ceļojuma pēc devos vākt zemenes mēnesi uz Franciju. Darbs bija maksimāli smags, no rīta gan bija ļoti auksti, viss bija slapjš un zemenes vācu ar atsalušām rokām, bet sākoties kautkur 12:00 bija tik ellīgs karstums, ka tikai šortos un lejot sev ūdeni visslaik virsū nebija iespējams pastrādāt. + Jā, visslaik esi ar noliektu muguru, vāc no vagas zemenes ārā un nedod dievs, ja tu esi paņēmis kādu sliktu zemeni, vai esi aizmirsis kādu, izjutīsi kā tevi nolamā franciski, kamēr pats varēsi braukt virsū latviski. Darbs bija smags, bet attalogjums bija atbilstošs darbam. Pa nepilnu mēnesi (27 dienām), es nopelnīju 1750 euro, skaidrā naudā. Tas ir atkarīgs no cilvēka, kā viņš vēlas strādāt. Es iepriekš tērēju naudu un nezināju cik smagi tā nāk, vecāki man piedāvāja iespēju redzēt un izjust, kā tās lietiņas darās un tagad ir skaidrs, ka jebkurš cits darbs būs labāks par to, ko es izjutu francijā. Taču ar laiku es pieradu pie sāpēm, sapratu kā to darbu var darīt ātrāk un efektīvāk un aizgāja. Pirmajās dienās visiem, vienmēr būs smagi. Ar laiku piešaujās pie visa. emotion

16 0 atbildēt

Esmu to darījis Anglijā 8 gadi atpakaļ un ja ātrumam tur ir jābūt nežēlīgam,un sieviešu rociņas tur īsti nederēs,vajag lielas plaukstas,lai vari apņemt to kapostu.Jācert precīzi,nedrīkst apakšu pa daudz nocirst,tādus veikalā citādi nepieņem,tie kāposti spīd saule vai līst lietus,vienmēr bija slapji,zāpaki salipuši ar dubļiem un tā visu dienu ar saliektu muguru ej pa tām vagām un nedrīksti atpalikt no traktora.Tas darbs ir elle uz zemes.

7 0 atbildēt

Smags darbs kāpostus vākt? emotion Protams, tas nav tas pats, kas siltā birojā pie datora sēdēt, bet diez nu vai tuvu tik smags kā darbs mežā, kur viena daļa lettiņu ir rūdījušies. Lai uzturētu formu, es joprojām pa brīvdienām šo "arodu" piekopju un nekādi laikapstākļi mani neattur.

7 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu vāktu kāpostus par 800 eiro nedēļā?

Cits variants: Ja apstākļi piespiež

5 0 atbildēt

Šādu var padarīt pāris mēnešus pa vasaras brīvlaiku, ja tāds ir, kamēr studē! emotion Citādi galīgi garām! Tad jau labāk nosvērtos striķī, kā gadiem vergot kāpostu fermā! 

4 0 atbildēt
It cilvēki, kuriem šis darbs liekas par smagu, a citiem nē.
4 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu vāktu kāpostus par 800 eiro nedēļā?

Cits variants: Itka ne bet pa rettam pa kadai dienai ja

2 0 atbildēt
Es domāju, ka Matildi jānosūta piespiedu atvaļinājumā uz turieni, nav variantu
1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu vāktu kāpostus par 800 eiro nedēļā?

Cits variants: Tikai bezizejas situācijā un kā pagaidu variantu.

0 0 atbildēt

atslēgtvārds ir LĪDZ 800 eiro. tas nenozīmē, ka tu pusi dienas varēsi bakstīt telefonu, iet 10 pusdienu pārtraukumos un 60 pīppauzēs. ja tu vienkārši to dari normālā tempā, tad nedēļa tu varbūt nopelnītu 400 euro. diemžēl vairums cilvēku ir pārāk stulbi lai to saprastu un iekrīt tik uz šitiem solījumiem.

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu vāktu kāpostus par 800 eiro nedēļā?

Cits variants: Jā, bet es to nedarītu katru nedēļu.

0 0 atbildēt

@Aptauja: Vai Tu vāktu kāpostus par 800 eiro nedēļā?

Cits variants: Atkarīgs no dažādiem apstākļiem - slodzes, algas utt.

0 0 atbildēt
Ej pastrada matilde tas tev nav debilus rakstus likt
0 0 atbildēt
Tas atgādina raidījumu ,,Blood, sweat & T- shirts”, kur beitubjaunoeši lido uz Indiju un strādā kā vietējie.
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt